Ligue 1: Mi folyik itt Marseille-ben?

Foci Ligue 1 girondins de bordeaux Olympique de Marseille

Rég volt példa arra, hogy a Marseille - Bordeaux mérkőzésnek igazi rangja legyen, mert mind a két klub gyengébb időszakon ment keresztül. Talán most változik ez?

Marseille - Bordeaux

Mikor nyert utoljára zsinórban 5 bajnoki mérkőzést az Olympique Marseille? A 2014/15-ös szezonban, Marcelo Bielsa irányítása alatt, mikor elhitték, hogy bajnokok lehetnek. Most nem hiszik, mivel a PSG kimagaslik a mezőnyből, de a második helyre minden esélyünk megvan, amivel a hőn áhított Bajnokok Ligája indulás jár. A vezetés ugyanis komoly álmokat dédelgetett még 1-2 évvel ezelőtt: újból BL-győztes lesz a klub. 

A Lille elleni győzelem akkora lökést adott, hogy azóta folyamatosan nyer André Villas-Boas csapata, de mi a siker titka? Sokan a felállásukra 4-3-3-ként tekintenek, közben ez egy 4-1-4-1-es rendszer, amiben Benedetto az egyedüli ék, védekezésben egyszerű emberfogást alkalmaznak. Mindenkinek megvan az embere, nincsen tolódás, szélső hátvédek rendre fellépnek a támadások során, illetve Payet és Lopez révén folyamatosan keresik az üres területek, hogy a védelem mögé bejátszhassák a labdát a Marseille játékosai. 

Benedetto egy rendkívül intelligens és komplex támadó, ezt már a Boca Juniorsnál is bizonyította. Nem egy Inzaghi típusú klasszikus befejező, lát a pályán, képes váratlan és tökéletes passzokra, nem csak a támadások befejezésénél, hanem építésében is jeleskedik, visszalép a védelem elé, ezzel kimozgatva a rivális hátvédsorát a komfortzónából. Az argentin jól lő távolról is, nem lehet tudni, hogy ellövi 25 méterről vagy bejátssza a védelem mögé az üres területre befutó csapattársának. 

Idő kellett, míg Benedetto megszokta Villas-Boas rendszerét, statisztikái nem kiemelkedőek (16 mérkőzésen 6 gól), de a mezőnymunkája ennél jóval fontosabb. Erre kell figyelnie a hétközi fordulóban kiütéses győzelmet arató Bordeaux-nak is. A találkozó egy rendhagyó jelenettel kezdődött: Bordeaux ultrái bevonultak a pályára, ezzel tüntetve a jogaikért, amiket korlátozni próbál a klub elnöke. A közjáték anniyra jól jött a hazaiaknak, hogy kettőzött erővel harcoltak, ráadásul a Nimes csapatát teljesen megzavarta, ahogyan a gyors két gól is. 

Főszereplő az a Josh Maja volt, aki nyáron hiába akart a Sunderlandnél maradni, végül távozni kényszerült. Gyors, jól fut be az üres területekre és 20 éves kora ellenére higgadt a befejezéseknél. Harmadszor kapott kezdőként szerepet, három gólt vállalt a 6-0-s mérkőzésen. Magabiztos a kapu előtt, vele szintet léphet a Bordeaux. Mindkét oldalon van tehát egy jó formában lévő támadó, akire lehet építeni a támadójátékot. Mi abban bízunk, hogy ez a két csapat nem áll le és felváltva lövik majd a gólokat a vasárnapi meccsen!

Borítókép: Kevin Strootman (Fotó: AI_football / Shutterstock.com)

MLB korai kifizetés ajánlat

Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 5 run előnyt szerez - többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 • Marseille - Bordeaux Tipp

  Mindkét csapat gólt szerez
  1.95 Bet365Hozzászólások 6

brand_boy

brand_boy

 • 2019 dec 6. 08:44

Így jön létre a Gyöngyös-Marseille tengely ! Igen méltó "komponálás", bárki követte is el azt a rézangyalát ! :O

SPF Admin

SPF Admin

 • 2019 dec 6. 10:35

:))

SPF Admin

SPF Admin

 • 2019 dec 6. 10:35

Legalább van egy személy aki el is olvassa cikkeinket. :D

SPF Admin

SPF Admin

 • 2019 dec 6. 10:35

Vagy legalábbis ezt.

brand_boy

brand_boy

 • 2019 dec 6. 22:08

Nagyon színvonalasan a tippek, és az írások is. Csak sajnos ez is olyan, mint a zene: senkiháziké a popszakma, a virtuóz, zsenik meg csendben játszanak egy "eldugott sarokban". ;)

SPF Admin

SPF Admin

 • 2019 dec 7. 13:38

Köszönjük. :)


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI 5.93 %

augusztus

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

MLB korai kifizetés ajánlat

 • Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 5 run előnyt szerez - többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Ligue 1 2019/20

csatarid hozzászólt
2020 aug 1. 15:38
Harmatgyenge volt a PSG, majd amikor nem számítunk rá akkor meg 3-4 gólokkal nyernek az fix.  :-X
Pozzato hozzászólt
2020 aug 1. 11:13
Az érdekel, mire megy majd a Lyon a BL-ben, nem olyan rossz csapat. Neymar most végre bizonyíthat, hiszen megkapta a vezérszerepet Mbappé nélkül. Mindössze három meccsre kéne (ha eljutnak a döntőig) összeszednie magát. Azért az nem túl meggyőző, hogy 210 perc alatt egy gólt tudtak összehozni, azt is Mbappé szólója utána.
BvB_09 hozzászólt
2020 aug 1. 10:32
A két kupadöntő bebizonyította, hogy miért volt jó döntés lezártnak tekinteni a bajnokságot.

Kapcsolódó cikkek