Ligue 1: Feltámadtak, megint!

Nagy Bence
2020 febr 11. 17:55
Szólj hozzá!

Foci Ligue 1 as monaco Montpellier HSC

Nincs kupa, nincsen egyéb kötelezettség, mindkét klub koncentrálhat a bajnokságra, kinek sikerülhet jobban a hétvégi forduló és a szezon második fele?

Monaco - Montpellier

Robert Morenóval kezdte a 2020-as évet a Monaco. A spanyol tréner váltotta a Leonard Jardim mestert. A Monacónál fejetlenség volt az elmúlt években, teljesen szétesett a csapat, egyfelől ez Luis Campos (szakmai igazgató) távozásának betudható (aki azóta a Lille-nél végez kiváló munkát, látszik is a teljesítményükön, például a tavalyi ezüstérmen). Nem szabad elfelejteni a Dmitry Rybolovlev elleni eljárásokat sem, klub elnöke is sok esetben veszélybe sodorta a csapatot. 

Nincsen megfelelő utánpótlás, mivel Campos távozásával ez a szál elhalt teljesen, ezért is ez a Monacóhoz képest "öregebb" csapat, jó pár rutinosabb játékossal. Ez lehet az új irány a Monacónál, hiszen Oleg Petrov lett az alelnök, aki Rybolovlev cimborája, nem éppen utánpótlás kiépítéséről híres. A sikereket Robert Morenótól várják: tavaly még a spanyol válogatott szövetségi kapitánya volt. Mi a szerencséje? Hogy egy olyan csapatban, ahol jó pár motiválatlan játékos rúgja a bőrt (Subasic, Glik, Fabregas és Jovetic), ott van egy akkora érték, mint Wissam Ben Yedder. 

A francia támadó már 29 éves, biztosan kapott egy zsíros szerződést, mert képességei alapján valamelyik elit európai csapatban lenne a helye. Technikás, gyors, mindkét lábával hatékony a kapu előtti helyzeteknél. Slimanival jól kiegészítik egymást, utóbbi az erő, akire fizikálisan lehet építeni, míg Ben Yedder szépen szlalomozik a védők között. Legutóbbi meccset megnyerte góljaikkal a hercegségbeli klub, de arról később, most jöjjön a Montpellier!

Lecomte Benjamin (Fotó: Romain Biard / Shutterstock.com)

A Montpellier nem tud konstans jó teljesítményt szállítani, nagyban közrejátszik ebben, hogy a Delort - Laborde csatársor nem kiemelkedően jó. Mollet irányítói szerepkörben sokszor eltűnik, de képes olyan meccsekre, amikor góljával és gólpasszával eldönti a találkozót (tette azt ősszel épp a Monaco ellen). Muszáj megállítani őt, mert képzett játékos, aki gólerős is. Amiben idén gyengült Michel Der Zakarian együttese, az a védekezés. 

Nem működnek az eddig megszokott dolgok, bekapott gólok tekintetében középmezőnybe tartozik a csapat, de a kapujukat érő lövéseik tekintetében sem olyan kiemelkedőek, mint régebben. A hétvégén eltiltás miatt nem játszhat a vendégeknél Sambia, de ő amolyan vészmegoldás volt eddig is. Mire lehetnek képesek a Monaco otthonában? Az biztos, hogy sok nézőtől nem kell tartaniuk,  a legutóbbi két bajnokit még összesen sem nézték 8500-nál többen, mindezt egy közel 20 ezres stadionban. 

A Monaco védelme pocsék, eladott labdák, hajmeresztő megoldások, amiket próbálnak ellensúlyozni Ben Yedderrék elől, de ez nem mindig jön össze. Legutóbbi két bajnokin is több olyan rossz passz volt a védelemben, amit egy komolyabb csatársor simán kihasznált volna. A Montpellier képes lehet erre, ezért is várjuk, hogy jönnek a gólok a pénteki mérkőzésen. Elől a Monaco támadói is képesek begyötörni egy-egy gólt!

Borítókép: Jemerson (Készítette: CosminIftode / Shutterstock.com)

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 17.90 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet TV

  • Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

Ligue 1 2019/20

SPF Előzetes hozzászólt
2020 febr 13. 11:47
Ligue 1: Nem bízná másokra

Victor Osimhen lehet a nyerőember? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 febr 11. 17:55
Ligue 1: Feltámadtak, megint!

Jöhet egy új és sikeres korszak a hercegségbeli klubnál? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 febr 7. 11:46
Ligue 1: Izgalmaktól mentes derbi?

Bulizás ide, bulizás oda, PSG mindig nyer! Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek