Foci Manchester City Premier League Wolverhampton Wanderers

Manchester City - Wolves: Kijött a gödörből Guardiola csapata

Két vereséget követően újra a győzelem útjára lépett Pep Guardiola együttese, nála eddig tartanak a hullámvölgyek. Következő ellenfél a Wolves lesz, mely nem szokott gondot okozni a Manchester City számára. Gólok várhatóak és talán Erling Haaland is elkezd újra szárnyalni!

Guardiola rövid hullámvölgyei

A katalán mesternél időnként vannak holtpontok, mert rögeszmésen ragaszkodik a kedvenc stílusához, és nem képes változtatni, mikor egyértelműen szükség lenne rá. A keret mélysége és a szakember maximalizmusa miatt nem tartanak hosszú hetekig az eredménytelen időszakok. Ezúttal is mindössze két vereségig tartott a gödör, amiből a Tottenham 4:2-es legyőzésével vélhetően ki is jöttek.

Az ilyen kisebb mélypontokat nagyon teátrálisan éli meg a manchesteriek vezetőedzője, ezúttal is lemondott a bajnoki címről egy nyilatkozatában. Ez nyilván csak színház, habár piszok jó formában van az Arsenal együttese, még bőven lő távon belül van a City-hez képest. Nagyjából félidőnél nem hinném, hogy lefutott lenne a Premier League mostani idénye!

Pep Guardiola
Pep Guardiola gyorsan megoldja a holtpontokat. Fotó: Nicolo Campo / Shutterstock.com

Manchester City és Wolves egymás ellen

Miközben az élmezőnyben küzd a manchesteri gárda, addig a Wolverhampton a kieséstől próbál menekülni. Mély elemzés nélkül is árulkodik helyzetükről, hogy 12 gólt szereztek eddig a bajnokságban. 19 forduló ment le eddig az angol élvonalban, szóval ez kevesebb mint egy gól átlagosan meccsenként. Ezért is hozták Diego Costát, de eddig nem volt eredményes.

Julen Lopetegui néhány hónapja érkezett csak a Wolves kispadjára, időbe telik mire ebből a spanyol idegenlégióból valamit összerak. Addig is támaszkodhatunk arra, hogy évek óta ugyanaz a forgatókönyv a Manchester City - Wolves meccseken: több góllal, simán nyernek De Bruyne-ék. Azért emeljük ki a belga középpályást, mert a Farkasok ellen már 5-ször eredményes tudott lenni, illetve 4 gólpasszt is kiosztott.

Julen Lopetegui spanyol 001
Julen Lopetegui a kiesés ellen küzd a Wolves csapatával. Fotó: Marco Iacobucci EPP / Shutterstock.com

Visszatérhet Erling Haaland gólszerző formája

A világbajnokság és karácsonyi időszak után, kissé visszaesett Erling Haaland formája januárban. Ez nyilván a norvég támadó szintjén kezelendő formahanyatlás, azt jelenti, hogy nem talál be minden meccsen, mint a szezon elején. Több címlapon is szerepelt mostanában, talán kicsit a celebélet elvette a fókuszát a labdarúgásról, de a Tottenham ellen újra gólt szerzett.

A mélypont valahol a Southampton elleni angol ligakupa mérkőzésen lehetett, tanulságos, hogy az egész csapat számára is az volt a legmélyebb gödör az elmúlt időszakban. Azt gondolom a Wolves pont olyan ellenfél, mely nem fog bírni a magas és erőteljes csatárral. Sok helyzetet dolgozhat majd ki a Manchester City középpályája, és ha tényleg javul a formája Haalandnak, akkor várható tőle találat a meccsen.

Erling Haaland - Manchester City 002
Erling Haaland kisebb kihagyás után újra gólt szerzett (Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock.com)

Mi várható a Manchester City - Wolves mérkőzésen?

Nagy jóstehetség nem kell hozzá, hogy De Bruyne és társai birtokolják majd a labdát többet, és megy a passzolgatás. A labdabirtoklás jó eséllyel 65% körül vagy felett lesz, és többségében rövid passzal építkezik majd a Manchester City, én várok beadásokat is bőven. Ennek azért lenne létjogosultsága, mert a Wolves nem annyira erős a légtérben, miközben Haaland hatékonyan nyeri a fejpárbajokat.

A norvég csatár gólját már korábban tárgyaltuk, az ilyen meccseken szokott magára találni. A hazai győzelmen kívül nem tudok mást elképzelni, hiába volt mélyponton két mérkőzésig a Manchester City, nagyon gyenge a Wolves ahhoz, hogy oda visszarángassa az élmenő ellenfelét.

Borítókép: Fotó: Oleksandr Osipov/Shutterstock


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?