LaLiga: Baszk fölényt hozhat a hétfő

Nagy Bence
2018 okt 20. 12:56
Szólj hozzá!

Foci Real Sociedad LaLiga Girona

A Sociedad a sérültek ellenére tartja magát, most a Girona ellen kéne bizonyítaniuk, akiknél fordulóról fordulóra változik a forma és a mutatott játék is. 

Csak semmi pánik!

Akár lehetne ez egy Ötvös Csöpi film is, ugyanis úgy kapta a pofonokat a Sociedad idén, mint ahogyan Bujtor István osztogatta a filmjeiben. Elsősorban a sérültekre értendő ez, ugyanis a védelem oszlopát, Diego Llorentét már a második bajnokin elvesztették, de Joseba Zaldua is megsérült, aki a jobbhátvédjük. A védekező középpályás, Mikel Merino is többet van a maródiak listáján, mint a pályán, de amikor végigjátssza a találkozót, akkor a mezőny legjobbja és pontokat szereznek a baszkok. Nem kell aggódnia a vendégeknek, Merino most sem fog pályára lépni, ahogyan a fenti hármason kívül Theo Hernández sem. Szerencséjükre a 21 éves Igor Zubeldia nagy formában van, ő tartja egyben a pályán a csapatot, karöltve Asier Illaramendivel. 

Igor Zubeldia (Fotó: LevanteMedia / Shutterstock.com)

A bajok ellenére a Sociedad nyeri a találkozókat, ami eléggé hihetetlen. Oké, túlzás, hogy nyeri, mert azért akadnak szép számmal pontvesztések is, de a helyzethez mérten jók. Az zavarja meg az ellenfeleket, hogy sosem tudni, milyen felállításban küldi pályára övéit Asier Garitano. Nincsen olyan góllövőjük, mint a vendégeknél Stuani, aki folyamatosan szállítja a találatokat. Hazaiaknál bárki veszélyes a kapura, igaz csak módjával. Elsősorban pontrúgások után erősek.

Teljes érthetetlenség

A Gironának voltak jó periódusai az idei szezonban, de nem tudnak kellőképpen stabil játékot bemutatni a pályán. Bármikor kaphatnak 2-3 gólt, ugyanakkor Portu gyorsaságát és Stuani fejjátékát kihasználva egalizálják a hátul bekapott gólokat. A vb-t is megjárt uruguayi támadónál meglepő volt, hogy nem került el valami jobb csapatba, igaz már 32 éves, de még mindig hatékony a kapu előtt (helyzeteinek 50%-át gólra váltja). Ezen okok miatt borzalmasan hektikus a Girona, teljesen kiszámíthatatlan, hogy mit fognak csinálni az Anoetában.

Ha arra gondolunk, hogy a Celta Vigo vagy a Barcelona ellen mennyire jók voltak, akkor akár pozitívan is hozzáállhatnánk a helyzetükhöz. A két véglet lehet ez a találkozó: vagy egy küzdelmes 0 vagy 1 gólt hozó, de könnyedén előfordulhat egy 4-5 találatot számláló mérkőzés is. Szó esett Stuaniról, ő problémát jelenthet a hazai védők számára, reméljük ez egy gólban manifesztálódik, amiből mi hasznot húznánk. 

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Christian Stuani gólt szerez
    3.25 UnibetHozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 15.08 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

La Liga 2018/19

csabax hozzászólt
2019 máj 21. 15:38
Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy ennél a Bale-sztorinál is az lesz, ami már sok egyéb másik helyen is van. Azaz: nem elegendő valaminek lenni, hanem annak is kell látszani.
Pozzato hozzászólt
2019 máj 21. 11:27
Gareth Bale.. Látom szinte minden felületen, hogy mikor kivel boronálják össze, mekkora egy szar igazolás volt, sérülékeny, nem tudott beilleszkedni, nem érte meg a pénzét.

Egy olyan játékosról beszélünk, aki eltűrte Cristiano Ronaldo árnyékát, csereként is rendre megállta a helyét, illetve Zidane-féle mellőzést is. A Real Madrid szerintem óriási hibát követ el, mikor e
zsivany20 hozzászólt
2019 máj 21. 09:05
Biztos rekordot akart beállítani Zizou...  ;D összehozta a valaha volt legnagyobb különbséget a Barca és a Real között: 19 pont! Ezzel két ponttal alulmúlta a saját maga által tavaly beállított 17 pontos hátrányt! #történelem

Fejlődés is tapasztalható azonban a kupában, idén ugyanis legalább nem egy Leganes ejtette ki őket a Copa del Rey-ből, ha

Kapcsolódó cikkek