Érdemes volt nézni a Barcelona első bajnokiját, na nem azért, mert annyira jól játszottak volna, hanem azért, mert pár dologra választ kaphattunk, ami a következő hetek fogadásait is befolyásolhatják. 

Sok dolog nem működik

Többször írtunk már a Barcelona anyagi helyzetéről, ezért ettől most eltekintenénk, viszont érdemes a Vallecano elleni nyitómeccsre kitérni. Amint elkezdődött a találkozó, már az első 10 percben megfigyelhető volt, merő szenvedés vár a Barcelonára. Hátul passzolgatás, alig tudták kihozni a labdát, Busquets - akinek ez lenne a feladata - inkább bújócskázott, ráadásul a Dembélé - Raphinha páros sem működött elől. 

Az egy dolog, hogy pénzért bohóckodós sörmeccseken jönnek a gólok, de amikor komoly a tét, akkor ehhez mérten kell szintet lépni, ami a Barcelonának nem sikerült. Dembélé, mint balszélső? Rossz vicc, Raphinha, mivel ballábas, ezért csak beadásra használható azon az oldalon, így teljes csőd volt Xavi elképzelése. A másik hiba, amiből szintén nem tanult a katalán szakember: Araújo jobbszélen használhatatlan. 

Amint visszakerült középre, javult a védelem stabilitása, de ez kezdésnek nagyon kevés volt. Három dolog működött: Frenkie de Jong mélységi irányítóként, Robert Lewandowski középcsatárként és Marc-André ter Stegen kapusként. A német hálóőr felszívta magát, több nagy bravúrja is volt, neki köszönhető, hogy nem kaptak ki. Frenkie de Jong bizonyítani akart, dühösen és jól játszott, valószínűleg kezdő lesz Busquets kiállítása miatt. 

Utóbbi talán segíthet a katalánoknak, mert Xavi nehezen tudja elengedni egykori csapattársa kezét, folyamatosan kezdőbe nevezi, viszont Busquets már régóta nem Barcelona-szint. Nélküle talán gyorsabb lehet a támadásépítés, de ehhez az is kell, hogy mindenki posztján szerepeljen. El kell dönteni, hogy Dembélé vagy Raphinha lesz a kezdő, ketten együtt nem férnek meg a pályán, illetve középpályán nagyon kevés a Gavi - Pedri duó. 

Irány Baszkföld!

A Real Sociedad egy jó ómen lehet a Barcelonának a feltámadásra. Mióta Imanol Alguacil a klub vezetője, sosem tudták legyőzni a baszkok a katalánokat, kilenc meccsen nyolc vereség és egy döntetlen a mérleg. Előfordult olyan, hogy 6-1-re kaptak ki hazai pályán a Barcelonától. Alguacil jó edző, de talán alkalmasabb lenne a Barcelona vezetésére, mintsem a legyőzésére. 

Alguacil annak az iskolának a híve, amit Guardiola (vagy épp Xavi) képvisel, viszont a keret erősség szempontjából nem feltétlenül alkalmas erre. Az sem segíti a Sociedad helyzetét, hogy rendszerint történnek olyan sérülések, amik révén hosszabb időre nélkülözniük kell a legjobbjaikat. A helyzet most sem rózsás, de legalább fontos idegenbeli sikerrel kezdték a szezont. 

Kihasználták a Cádiz védelmének óriási hibáját (mit műveltek a gól?!), de ezen felül is szerezhettek volna 3-4 gólt, ha kicsit jobban koncentrálnak, mert több tiszta helyzetük is volt. A Sociedad közel sem volt olyan meggyőző, hogy a Barcelona gyengélkedése ellenére, favoritként tekintsünk rájuk. Mi azonban nem a gólokra vagy a győztes kilétére koncentrálunk, hanem a büntető lapokra. 

Robin Le Normand a Real Sociedad kezdő középhátvédje, aki eddigi 6 Barcelona elleni meccsén 4 sárga lapot kapott. Szinte minden találkozóra jut egy-egy lap tőle, most, amikor Lewandowskit, Dembélét vagy Aubameyangot kéne fognia, szinte garantált a lap. Egyelőre még nem jelent meg a büntető lapok piaca, de amint frissítik a kínálatot, mi is frissítjük a cikket!

Fizess be 8000 Ft-ot s játssz 16000 Ft-tal!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 8000 Ft-ot a Betfairhez, s máris 16000 Ft-tal kezdheted a játékot.

betfair regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org