Ligue 1: Feltámadtak, megint!

Bence
1 tipp
2020 febr 11. 17:55
Szólj hozzá!

Foci Ligue 1 Montpellier as monaco

Nincs kupa, nincsen egyéb kötelezettség, mindkét klub koncentrálhat a bajnokságra, kinek sikerülhet jobban a hétvégi forduló és a szezon második fele?

Monaco - Montpellier

Robert Morenóval kezdte a 2020-as évet a Monaco. A spanyol tréner váltotta a Leonard Jardim mestert. A Monacónál fejetlenség volt az elmúlt években, teljesen szétesett a csapat, egyfelől ez Luis Campos (szakmai igazgató) távozásának betudható (aki azóta a Lille-nél végez kiváló munkát, látszik is a teljesítményükön, például a tavalyi ezüstérmen). Nem szabad elfelejteni a Dmitry Rybolovlev elleni eljárásokat sem, klub elnöke is sok esetben veszélybe sodorta a csapatot. 

Nincsen megfelelő utánpótlás, mivel Campos távozásával ez a szál elhalt teljesen, ezért is ez a Monacóhoz képest "öregebb" csapat, jó pár rutinosabb játékossal. Ez lehet az új irány a Monacónál, hiszen Oleg Petrov lett az alelnök, aki Rybolovlev cimborája, nem éppen utánpótlás kiépítéséről híres. A sikereket Robert Morenótól várják: tavaly még a spanyol válogatott szövetségi kapitánya volt. Mi a szerencséje? Hogy egy olyan csapatban, ahol jó pár motiválatlan játékos rúgja a bőrt (Subasic, Glik, Fabregas és Jovetic), ott van egy akkora érték, mint Wissam Ben Yedder. 

A francia támadó már 29 éves, biztosan kapott egy zsíros szerződést, mert képességei alapján valamelyik elit európai csapatban lenne a helye. Technikás, gyors, mindkét lábával hatékony a kapu előtti helyzeteknél. Slimanival jól kiegészítik egymást, utóbbi az erő, akire fizikálisan lehet építeni, míg Ben Yedder szépen szlalomozik a védők között. Legutóbbi meccset megnyerte góljaikkal a hercegségbeli klub, de arról később, most jöjjön a Montpellier!

Lecomte Benjamin (Fotó: Romain Biard / Shutterstock.com)

A Montpellier nem tud konstans jó teljesítményt szállítani, nagyban közrejátszik ebben, hogy a Delort - Laborde csatársor nem kiemelkedően jó. Mollet irányítói szerepkörben sokszor eltűnik, de képes olyan meccsekre, amikor góljával és gólpasszával eldönti a találkozót (tette azt ősszel épp a Monaco ellen). Muszáj megállítani őt, mert képzett játékos, aki gólerős is. Amiben idén gyengült Michel Der Zakarian együttese, az a védekezés. 

Nem működnek az eddig megszokott dolgok, bekapott gólok tekintetében középmezőnybe tartozik a csapat, de a kapujukat érő lövéseik tekintetében sem olyan kiemelkedőek, mint régebben. A hétvégén eltiltás miatt nem játszhat a vendégeknél Sambia, de ő amolyan vészmegoldás volt eddig is. Mire lehetnek képesek a Monaco otthonában? Az biztos, hogy sok nézőtől nem kell tartaniuk,  a legutóbbi két bajnokit még összesen sem nézték 8500-nál többen, mindezt egy közel 20 ezres stadionban. 

A Monaco védelme pocsék, eladott labdák, hajmeresztő megoldások, amiket próbálnak ellensúlyozni Ben Yedderrék elől, de ez nem mindig jön össze. Legutóbbi két bajnokin is több olyan rossz passz volt a védelemben, amit egy komolyabb csatársor simán kihasznált volna. A Montpellier képes lehet erre, ezért is várjuk, hogy jönnek a gólok a pénteki mérkőzésen. Elől a Monaco támadói is képesek begyötörni egy-egy gólt!

Borítókép: Jemerson (Készítette: CosminIftode / Shutterstock.com)

NFL: 1500 Ft értékű ingyenes élő fogadás

Köss egy mérkőzés előtti fogadást legalább 3500 Ft értékben az NFL idei szezonjának bármelyik csütörtök esti mérkőzésére és a fogadásod után kapsz egy 1500 Ft értékű ingyenes élő fogadást, amelyet felhasználhatsz ugyanazon a héten, az egyik vasárnapi NFL-mérkőzésen. 

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Monaco - Montpellier Tipp

    2,5 gól felett
    1.90 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

 

Bence

ROI 53.44 %

szeptember

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

NFL: 1500 Ft értékű ingyenes élő fogadás

  • Köss egy mérkőzés előtti fogadást legalább 3500 Ft értékben az NFL idei szezonjának bármelyik csütörtök esti mérkőzésére és a fogadásod után kapsz egy 1500 Ft értékű ingyenes élő fogadást, amelyet felhasználhatsz ugyanazon a héten, az egyik vasárnapi NFL-mérkőzésen. 

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Ligue 1 2019/20

csatarid hozzászólt
2020 aug 1. 15:38
Harmatgyenge volt a PSG, majd amikor nem számítunk rá akkor meg 3-4 gólokkal nyernek az fix.  :-X
Pozzato hozzászólt
2020 aug 1. 11:13
Az érdekel, mire megy majd a Lyon a BL-ben, nem olyan rossz csapat. Neymar most végre bizonyíthat, hiszen megkapta a vezérszerepet Mbappé nélkül. Mindössze három meccsre kéne (ha eljutnak a döntőig) összeszednie magát. Azért az nem túl meggyőző, hogy 210 perc alatt egy gólt tudtak összehozni, azt is Mbappé szólója utána.
BvB_09 hozzászólt
2020 aug 1. 10:32
A két kupadöntő bebizonyította, hogy miért volt jó döntés lezártnak tekinteni a bajnokságot.

Kapcsolódó cikkek