Ligue 1: Utolsó esély

Nagy Bence
2019 ápr 5. 11:16
Szólj hozzá!

Foci Ligue 1 Montpellier ogc nice

A Montpellier sokáig versenyben volt a dobogóért, most már esetleg csak a negyedik hely lehet a cél, ahogyan a nizzai riválisnál is, akik pocsékul kezdték a szezont, de Vieira fokozatosan építette fel a csapatot. 

Nice - Montpellier

Az év elején még az is felmerült, hogy a gyenge kezdés után menesztik Patrick Vieirát, aki rövidke edzői múltja ellenére óriási összeget tesz zsebre havi szinten a dél-francia csapatnál. A világbajnok középpályás olyan játékot követel meg a csapatától, amit ő maga is űzött pályafutása során: megalkuvást nem tűrő védekezés, fegyelmezett foci. Ebbe nem illett bele Mario Balotelli, aki télen távozott is a csapattól. Eladta tehát egyetlen épkézláb középcsatárát a Nice, de akkor mégis hogyan lehetnek ott a legjobbak között?

A titok nyitja három dolog: Vieira, Walter Benítez és a defenzív játék. A harmadik legkevesebb gólt rúgta a csapat 30 forduló alatt, viszont a harmadik legkevesebbet is kapta. Walter Benítez egész szezonban kiválóan véd, meccsenként minimum 3 fontos védése van, mindössze 4-5 kapus büszkélkedhetett több hárítással a top 5 bajnokságot figyelembe véve (köztük olyanok, mint Alisson vagy Jan Oblak). Teljességgel érthetetlen, hogy a legjobb formában lévő argentin kapust miért nem hívták be a válogatottba eddig. 

A nizzai védelem mélyen helyezkedik el a kapus előtt, elsősorban a kontrákra építenek, amiben Saint-Maximin és Youcef Atal jár az élen a csapatból. Ők hárman a vezérek. A támadójátékon még dolgoznia kell Vieirának, mert mindössze Saint-Maximin jutott öt találat fölé a bajnokságban (jelenleg hatnál jár a tehetséges szélső). A hazaiak taktikája tehát nagyon kiszámítható, ezért is fordulhatott elő az, hogy mérkőzéseik többségén alig születnek gólok. Minden másodikon 1,5 gólnál kevesebb esik a Nice találkozóin (érdekes viszont, hogy csak kétszer játszottak 0-0-át idén). 

Ha már védekezésben méltattuk a Nice csapatát, akkor érdemes megemlékezni a Montpellier-ről is, akik a szezon első felében a fegyelmezett defenzív játék mellett a kiváló támadósorral is felhívták magukra a figyelmet. Aztán jöttek a sérülések és a belső problémák és megtorpant a klub. Der Zakarian végül nagy nehezen rendet tett a fejekben, de ehhez hetek kellettek. Ezzel elúszott a bajnoki dobogó, de legalább a játékosok összekapták magukat. 

A védekezéssel viszont továbbra is vannak problémák, pedig alapjáraton ez egy kiváló mérkőzés lenne a 2,5 underre, ezt az irodák is érzik (1.49). Ilyen szorzón ebben semmi érték nincsen, viszont egy kicsivel kockázatosabb szorzóban lehet fantázia. A Nice jól zárja le a területeket és idegenben az ilyen klubokkal szemben nem remekel a Montpellier. Arra, hogy nem szerez gólt a vendég csapat 2.65-ös szorzót kapunk. 

Borítókép: Patrick Vieira az OGC Nice edzője (Fotó: Romain Biard / Shutterstock.com)

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Montpellier nem szerez gólt
    2.65 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -31.89 %

augusztus

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

  • Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

Ligue 1 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 23. 15:17
Ligue 1: Búcsúzik Genesio?

A Lille és az Olympique Lyon számára nem létfontosságú az utolsó bajnoki.  Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 23. 10:09
Ligue 1: Rudi Garcia távozik

Nyártól új korszak kezdődik az OM-nél, Rudi Garcia utolsó mérkőzésére készül a dél-francia városban! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 18. 11:03
Ligue 1: Meglesz a tagsági?

Meglepetést okozhat hétvégén az Amiens és a Caen! Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek