Félve ássuk bele magunkat a Bundesliga szombati rangadójába, ugyanis az elmúlt időszak alapján, ha rangadó és Bayern München, akkor ott többnyire kiütés lesz a vége. Most is így történik? Az áldozat a Borussia Dortmund lehet!

Nagelsmann a vidámparkban

A Bayern München szezonja eddig eléggé vegyes, ha lehet így fogalmazni, hiszen kiválóan rajtoltak, majd jött a megingás, utána megint 110%-on pörögnek. Egyelőre kérdéses, hogy mire lehetnek képesek, hiszen ahogyan korábban is írtuk, egy olyan játékrendszerrel kísérletezik Nagelsmann, amiből olykor 5-6 gólos siker születik, másik alkalommal meg egy szenvedős 0-0. Nincsen klasszikus támadójuk, ráadásul most úgy várják a hétvégi Klassikert, hogy több játékosuk kapcsán is nagy a bizonytalanság. 

Thomas Müller és Joshua Kimmich ugyan tüneteket nem produkált, de egyelőre pozitív tesztet igen koronavírusra. Münchenben magasak az esetszámok, ezért Nagelsmann is azt javasolta a játékosainak, ne vegyenek részt az Oktoberfesten. Müller és Kimmich játéka kérdéses a BVB ellen, Coman ugyan már ott lesz a padon, de biztosan nem fog kezdeni, illetve Gravenberch is azért kezdett a Plzen ellen, hogy tehermentesítse Sabitzert. 

A bajorok így is magabiztosan nyertek, ahogyan hétvégén a Leverkusen ellen is - ahol edzőváltás volt, egykori bajor klasszis, Xabi Alonso vette át a rivális irányítását -, így a válogatott szünet után, megint egy jobb szériában van a Bayern München. Nagelsmann hosszasan elbeszélgetett Gnabryval, dolgoztak Gravenberch és Tel aktív rotációba való jobb beépítésén. Egyelőre azonban még mindig a Musiala - Mané - Sané - Gnabry négyestől várhatóak a gólok. 

Sárga Fal megállítja a bajorokat?

Egy év kihagyás után, Edin Terzic végül csak megkapta a teljeskörű lehetőséget, hogy irányítsa a BVB-t, kissé hálátlan szerep, hiszen Sancho és Haaland távozott, gyakorlatilag a semmiből kell megint építkezni, rendkívül fiatal (és tapasztalatlan?) csatárokra támaszkodva. A védelmet a nulláról kellett felépíteni, hiszen érkezett Süle és Schlotterbeck, míg Hummels kiesett sérülés miatt. 

A maródiak listája ráadásul kissé hosszú a hátsó alakzatban, így Terzic kényszerhelyzetben van bizonyos tekintetben, kevés a rotáció is, ez majd visszaüthet október folyamán. Középpályán sem jobb a helyzet, Dahoud és Reus sérülése borzolta a kedélyeket, így hiába van ott Bellingham, ez a csapatrész is kissé karcsú. Elől a támadókon nagyon érződik a fiatalos tapasztalatlanság, olykor kijön nekik a lépés, de még így sem közelítik meg hatékonyságban a tavalyi Haaland fémjelezte csapatot. 

Nem kell tartalékolni

A bajoroknak a következő meccs a Plzen ellen lesz, sok energiát nem kell tartalékolni rá, hiszen rutinból hozzák majd. Minden erejüket a BVB-re készíthetik, ennek pedig meg kell hogy legyen az eredménye. A Dortmundnál sajnos sok a sérüléssel bajlódó játékos, így már kevésbé lehet fájdalmas müncheni részről, hogy Kimmich és Müller nem biztos, hogy bevethető. Ennek ellenére már az első perctől nagy nyomást várunk a bajoroktól, akik idén a rangadókra nagyon felszívják magukat. Olyan, mintha a "kicsik" ellen nem koncentrálnának annyira, de a Barcelona - Inter - Leverkusen - Leipzig négyesnek 13 gólt rúgtak! Terzic pedig anno első BVB-s évében kapott egy négyest a Münchentől. 

  • Borussia Dortmund - Bayern München Tipp

    Félidő/Vége: Bayern / Bayern
    2.43 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org