A Real Madrid hátránya egyre inkább nő az éllovas Barcelonával szemben, így a Santiago Bernabéuban kötelező győzelem vár Zidane csapatára, ha tartani akarják a lépést a legjobbakkal. Az Atlético az év egyik kellemes meglepetésének otthonába, az Eibarhoz látogat. A Valencia pedig a pocsék decemberét feledtetné Galíciában. 

Real Madrid - Villarreal

Már 16 pont a különbség a Barcelona és a Real Madrid között. Egyre biztosabban ki lehet jelenteni, hogy a királyi gárda lemondhat a bajnoki címről. A hiányosságok és a hibák ellenére azonban Zinedine Zidane nem tervez téli erősítéseket, próbál a meglévő keretből dolgozni. Hétközben a Numanciával játszottak a kupában, de mivel már az odavágón eldőlt a továbbjutás kérdése, ezért a francia tréner bátran rotálhatott. A 2-2-es végeredményt csalódást keltő lehet a szurkolóknak, de leginkább a mostanában mutatott játék adhat okot aggodalomra. A Real ellen mindenki úgy lép pályára, mintha az élete múlna rajta és a BL-címvédőn pedig a fásultság érződik leginkább. Kilátástalan a játék, Zidane valahogy képtelen megújulni. Egy helyben toporog a csapat, ez a játékosoknak sem jó, Ronaldo és a többiek is csak szenvednek. Szerencséjükre a Villarreal sem meggyőző. Kiestek a kupából a Leganes csapatával szemben, bajnokságban legutóbb a Deporral is csak egy döntetlenre futotta, igaz, előtte két idegenbeli sikert szállítottak. A 9 gólos Bakambu nincsen, Bacca párja elől így Unal lesz, viszont nem is a Real Madrid hátsó alakzatával van probléma, hanem az ötlettelen támadójátékkal. Ha Zidane nem talál ki valamit sürgősen, akkor a Villarreal is meglepheti őket (+1,5 góllal Villarreal: 2.32). Ramos és Benzema a hiányzók, de elől Bale gólokkal tért vissza, így talán Ronaldóval karöltve lökést adhatnak a csapatnak. 

Eibar - Atlético Madrid

Diego Costa jött, gólt lőtt és kiállították. Mit is várhatunk tőle, pláne Simeone csapatában? Valami hasonló teljesítményt. Ő lesz a két véglet, aki képes pazarul játszani és utána valami hatalmas hülyeséget csinálni. Most utóbbi levét issza, ugyanis eltiltás miatt nem léphet pályára, ahogyan Gabi és Savic sem játszhat, mivel mindkettőjüknek a Getafe ellen lett meg az ötödik sárga lapjuk. Az akkori sikerért tehát nagy árat fizetett Simeone gárdája, mivel az Eibart nem szabad leírni, pláne nem hazai környezetben. 

Diego Costa Spanyolország 001

Diego Costa (jobbra). Fotó: CP DC Press/Shutterstock.com

José Luis Mendilibar sokat látott edző, rendszerint az Eibarhoz hasonló közép és kiscsapatoknál dolgozott, de a számításait a mostani klubjánál találta meg. Pár éve még a harmadosztályban szerénykedő gárda mostanra ott kopogtat az európai kupasorozatok kapujában, mindez pedig a trénernek köszönhető. Felfedezte, hogy nem kell a kemény védekezést és bunkerfocit erőltetni, hanem érdemes az offenzív játék felé orientálódni. Elsősorban hazai pályán fizetődik ez ki, ott nagyon hatékony a klub. Sorra 2-3 gólt rúgnak, aminek hála jönnek a sikerek is. Nem dolgoznak sok kapura lövéssel, viszont nagyon hatékonyak, szinte minden második kapura tartó lövésükből lesz egy gól (44%). Ennek fényében érdemes elgondolkozni egy dupla esélyen a hazaiakra, mivel az Atlético a sok eltiltott miatt olyan lesz, mint a szezon elején szenvedő gárda, így meglepheti őket az Eibar. Ráadásul nem is volt kötelezettségük a kupában, így egy héten át nyugodtan készülhettek a Tico ellen. A döntetlen szorzója is nagyon csábító, bátrabbak ezt is megpróbálhatják (3.30).

Deportivo La Coruna - Valencia

A Valencia végül kiütötte a Las Palmast a Király-kupából, így nem égett Marcelino csapata. Ehhez viszont több stabil kezdőnek is játszania kellett, így nem volt megfelelő a rotálás. Lucas Vietto gólokkal mutatkozott be, így majd nagy segítséget adhat a csatársornak, ahol Zazáék kicsit megrekedtek. Mindezek ellenére problémák még mindig akadnak, hiszen Kondogbia eltiltott, illetve Pereira sérüléssel bajlódik. A középpálya tehát gyengébb lesz, mint ahogyan a védelem is, mivel Murillo továbbra sem léphet pályára. A Depor az elmúlt héten egy győzelemmel felérő egy pontot hozott el az El Madrigalból. Ha jó játék nem is, de legalább az egyenlítés összejött nekik. Fede Cartabia továbbra sincsen, mint ahogyan Adrián López is sérüléssel bajlódik, így a baloldal kicsit karcsú a Depornál. Ez meg is látszódik, hiszen a védelemből való felfutások okozzák az ellenfelek számára a legnagyobb problémát (Sídnei hasonló helyzet után készítette elő az egyenlítő találatot). Elsőre kicsit furcsának tűnhet, de sok múlik Vietto játékán. Rajta látszik az akarás, ha Marcelino pályára küldi, akkor jöhet a vendég siker és a gólok (2,5 over: 1.73). 

Fizess be 20 eurót, s játssz 40 euróval!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 20€-t a Betfairhez, s máris 40€-val kezdheted a játékot.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org