konferencia_liga_borito forrás: sportfogadas.org

Minden amit a Konferencia Liga lebonyolításáról tudni kell - PODCAST

SPF Team 2021 jan 22. 23:48 7 hozzászólás

Foci Konferencia Liga

December elején vált hivatalossá az UEFA új kupájának, a Konferencia Ligának a lebonyolítása. Mivel a sorozatot integrálni kellett a Bajnokok Ligája és az Európa Liga alkotta rendszerbe, ezért apróbb, de annál jelentősebb változások ott is történtek. Ezeknek a változásoknak jártunk utána és fedjük fel az új lebonyolítást előttetek ábrákkal, véleményekkel. Podcast a cikkben!

Bajnokként könnyebb?

Érdekes változtatásokat szülhet a Konferencia Liga bejövetele. Egyrészt, akár két párharc vereséggel is el lehet érni egy nemzetközi kupának a csoportkörét, azonban a Bajnokok Ligájában a nagyobb - ám selejtezős - csapatoknak korábban kell majd bekapcsolódni a küzdelmekbe.  Magyarul: minden korábbinál nehezebb lesz a BL (vagy EL) főtáblára jutni, míg ennyire könnyű még nem volt elérni egy őszi csoportkört vagy akár a tavaszi nemzetközi küzdelmeket egy magyar csapatnak. A selejtezők is teljesen megváltoznak - erről bővebben a videóban - és ennek következtében a bajnok a BL-ben próbálkozhat továbbra is, míg a kisebb bajnokságokban a többi csapat kizárólag a Konferencia Ligában játszhat. Összességében ezeket az országot egy szinttel lesorolták és elestek az Európa Liga lehetőségétől is.

A magyar bajnokságot egyébként Európában a 33. legjobbnak sorolták be a koefficiensek alapján és ezt legközelebb majd csak 2024-ben változtathatják meg. Ez a pozíció arra jogosítja fel csapatainkat, hogy a bajnok a Bajnokok Ligája első selejtező körében játsszon, míg a maradék három induló a Konferencia Liga első selejtező körében már ott lesz. Nehéz egyelőre bármit mondani a kiemelésről, azonban megnézve az első körös bekapcsolódó nemzeteket a következő mondható el: a Bajnokok Ligájába csak a Ferencváros és a MOL Fehérvár lenne kiemelt a kezdéskor, míg az EL-ben az összes csapatunk, akik az utóbbi öt szezonban (koefficienst ez alapján számolják) két-háromszor selejteztek. 2024-ben egyébként jó esélyünk van arra, hogy ez változzon, miután a top 30ba kellene csak belépnünk, hogy a Konferencia Ligás csapataink egy körrel később kapcsolódjanak be.

Örülünk?

Sportfogadóként és szurkolóként is nehéz egyelőre megfogalmazni, hogy jól jártunk-e az átszervezéssel. Többször felmerült az utóbbi években, hogy a top bajnokságok csapatai nem veszik komolyan az Európa Ligát, miután a hazájuk bajnoksága sokkal fontosabb – emlékezzünk csak arra, hogy a Dárdai vezette Hertha mennyire tett erre a sorozatra. Ez hatványozottan igaz lehet a Konferencia Ligára, mivel kisebb pénzdíjak vannak itt, viszont a meccsterhelés és az utazás ugyanannyi fáradalmat szülhet. Nem érzem igazán motiválónak azt sem, hogy a győztes kap egy helyet az Európa Liga főtábláján.

Magyar szurkolóként is felemás érzéseim vannak, mivel a KL a selejtezőkben „sztár” alakulatokat nem igazán fog majd idehozni, míg csapataink képesek kiesni bőven alacsonyabban jegyzett ellenfél ellen is. Az utóbbi évek eredményei alapján a Ferencváros - MOL Fehérvár kettősnek itt is jó esélye lesz, mivel viszonylag sokáig kiemeltként szerepelnének itt nem bajnokként. Sportfogadóként természetesen a nyáron foglalkozunk a csapataink szereplésével a korábbi évekhez hasonlóan, azonban valószínűleg csak 1-2 szezon után vonhatunk le messzemenő következtetéseket arról, hogy a klubjaink számára mennyire fontos ez a sorozat.

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: forrás: sportfogadas.orgHozzászólások 7

Latzka
Latzka
2021 jan 24. 10:06

Köszönöm szépen a videot!

Powell
Powell
2021 jan 25. 13:19

Köszi a részletes leírást és elemzést srácok.Egyetértek veletek,hogy a kis csapatokat szinte teljesen ellehetetlenítik.Feleslegesnek tartom ezt a kupa sorozatot.Nem véletlenül szüntették meg az Intertoto Kupát.Szerintetek így próbálja az UEFA rávenni a nagyokat hogy ne akarják létrehozni a Szuperligát,mert az UEFA természetesen határozottan ellene van(érthető a bevételek nagyrésze eltűnne számukra)?

gavrilo14
gavrilo14
2021 jan 25. 19:34

Igen, gondolom hogy a kettő esemény nem véletlenül történik egyidőben (Konferencia Liga|Szuperliga tervek). Ha a Bajnokok Ligáját a nagyok számára formálják méginkabb, azzal rést ütnek a Szuperliga rendszerén. Mivel a Szuperliga csak akkor működhet, ha az összes nagycsapat belemegy, ha 1-2 kiszáll, akkor már nem hoz elegendő pénzt. De mi van akkor, ha a Szuperliga csak kamu, hogy a nagyok jobb pozícióba kerüljenek egy ilyen kupasorozat újrarendezésekor?

Powell
Powell
2021 jan 26. 10:33

Van benne ráció amit írsz.Elvileg jövőre már indulna a Szuperliga?Ahhoz képest elég nagy a csend róla.(vagy én nem olvasok eleget:))

Pozzato
Pozzato
2021 jan 26. 11:18

Volt róla szó Bartomeu révén december elején, JP Morgan támogatja a sorozatot (financiális problémák nem lesznek), de jelen helyzetben inkább beszélnek egy 2022-es indulásról (vagy 2024-ről). Megvárják a klubcsapatok milyen a mostani rendszer, ha nekik nem megfelelő, akkor valószínűleg lépni fognak.

Powell
Powell
2021 jan 26. 11:27

Köszi az infót @Pozzato.A JP Morganes támogatásról hallottam,de ez a 2022-es abszolút új infó számomra,de érthető.(A vírus+az új rendszer)

curpy82
curpy82
2021 jan 29. 18:46

Ez a sorozat annyira életképtelen lesz, hogy annyi évadot se fog megérni, mint a Szökés című sorozat:)))

Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Beszélgetés: OTP Bank Liga 2020/21

Várda64 hozzászólt
2021 máj 13. 08:17
Ezt én is így tudtam, ahogyan @csacsa44 barátunk meg is erősítette. Sőt, zuhanyhíradó szintjén olyat is rebesgetnek, hogy első osztály esetén több tőkeerős szponzor is csatlakozna az ALCUFER mellé. Tehát nem az anyagiakon fog ez múlni.
Sokkal inkább bele tudok képzelni pl. egy esetleges "botlásba" egy olyant, hogy a játékosok 70%-a tudja, hogy feljutás esetén nincs rájuk szükség. Nehéz ezt eldönteni kinek mi jár a fejében.
Én mindenesetre izgalmas hétvégére számítok, de lehet, hogy pofára esek mint a "zsíros kenyér".  ;D ;D ;D ;D
csacsa44 hozzászólt
2021 máj 13. 07:22
Idézetet írta: RedMunchen Dátum május 13, 2021, 07:11:42
A Vasas-Gyirmot versenyfutassal kapcsolatban en is sok mindent hallottam mar, de a legfobb kerdes, hogy a gyirmotiaknak van-e licence az elvonalra. Ha nincs akkor akar maradhat is feljuto helyen, mert alanyi jogon a soron kovetkezo lep fel.

Ezeket a licence beadasokat, kerelmeket, javitasokat nem kovetem figyelemmel.

https://szovetseg.mlsz.hu/hir/ulesezett-az-elsofoku-licencado-bizottsag-27741
RedMunchen2010 hozzászólt
2021 máj 13. 07:11
A Vasas-Gyirmot versenyfutassal kapcsolatban en is sok mindent hallottam mar, de a legfobb kerdes, hogy a gyirmotiaknak van-e licence az elvonalra. Ha nincs akkor akar maradhat is feljuto helyen, mert alanyi jogon a soron kovetkezo lep fel.

Ezeket a licence beadasokat, kerelmeket, javitasokat nem kovetem figyelemmel.

Még több Foci