Ligue 1: Elrajtol a világbajnok pontvadászata

Nagy Bence
2018 aug 8. 11:09
Szólj hozzá!

Foci Ligue 1 as monaco Olympique de Marseille

Kezdetét veszi a francia pontvadászat, elsőként az öt elit bajnokságból. Rögtön az Európa Liga-döntős Marseille lép pályára a nyitómeccsen, de izgalmakban bővelkedik még a hétvége többi találkozója is. Hogyan rajtol a Monaco vagy a Nice? Mire megy a Rennes a Lille otthonában? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat. 

Marseille - Toulouse

Komolyabb változások nem voltak az Európa Liga-döntős Marseille-nél. Amavi kölcsönből végleg a csapathoz szerződött, míg az egyetlen erősítés a védelembe érkezett, Duje Caleta-Car személyében. Ő egy fiatal középhátvéd, aki előtt szép jövő áll. Rudi Garcia célja az volt, hogy a keretet együtt tartsa. Ez sikerült is, de azért lett volna mit foltozni rajta. Egyik, hogy Garciát el kellett volna küldeni, de erre a vezetőség nem volt hajlandó. A másik a kapusposzt, mert hiába lett világbajnok Mandanda, jobb hálóőr nem lett. Öreg és sokszor bakizik. Középpályán is vannak vakfoltok, de a legégetőbb kérdés a középcsatár poszt. Oké, Thauvin a szélen tehermentesíti a támadószekciót a góljaival, de kéne egy minőségi befejezőember. Germain egyelőre nem vált be, N'Jie csak ideig-óráig képes jól teljesíteni, mint ahogyan Mitroglou is. 

A Toulouse lesz a vendégük az első fordulóban, ellenük kötelező a győzelem. Ezt mutatják a szorzók is (1.38), mivel ugyanolyan színtelen és szagtalan a gárda, mint az elmúlt évben. A transfermarket ugyan a keret értéke alapján a középmezőnybe sorolja őket, de ez ne tévesszen meg senkit. Visszatért Alain Casanova a kispadra három éves távollét után. Vele egy stabil középcsapat volt a Toulouse, sok döntetlent játszottak, nem kockáztattak, cserében olykor 5 hátvéddel vágtak neki a mérkőzéseknek. Biztos egy pontért mentek ki a gyepre és most is ez lesz az elképzelésük. Két éve ugyanígy kezdődött a bajnokság a két klub számára, akkor 0-0-ra voltak képesek. Ha Casanova folytatja az évek alatt tőle megszokott taktikát, akkor Garciáékra egy gyötrelmes 90 perc vár (2,5 under: 2.07). Érdemes élő fogadásokkal próbálkozni, főleg a Toulouse kezdője után.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 

Nantes - Monaco

A Nantes csapata elfogyott az előző szezon második felére és ez Claudio Ranieri állásába került. A Leicesternél legenda lett, aztán a franciáknál lerombolta azt, amit Sergio Conceicao felépített. Utódja a portugál Miguel Cardoso. A Rio Avét tavaly az ötödik helyig repítette az első szezonjában. Jó ajánlólevél és a defenzív játékstílus is feküdhet a csapatnak, amit ő képvisel. Ennek fényében erősítették meg a keretet, főleg védekező mentalitású játékosok érkeztek és a csapat magját sikerült megtartani. Hasonló stílus várható tőle, mint amit portugál elődje képviselt. Mély védelmi vonalak, fegyelemre épülő játékrendszer és kontrák. A Rio Avénál 4-2-3-1-ben dolgozott, ezt a mostani állomáshelyén is megvalósítaná. Elől Sala lesz a célember és nagy valószínűséggel ezért van a keretben négy védekező középpályás is. Próbálják majd limitálni az ellenfelek passzsávjait és kettős védelmi vonalat alkotnak majd a kapu előtt. 

Kezdésnek tehát nem lesz egyszerű dolga a Monacónak. Ők egy merőben új kerettel próbálkoznak majd, de róluk ebben a cikkben tettünk említést részletesebben. A vendégeknél lehet majd többet a labda, de igazi irányító nélkül nem fogják dominálni a mérkőzést. Golovinnak még szoknia kell az elit bajnokságokat, míg Tielemans egyedül erre kevés. A hercegségbeliek gyors szélsői itt mit sem érnek, így valami váratlan húzásra van szükségük, például Radamel Falcaótól. Ha ez nem lesz meg, akkor könnyedén maradhatnak 2,5 gól alatt a csapatok (1.76). 

Lille - Rennes

Sokat kritizáltuk tavaly a Lille gárdáját, de teljes joggal. Ilyen fiatal és agilis keretből jóval többet ki lehetett volna hozni. Meglepő volt, hogy Christophe Galtier a decemberi kinevezése után még nyáron is marasztalták, mert annyira kiemelkedő munkát nem végzett. Két fontos középpályásukat vesztették el a nyár folyamán, de az érkezők oldalán két rutinos játékosra hívnám fel a figyelmet: Loic Rémy és José Fonte. A fiatal kerethez kellett két tapasztalt ember. Rémy borzasztóan sérülékeny, viszont magas és jól cselező csatár, aki ha egészséges, akkor képes 15-20 gólt lőni. Van bőven Ligue 1 tapasztalata és pont egy ilyen támadó hiányzott ebből a keretbőll. A védelemben nagy segítség lehet az Európa-bajnok Fonte, aki higgadtságával és vezetői erényeivel az öltözőben is fontos mentorává válhat a fiatal keretnek. 

Loic Remy. Fotó: Celso Pupo/Shutterstock.com

Sabri Lamouchi folytatja tovább a tavaly megkezdett munkáját, mely egy bajnoki 5. helyet és egy Európa Liga csoportkört ért a Rennes-nek. Emiatt aktivizálták is magukat az átigazolási szezonban és minőségi erősítéseket sikerült végrehajtaniuk, ezzel felkészülve a folyamatos kettős terhelésre. Damien Da Silva érkezett, akinek kiváló szezonja volt, középhátvédként is négy gólt szerzett. Pont egy ilyen típusú hátvédre volt szüksége Lamouchinak, aki összekapja a hátsó alakzatot. Az igazán nagy fogás viszont Clément Grenier. A Lyon egykori irányító középpályása nem találta a helyét az elmúlt években, de a mostani vezetőedzőnek konkrét tervei vannak vele. Ami Yoann Gourcuff-fel nem jött össze, az most Grenierrel összejöhet. Hasonlóan technikás mindkét játékos, jól látnak a pályán, ami fontos egy olyan dinamikusan játszó klubnál, mint a Rennes. 

Mindkét csapat nagy tempóra képes, így gyors mérkőzés várható. A szélsőikre komolyan támaszkodnak az offenzív játék tekintetében, emiatt fontos lesz, hogyan zárják le az oldalvonal melletti területeket a csapatok. Nicolas Pépé  az egyik, míg Ismaila Sarr a másik oldalon, akik komoly veszélyforrást jelenthetnek a kapukra. A végkimenetel szempontjából érdemes gólokban gondolkozni. A nagy tempó hibára késztetheti a klubokat, így a 2,5 gól feletti mérkőzés valóra is válhat (2.33).

Nice - Reims

Európában is bemutatkozik Patrick Vieira. A Nice újdonsült tréneréről itt írtunk részletesebben, így most kicsit a Reims csapatát boncolgatnánk. A másodosztályt magabiztosan nyerték, de a keret még nem első osztály szint. A gólerős támadó, Jordan Siebatcheu távozott. Ő egy fiatal és tehetséges és jó felépítésű csatár, aki képes lett volna a Ligue 1-ban is dominálni magassága és fizikálisan adottságai révén. Helyét az eddigi cserecsatár, Grejohn Kyei veheti át, de ő még a másodosztályban sem állta meg a helyét. Balszélsőnek Moussa Doumbia érkezett, aki még az orosz első osztályban is kiszorult a csapatából.

Nagy fogás lehet viszont a balhátvéd Ghislain Konan. Ligue 1 szinten is kiemelkedő gyorsasággal rendelkezik, jól támogatja az akciókat. Kiválóan ível középre, ebből profitálhat majd a Reims, mint ahogyan Alaixys Romao érkezéséből is. Komoly első osztályú tapasztalattal rendelkezik, két év után tér vissza a Ligue 1-ba. Ő adhatja meg a középpálya stabilitását, hatalmas munkabírással rendelkezik, igazi vezéralkat. Nem riad vissza a durvaságtól sem, de épp egy ilyen rutinos játékosra volt szüksége a gárdának, de ez is kevés lehet a Nice otthonában. 

A felkészülésből sokat nem szűrnék le, mivel ott csak próbálgatta az elképzeléseit mindkét klub. A hazaiaktól egy fegyelmezett játékra számítok, Saint-Maximin sok problémát fog majd okozni Konan oldalán, mivel a balhátvéd nem éppen defenzív képességeiről híres (gyakorta felléphet a támadásokkal, ezt használhatja majd ki gyorsasága révén a fiatal francia szélső). Az 1.85-ös hazai szorzóban lehet érték, de talán egy fokkal nagyobb a 2,5 underben (1.81). A Reims próbálja elkerülni a vereséget, igyekszik 0-0-án tartani a találkozót, míg a Nice lassan fog kibontakozni, ami 1-0-ás sikerben manifesztálódhat. 

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 20.13 %

március

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

  • Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Ligue 1 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 17. 14:30
Ligue 1: Szorossá válhat az élmezőny

Hétvégén Párizsban jöhet az első komoly erőpróba Balotelli és a Marseille számára. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 9. 12:03
Balotelli megismétli egyedi gólörömét?

Még erre is lehet pénzt feltenni az Unibet fogadóirodánál! Tovább

[img]https://media.giphy.com/media/BMtbFKz8sBxsagguqW/giphy.gif[
SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 2. 10:19
Ligue 1: Itt az esély!

A PSG minimalista játékkal nyerne szombaton! Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek