Ligue 1: Utolsó esély

Nagy Bence
2019 ápr 5. 11:16
Szólj hozzá!

Foci Ligue 1 Montpellier ogc nice

A Montpellier sokáig versenyben volt a dobogóért, most már esetleg csak a negyedik hely lehet a cél, ahogyan a nizzai riválisnál is, akik pocsékul kezdték a szezont, de Vieira fokozatosan építette fel a csapatot. 

Nice - Montpellier

Az év elején még az is felmerült, hogy a gyenge kezdés után menesztik Patrick Vieirát, aki rövidke edzői múltja ellenére óriási összeget tesz zsebre havi szinten a dél-francia csapatnál. A világbajnok középpályás olyan játékot követel meg a csapatától, amit ő maga is űzött pályafutása során: megalkuvást nem tűrő védekezés, fegyelmezett foci. Ebbe nem illett bele Mario Balotelli, aki télen távozott is a csapattól. Eladta tehát egyetlen épkézláb középcsatárát a Nice, de akkor mégis hogyan lehetnek ott a legjobbak között?

A titok nyitja három dolog: Vieira, Walter Benítez és a defenzív játék. A harmadik legkevesebb gólt rúgta a csapat 30 forduló alatt, viszont a harmadik legkevesebbet is kapta. Walter Benítez egész szezonban kiválóan véd, meccsenként minimum 3 fontos védése van, mindössze 4-5 kapus büszkélkedhetett több hárítással a top 5 bajnokságot figyelembe véve (köztük olyanok, mint Alisson vagy Jan Oblak). Teljességgel érthetetlen, hogy a legjobb formában lévő argentin kapust miért nem hívták be a válogatottba eddig. 

A nizzai védelem mélyen helyezkedik el a kapus előtt, elsősorban a kontrákra építenek, amiben Saint-Maximin és Youcef Atal jár az élen a csapatból. Ők hárman a vezérek. A támadójátékon még dolgoznia kell Vieirának, mert mindössze Saint-Maximin jutott öt találat fölé a bajnokságban (jelenleg hatnál jár a tehetséges szélső). A hazaiak taktikája tehát nagyon kiszámítható, ezért is fordulhatott elő az, hogy mérkőzéseik többségén alig születnek gólok. Minden másodikon 1,5 gólnál kevesebb esik a Nice találkozóin (érdekes viszont, hogy csak kétszer játszottak 0-0-át idén). 

Ha már védekezésben méltattuk a Nice csapatát, akkor érdemes megemlékezni a Montpellier-ről is, akik a szezon első felében a fegyelmezett defenzív játék mellett a kiváló támadósorral is felhívták magukra a figyelmet. Aztán jöttek a sérülések és a belső problémák és megtorpant a klub. Der Zakarian végül nagy nehezen rendet tett a fejekben, de ehhez hetek kellettek. Ezzel elúszott a bajnoki dobogó, de legalább a játékosok összekapták magukat. 

A védekezéssel viszont továbbra is vannak problémák, pedig alapjáraton ez egy kiváló mérkőzés lenne a 2,5 underre, ezt az irodák is érzik (1.49). Ilyen szorzón ebben semmi érték nincsen, viszont egy kicsivel kockázatosabb szorzóban lehet fantázia. A Nice jól zárja le a területeket és idegenben az ilyen klubokkal szemben nem remekel a Montpellier. Arra, hogy nem szerez gólt a vendég csapat 2.65-ös szorzót kapunk. 

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Montpellier nem szerez gólt
    2.65 UnibetHozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 15.08 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

  • Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

Ligue 1 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 23. 15:17
Ligue 1: Búcsúzik Genesio?

A Lille és az Olympique Lyon számára nem létfontosságú az utolsó bajnoki.  Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 23. 10:09
Ligue 1: Rudi Garcia távozik

Nyártól új korszak kezdődik az OM-nél, Rudi Garcia utolsó mérkőzésére készül a dél-francia városban! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 18. 11:03
Ligue 1: Meglesz a tagsági?

Meglepetést okozhat hétvégén az Amiens és a Caen! Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek

2019 máj 23. 10:09
Ligue 1: Rudi Garcia távozik

2019 máj 23. 12:19
Ligue 1: Búcsúzik Genesio?

2019 máj 24. 00:05
Ligue 1: Nice - Monaco