A brazil Sylvinho első tétmeccsére készül edzőként, míg a hazaiaknál a rutinos Leonardo Jardim próbál újból egy sikeres csapatot felépíteni. Kezdődik a Ligue 1!

Monaco - Olympique Lyon

Bruno Genesio ideje lejárt Lyonban, négy évig irányította a gárdát, de nem tudta megtörni a PSG egyeduralmát. Az viszont igaz, hogy számtalan tehetséget kinevelt, de ő is érezte, tovább kell lépni. Hiába merült fel pletyka szintjén Laurent Blanc vagy José Mourinho neve az edzői posztra, Jean-Michel Aulas másként gondolta, Sylvinhónak szavazott bizalmat. Az egykori brazil balhátvédnek ez az első menedzseri állása, eddig Roberto Mancini és Tite segítője volt, nagyjából lehet tudni, hogy milyen fajta játékra számíthatunk a közeljövőben az OL-től. 

Jean-Michel Aulas elnöknek volt egy-két fontos lépése, ami a megújulás felé vezető úton elengedhetetlen: kinevezte a Juninhót sportigazgatónak, aki a csapat legendája, képes összefogni a szurkolókat, neve egyet jelent Lyonban a sikerrel, hiszen az ő játéka alatt vált világszerte ismertté a francia klub. Juninho meg is kezdte a munkát nyáron, eladta Nabil Fekírt, akivel csak a gond volt, sok pénzre tettek még szert Tanguy Ndombele és Ferland Mendy eladásából is. Vásárlások terén pedig gyengítették a közvetlen rivális Lille csapatát. 

Fekir Nabil (Fotó: Romain Biard / Shutterstock.com)

A Lyon tehát két legyet ütött egy csapásra, ráadásul megszerezték a Nantes rutinos román hálóőrét, Ciprian Tatarusanut. Védelem magja rutinos, középpályán a fiatalos erő kaphat újból szerepet, akiket Thiago Mendes irányíthat. Támadósorban rengeteg a tehetség, akik csak a lehetőségre várnak, hogy bízonyítsanak. Nincsen már bérelt helye senkinek sem (Nabil Fekír). Gyors és dinamikus OL-re van kilátás, egy új korszak vette tehát kezdetét náluk!

A másik oldalon edzői poszton nem történt változás, Leonardo Jardim maradt, mivel az első osztályban tartotta a gárdát. A vezetőség is felmérte, hogy ő a legalkalmasabb pozícióra, ezért próbálták a keretet a vezetőedző kéréshez igazítani. Youri Tielemans távozása érzékeny veszteség lehet, de kapusposzton Benjamin Lecomte érkezése hosszútávú megoldást jelenthet. A gárda alapvetően nem változott tavalyi szezonhoz képest, ami probléma lehet. 

Egyfelől azért, mert a rutinos mag már közel sem olyan motivált (Falcao, Fabregas és Glik), másfelől, mert a fiatalok közül sokan gyengébb szezont tudhatnak maguk mögött. Nem lehet tudni, hogy van-e bennük több. Jardim viszont alkalmas lehet rá, hogy egy jól felépített taktikával a mezőny elejébe vezesse a klubot, hiszen Rony Lopes és Gelson Martins képes lendületet adni a támadósornak. A védekezés már egy más tészta, Lecomte előtt ugyanis a Montpellierben egy jól összerakott hátvédsor volt, illetve Der Zakarian defenzív focit játszatott velük. 

Jardim azért védekezés terén közel sem egy Der Zakarian szint, szóval lesz dolga bőven a francia portásnak, akár már az első mérkőzésen. Mindezeknek azonban ellentmond a felkészülés, ahol a Lyon nem remekelt, hátul bőven voltak problémák, támadósor sem pörgött, míg a Monaco hozta az 1-0-ás sikereket. Legutóbbi ilyen meccsen Falcao villant, ő viszont nem valószínű, hogy marad, hiszen hol a Romával, hol a Galatasarayjal boronálják össze.

Mire fogadjunk?

A szorzók kiegyenlítettek, sajnos a gólokra való fogadásban nem sok érték van, mivel kiszámíthatatlan, hogy melyik arcát veszi elő a Monaco. Ha képesek fegyelemzetten játszani, akkor ez könnyedén válhat egy unalmas passzolgatós mérkőzéssé. Amiben lehet érték, hogy Thiago Mendes lapot kap. A brazil középpályás első tétmeccse lesz ez a OL-nél, de már tavaly is bizonyította, hogy nem rest odalépni az ellenfél játékosainak (34 mérkőzésen 10 sárga lap), most is neki kell majd végeznie a piszkos munkát! Fabregasék pedig túljárhatnak az eszén párszor, szabálytalankodásra kényszerítve a brazilt. 

Borítókép: Denayer Jason (Fotó: Romain Biard / Shutterstock.com)

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Thiago Mendes büntetőlapot kap
    3.00 Unibet