Megtizedelt hazaiakra a rogalandi derbi vár

Foci Eliteserien FK Haugesund viking fk

Norvégián belül van pár kiemelt futballgócpont, ahol hosszú évtizedek óta vívnak rangadókat. Egyik ilyen térség Rogaland és Hordaland, ahol a jelenlegi első osztályból a Viking Stavanger, a Haugesund és a Brann játszik. Kedd este előbbi kettő csap össze.

Halasztás és ami mögötte van

Nincsenek már hétközi fordulók hátra és ez lesz az egyetlen keddi meccs, aminek egy nem várt halasztás az oka. A szigorú norvég szabályok értelmében a Viking az előző két fordulóban nem léphetett pályára, így új időpontot kellett keresni az Odd és az FKH elleni meccsre is. Ráadásul volt még egy válogatott szünet is, ami azt jelenti, hogy a hazai csapat október 4. óta nem játszott tétmeccset. Péntekig nem is tudtak edzeni, mivel 10 napot az egész csapatnak otthon kellett csücsülnie és Bjarne Berntsen mester bevallása szerint a helyzet közel sem ideális. A norvég szabályok miatt ezt a 10 napot tényleg otthon kellett töltenie mind a stábnak, mind a játékosoknak, tehát edzésre sem járhattak. Ettől függetlenül a hazai győzelmi szorzó (1.96) továbbra is viszonylag alacsony, ami a történtek miatt némileg érthetetlen.

Viking Stadion - a helyszín.
Fotó: Godztian/Wikipédia

Az egész helyzet kirobbantója egyébként Veton Berisha volt, akinek a játéka eléggé kérdéses kedd este. Korábban is kisebb sérüléssel bajlódott, így a Viking legveszélyesebb támadója igen érzékeny kiesés a stavangeriek számára. Mellette Johnny Furdal biztosan nem lesz, míg Bytyqi bokasérülésből lábadozik. Az utóbbi a középpálya motorja, így hiánya ugyanakkora veszteség lenne, mint Berisha-é. Bónuszként a legjobb védőjüket is eladták a PAOK-nak az átgazolási időszakban, így a kapus poszton kívül minden csapategység erőssége mellé tehetünk egy kérdőjelet.

Kellenek a pontok a vendégeknek

Az FK Haugesund (4.00) nem futja élete szezonját, azonban a kieséstől egyelőre biztos távolságban tartják magukat. A válogatott szünet előtt négy meccset is nyeretlenül vívtak meg, azonban a visszatérés során már győzni tudtak 2-0 arányban a Sarpsborg ellen. A Start hétvégi veresége jól jött nekik, mivel így hat pont távolságban lesznek az osztályozó helytől kedden. Ettől függetlenül igen szoros a hátsó mezőny és a biztos bennmaradáshoz még kilenc pontot kell gyűjteniük a maradék kilenc fordulóban. Itt egy-egy rosszabb sorozat igen nagy slamasztikába sodorhatja a csapatokat, így érdemes az ilyen helyzeti előnyöket kihasználni. Ami óriási pozitívum a csapatnál, hogy hiányzó alig található a vendégeknél. Jokke Nilsen már egy ideje nincs a középpályáról és ez az a poszt, ahol mennyiségben jól áll az FKH, tehát ennek most nem tulajdonítanék nagy jelentőséget. Ráadásul a tabellán elfoglat helyzetük miatt a nyáron inkább erősítettek a keretén: visszahívták kölcsönből Ibrahima Konét (azóta már gólt is szerzett), míg két dán ígéretet (Therkildsen és Klitten) megszerezték kölcsönbe opciós joggal. Mellettük megőrizték értékes játékosaikat (Velde, Leite), akiknek az eladása így maximum a téli időszakban lesz esedékes.

Számos opció a piacon

Ezen a meccsen igazából két irányba is elmehetünk fogadás terén. Adja magát az X2 (1.87), mivel közel sem ideális a helyzet a Vikingnél. Összesen három napot tudott együtt edzeni a keret az elmúlt pár hétben és az edzettségi állapotuk sem tökéletes az otthon töltött időszak miatt. A Viking a tavalyi szezonban erősebb volt, mint az FKH, azonban ez leginkább csak a kupadöntőben nyilvánult meg, ahol egy szoros meccsen győztek. Az idei évben a 9. fordulóban találkoztak, amikor a Viking 2-0-ra győzött Haugesundben. Az egy igencsak kiegyensúlyozott mérkőzés volt és a vendégeknél a fent hiányzóként említett összes játékos kezdőként szerepelt (Bytyqi, Berisha, Furdal, Pereira), így becsapós lehet abból a végeredményből kiindulni.

A másik érthetetlen opció, az a gólok piaca. A Viking - Haugesund általában egy taktikai csata szokott lenni a két mester miatt. Bjarne Berntsen hazai oldalon, míg Jostein Grindhaug a vendégeknél nagyon tiszteli egymást és általában a biztos védekezésre helyezik a hangsúlyt. A stavangeri feljutás óta ők meccselték az összes rogalandi derbit és egy sem lett 2,5 over (0-0, 1-0, 0-1, 0-2). Ehhez képest a bukik most az underre meghúztak egy durva 2,6-os szorzót, ami eléggé érthetetlen. Ami miatt az over felé mehettek el, az a két csapat idei góltermése lehet (Viking 3.80, FKH 2.95). Viszont utóbbinál főleg egy-egy meccs dobta meg ezt az átlagot, amúgy a 2,5 over csak a meccsek 57%-án esett le. Ha választani kellene, hogy ez a találkozó melyik oldalra fog esni, akkor én egyértelmű az under felé mennék el - főleg ilyen oddson.

Borítókép: forrás: sportfogadas.org

100%-os befizetési bónusz 10 000Ft-ig!

Az új Unibet játékosok akár egy 10 000 forint értékű befizetési bónuszban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 • Viking - Haugesund Tipp

  gólok száma 3.0 alatt
  2.04 UnibetHozzászólások 8

grof19

grof19

 • 2020 okt 25. 10:22

Az egymás elleni eredményeiket tekintve jó lehet a tipp. Amennyiben megnézzük a Viking utolsó öt hazai mérkőzésén megvolt a három vagy több gól is. Haugesund öt utolsó idegenben játszott mérkőzésén pedig akár nyert akár veszített négy mérkőzésen szintén megvolt a három hat gólos mérkőzés. Szurkolok a tippért,hogy jöjjön mert igen jó az odds is rá.

sunik29

sunik29

 • 2020 okt 25. 11:34

Van egy olyan sejtésem a tipp nem fog zöldülni, a nagy szünetek utáni visszateres eddigi tapasztalatom szerint sok gólt eredményez, kivanom aki ezt a tippet játssza annak ez ne most legyen érvényes.

curpy82

curpy82

 • 2020 okt 25. 11:35

4.5 fölé is bevállalom.

Powell

Powell

 • 2020 okt 25. 11:59

Az egymás elleni mérleg valóban underes,de az utóbbi meccseket nézve simán jönnek a 3 gólok.Azonban gavrilo írta,hogy a két edző miatt kevés gól szokott lenni.Elég 50-50% a tipp szerintem.

csabax

csabax

 • 2020 okt 25. 17:39

Talán stavangeri siker lesz. Talán.

Hentesáru

Hentesáru

 • 2020 okt 26. 16:57

Elég remek odds, de ilyenkor szokott az lenni hogy több gólosra érdemes fogadni vagy hogy mindkét csapat szerez gólt

Anyuci123

Anyuci123

 • 2020 okt 27. 13:28

3,5 több golt várok.

robmiller

robmiller

 • 2020 okt 31. 07:51

Gyerekek, így utólag a kommentek 90%-át elkeserítő olvasni...félelmetes...


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

 

Gavrilo


Sziasztok! Főleg norvég és magyar foci témakörben szeretek fogadásokat kötni hétvégére, míg hétközben női teniszre. Emellett megszállott Excel-fan vagyok, ami igen hasznos tud lenni az élet számos területén. A sportfogadás inkább csak kiegészítő tevékenység számomra a meccsnézés mellett.

100%-os befizetési bónusz 10 000Ft-ig!

 • Az új Unibet játékosok akár egy 10 000 forint értékű befizetési bónuszban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Skandináv foci 2020

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:43
SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:27
Történelmi siker előtt áll a KBK

Egy győzelemmel esélyt teremtenek maguknak a nemzetközi kupára. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 17. 19:46

Kapcsolódó cikkek