Ligue 1: Elrajtol a világbajnok pontvadászata

Nagy Bence
2018 aug 8. 11:09
Szólj hozzá!

Foci Ligue 1 as monaco Olympique de Marseille

Kezdetét veszi a francia pontvadászat, elsőként az öt elit bajnokságból. Rögtön az Európa Liga-döntős Marseille lép pályára a nyitómeccsen, de izgalmakban bővelkedik még a hétvége többi találkozója is. Hogyan rajtol a Monaco vagy a Nice? Mire megy a Rennes a Lille otthonában? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat. 

Marseille - Toulouse

Komolyabb változások nem voltak az Európa Liga-döntős Marseille-nél. Amavi kölcsönből végleg a csapathoz szerződött, míg az egyetlen erősítés a védelembe érkezett, Duje Caleta-Car személyében. Ő egy fiatal középhátvéd, aki előtt szép jövő áll. Rudi Garcia célja az volt, hogy a keretet együtt tartsa. Ez sikerült is, de azért lett volna mit foltozni rajta. Egyik, hogy Garciát el kellett volna küldeni, de erre a vezetőség nem volt hajlandó. A másik a kapusposzt, mert hiába lett világbajnok Mandanda, jobb hálóőr nem lett. Öreg és sokszor bakizik. Középpályán is vannak vakfoltok, de a legégetőbb kérdés a középcsatár poszt. Oké, Thauvin a szélen tehermentesíti a támadószekciót a góljaival, de kéne egy minőségi befejezőember. Germain egyelőre nem vált be, N'Jie csak ideig-óráig képes jól teljesíteni, mint ahogyan Mitroglou is. 

A Toulouse lesz a vendégük az első fordulóban, ellenük kötelező a győzelem. Ezt mutatják a szorzók is (1.38), mivel ugyanolyan színtelen és szagtalan a gárda, mint az elmúlt évben. A transfermarket ugyan a keret értéke alapján a középmezőnybe sorolja őket, de ez ne tévesszen meg senkit. Visszatért Alain Casanova a kispadra három éves távollét után. Vele egy stabil középcsapat volt a Toulouse, sok döntetlent játszottak, nem kockáztattak, cserében olykor 5 hátvéddel vágtak neki a mérkőzéseknek. Biztos egy pontért mentek ki a gyepre és most is ez lesz az elképzelésük. Két éve ugyanígy kezdődött a bajnokság a két klub számára, akkor 0-0-ra voltak képesek. Ha Casanova folytatja az évek alatt tőle megszokott taktikát, akkor Garciáékra egy gyötrelmes 90 perc vár (2,5 under: 2.07). Érdemes élő fogadásokkal próbálkozni, főleg a Toulouse kezdője után.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 

Nantes - Monaco

A Nantes csapata elfogyott az előző szezon második felére és ez Claudio Ranieri állásába került. A Leicesternél legenda lett, aztán a franciáknál lerombolta azt, amit Sergio Conceicao felépített. Utódja a portugál Miguel Cardoso. A Rio Avét tavaly az ötödik helyig repítette az első szezonjában. Jó ajánlólevél és a defenzív játékstílus is feküdhet a csapatnak, amit ő képvisel. Ennek fényében erősítették meg a keretet, főleg védekező mentalitású játékosok érkeztek és a csapat magját sikerült megtartani. Hasonló stílus várható tőle, mint amit portugál elődje képviselt. Mély védelmi vonalak, fegyelemre épülő játékrendszer és kontrák. A Rio Avénál 4-2-3-1-ben dolgozott, ezt a mostani állomáshelyén is megvalósítaná. Elől Sala lesz a célember és nagy valószínűséggel ezért van a keretben négy védekező középpályás is. Próbálják majd limitálni az ellenfelek passzsávjait és kettős védelmi vonalat alkotnak majd a kapu előtt. 

Kezdésnek tehát nem lesz egyszerű dolga a Monacónak. Ők egy merőben új kerettel próbálkoznak majd, de róluk ebben a cikkben tettünk említést részletesebben. A vendégeknél lehet majd többet a labda, de igazi irányító nélkül nem fogják dominálni a mérkőzést. Golovinnak még szoknia kell az elit bajnokságokat, míg Tielemans egyedül erre kevés. A hercegségbeliek gyors szélsői itt mit sem érnek, így valami váratlan húzásra van szükségük, például Radamel Falcaótól. Ha ez nem lesz meg, akkor könnyedén maradhatnak 2,5 gól alatt a csapatok (1.76). 

Lille - Rennes

Sokat kritizáltuk tavaly a Lille gárdáját, de teljes joggal. Ilyen fiatal és agilis keretből jóval többet ki lehetett volna hozni. Meglepő volt, hogy Christophe Galtier a decemberi kinevezése után még nyáron is marasztalták, mert annyira kiemelkedő munkát nem végzett. Két fontos középpályásukat vesztették el a nyár folyamán, de az érkezők oldalán két rutinos játékosra hívnám fel a figyelmet: Loic Rémy és José Fonte. A fiatal kerethez kellett két tapasztalt ember. Rémy borzasztóan sérülékeny, viszont magas és jól cselező csatár, aki ha egészséges, akkor képes 15-20 gólt lőni. Van bőven Ligue 1 tapasztalata és pont egy ilyen támadó hiányzott ebből a keretbőll. A védelemben nagy segítség lehet az Európa-bajnok Fonte, aki higgadtságával és vezetői erényeivel az öltözőben is fontos mentorává válhat a fiatal keretnek. 

Loic Remy. Fotó: Celso Pupo/Shutterstock.com

Sabri Lamouchi folytatja tovább a tavaly megkezdett munkáját, mely egy bajnoki 5. helyet és egy Európa Liga csoportkört ért a Rennes-nek. Emiatt aktivizálták is magukat az átigazolási szezonban és minőségi erősítéseket sikerült végrehajtaniuk, ezzel felkészülve a folyamatos kettős terhelésre. Damien Da Silva érkezett, akinek kiváló szezonja volt, középhátvédként is négy gólt szerzett. Pont egy ilyen típusú hátvédre volt szüksége Lamouchinak, aki összekapja a hátsó alakzatot. Az igazán nagy fogás viszont Clément Grenier. A Lyon egykori irányító középpályása nem találta a helyét az elmúlt években, de a mostani vezetőedzőnek konkrét tervei vannak vele. Ami Yoann Gourcuff-fel nem jött össze, az most Grenierrel összejöhet. Hasonlóan technikás mindkét játékos, jól látnak a pályán, ami fontos egy olyan dinamikusan játszó klubnál, mint a Rennes. 

Mindkét csapat nagy tempóra képes, így gyors mérkőzés várható. A szélsőikre komolyan támaszkodnak az offenzív játék tekintetében, emiatt fontos lesz, hogyan zárják le az oldalvonal melletti területeket a csapatok. Nicolas Pépé  az egyik, míg Ismaila Sarr a másik oldalon, akik komoly veszélyforrást jelenthetnek a kapukra. A végkimenetel szempontjából érdemes gólokban gondolkozni. A nagy tempó hibára késztetheti a klubokat, így a 2,5 gól feletti mérkőzés valóra is válhat (2.33).

Nice - Reims

Európában is bemutatkozik Patrick Vieira. A Nice újdonsült tréneréről itt írtunk részletesebben, így most kicsit a Reims csapatát boncolgatnánk. A másodosztályt magabiztosan nyerték, de a keret még nem első osztály szint. A gólerős támadó, Jordan Siebatcheu távozott. Ő egy fiatal és tehetséges és jó felépítésű csatár, aki képes lett volna a Ligue 1-ban is dominálni magassága és fizikálisan adottságai révén. Helyét az eddigi cserecsatár, Grejohn Kyei veheti át, de ő még a másodosztályban sem állta meg a helyét. Balszélsőnek Moussa Doumbia érkezett, aki még az orosz első osztályban is kiszorult a csapatából.

Nagy fogás lehet viszont a balhátvéd Ghislain Konan. Ligue 1 szinten is kiemelkedő gyorsasággal rendelkezik, jól támogatja az akciókat. Kiválóan ível középre, ebből profitálhat majd a Reims, mint ahogyan Alaixys Romao érkezéséből is. Komoly első osztályú tapasztalattal rendelkezik, két év után tér vissza a Ligue 1-ba. Ő adhatja meg a középpálya stabilitását, hatalmas munkabírással rendelkezik, igazi vezéralkat. Nem riad vissza a durvaságtól sem, de épp egy ilyen rutinos játékosra volt szüksége a gárdának, de ez is kevés lehet a Nice otthonában. 

A felkészülésből sokat nem szűrnék le, mivel ott csak próbálgatta az elképzeléseit mindkét klub. A hazaiaktól egy fegyelmezett játékra számítok, Saint-Maximin sok problémát fog majd okozni Konan oldalán, mivel a balhátvéd nem éppen defenzív képességeiről híres (gyakorta felléphet a támadásokkal, ezt használhatja majd ki gyorsasága révén a fiatal francia szélső). Az 1.85-ös hazai szorzóban lehet érték, de talán egy fokkal nagyobb a 2,5 underben (1.81). A Reims próbálja elkerülni a vereséget, igyekszik 0-0-án tartani a találkozót, míg a Nice lassan fog kibontakozni, ami 1-0-ás sikerben manifesztálódhat. 

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -20.78 %

október

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

  • Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Ligue 1 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
Tegnap, 12:29
Ligue 1: Focizgatás a Riviérán

A Ligue 1 vasárnapi mérkőzései közül kiemelkedik egy dél-francia derbi, ahol a Nice a Marseille-t fogadja.

SPF Előzetes hozzászólt
2018 szept 26. 12:59
Ligue 1: Szerdán is rúgják a bőrt

Újabb kötelező győzelem következik a PSG számára. Egy hét múlva Bajnokok Ligája, ahol javítani kell, nem árt pihentetni. Nagy kérdés, hogyan funkcionál a védelem, mely eddig idén sokszor kapitulált.

[url=https://www.spo
TiB hozzászólt
2018 szept 1. 19:14
Di Maria szögletből rúgott gólt. Elég menő 8) :ok:

Kapcsolódó cikkek