Ligue 1: Rudi Garcia távozik

Bence
2019 máj 23. 10:09
Szólj hozzá!

Foci Ligue 1 Montpellier Olympique de Marseille

Az előzmények tudatában, csalódást keltő volt mindkét klub idei szezonja. A Marseille a tavalyi Európa Liga ezüstérem után hullámzó szezont futott, míg a Montpellier belerokkant a jó kezdésbe. 

Marseille - Montpellier

Elfáradt Rudi Garcia és az Olympique Marseille. Frank McCourt 2016 nyarán óriási ambíciókkal vette át a francia klubot, felvázolta a jövőképét is, melyben az OM francia bajnok lesz, stabil Bajnokok Ligája résztvevő, majd azt a sorozatot is megnyeri. Ennek érdekében átalakították a kezdőt, két év alatt 128 millió eurót költöttek, vettek egy komplett csapatot. A Lille edzőjeként 2011-ben bajnok lett Rudi Garcia, aki viszont következő állomáshelyén megbukott. A felemás római kitérő ellenére bizalmat szavaztak neki, talán túl sokáig is. 

A jelenlegi keret mélyen tudása alatt teljesített, ha szimplán az erősségét nézzük - függetlenül a taktikától -, akkor a bajnokságban a második helyen kéne tanyázniuk, ennek ellenére egyszer sem végeztek dobogón az elmúlt két évben. Az mentette meg a francia tréner állását, hogy tavaly valami csoda folytán elevickéltek az Európa Liga döntőjébe, ahol aztán kaptak egy kijózanító pofont az Atlético Madridtól. Az idei szezon pedig bizonyította, hogy Rudi Garcia alkalmatlan egy komolyabb célokkal rendelkező csapat irányítására. 

Maxime Lopez (Fotó: AI_football / Shutterstock.com)

Az egy dolog, hogy egyáltalán nem találta a megfelelő kezdőt, de olyan tehetségekből nem tudta kihozni a legjobbat, mint Florian Thauvin, Maxime López, Morgan Sanson és Duje Caleta-Car. Mindössze az tartotta életben az álmaikat, hogy Thauvin, Balotelli vagy Ocampos megvillantotta egyéni képességeit. A védekezés teljesen szétesett, mi sem mutatja ezt jobban, hogy 52 bekapott góljuk 1985 óta a legtöbb a klub történetében. Rudi Garcia mindezek után az utolsó fordulót megelőző sajtótájékoztatón bejelentette a lemondását. 

Kérdéses, hogyan reagálnak erre a játékosok, felszabadultak lesznek, mert alapjáraton a keret tehetséges és jó képességű játékosokból áll, vagy már csak véget akarnak vetni az egésznek. Hasonló cipőben járnak a vendégek is, akiktől sokat többet remélhettek a szurkolóik a szezon első harmada miatt. Sokáig a második helyért volt versenyben Míchel Der Zakarian csapata, majd fokozatosan fogytak el. Kiválóan összeállt a védekezés, elől pedig egy olyan támadóhármas jött össze (Mollet - Laborde - Delort), akiktől mindig lehetett minimum egy gólra számítani. 

Florent Mollet pár mérkőzéses kihagyása megtörte a lendületet, majd a védelem is darabjaira hullott. Delort ugyan a szezon második felében is próbálta termelni a gólokat, de Laborde teljesítménye fokozatosan esett vissza. Felesleges itt taktikáról beszélni, mert egyik klub számára sincsen tétje a találkozónak, de az megfigyelhető volt az előző fordulóban, hogy az OM nagyon felszabadultan játszott. Visszakanyarodva az előző bekezdésben taglaltakra, emiatt esélyesebb lehet egy őszinte, gólokban gazdag találkozó (2,5 over: 1.50). 

Borítókép: Rudi Garcia és a Velódrome. Fotó: mustapha ennaimi/Flickr és Challengeputeaux/Wikipédia

Európai kosárlabda korai kifizetés ajánlat

Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 18 pontos előnyt szerez. Többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI 46.78 %

szeptember

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Európai kosárlabda korai kifizetés ajánlat

  • Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 18 pontos előnyt szerez. Többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Ligue 1 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 23. 15:17
Ligue 1: Búcsúzik Genesio?

A Lille és az Olympique Lyon számára nem létfontosságú az utolsó bajnoki.  Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 23. 10:09
Ligue 1: Rudi Garcia távozik

Nyártól új korszak kezdődik az OM-nél, Rudi Garcia utolsó mérkőzésére készül a dél-francia városban! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 18. 11:03
Ligue 1: Meglesz a tagsági?

Meglepetést okozhat hétvégén az Amiens és a Caen! Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek