Már a 16. játéknap következik az NB1-ben. Ezzel együtt mindössze három kör maradt hátra az évből, ezért minden csapat jól szeretne zárni. Ez kiváltképp igaz az élen állókra. Az élen álló Fradi az utóbbi időben hullámzó teljesítményt nyújtó Pakshoz látogat, még a dobogó második és harmadik helyán álló csapatok egymás ellen játszanak: Vidi-Honvéd a terítéken.

Dobogósok csatája

A Vidi (1.82) új stadionját Juhász Roland fejes gólja avatta fel, amivel a győzelmet is megszerezték az Újpest ellen. A hétközi meccsre több mint tizenegyezer néző látogatott ki, azonban vasárnap ennek a felének is örülnének. Ha csak a hazai pontvadászatot nézzük, akkor a csapat felemásan hozta le a novembert. Nyertek Pakson (4-0), kikaptak Mezőkövesden (1-0), a válogatott szünet után minimális különbséggel hozták a stadionavatót végül egy hete vasárnap Debrecenből is elhozták a pontokat (0-1). A szezon előtt egy bő keretet sikerült kialakítani Fehérváron, ennek ellenére keveset rotál Nikolics. Szinte minden meccsen ugyanaz a 14-15 játékos lép pályára. Sem a Vasastól érkezett Hangya-Berecz kettősnek, sem a nyári felkészülési meccseken gólokat rugdosó Sósnak nem jutott eddig annyi lehetőség, mint számítottak rá. Mindhárman 1-1 bajnokin kezdtek, de rajtuk kívül a saját nevelésű Mocsi és Tóth Bence számára is csak a kispadon jutott hely.

Supka vezetésével meglepően eredményesen szerepel a Honvéd (4.20). A dobogó alsó fokán állnak, négy ponttal előzik meg a negyedik MTK-t. A játékukra, mint az egykori bajnok edző csapataira általában a stabil védekezés a jellemző. Ennek függvényében nem meglepő, hogy 15 forduló alatt ők játszották a legtöbb másfél (3.35) gól alatti meccset, szám szerint nyolcat. Ezen túl 2,5 gól alatti (1.75) meccseket egyedül az Újpest (12) játszott többször náluk. A kispesti meccsek kétharmadában született under. A két mester eddig háromszor találkozott, és mindháromszor a piros kékek nyertek, és most is csábító a kínált szorzó. A csütörtöki EL csata utáni fáradt lábakban kevésbé bízunk, és figyelembe véve, hogy Nikolics nemcsak az EL-ben, hanem a hazai pontvadászatban is a stabil védekezésből indul ki, ezért inkább a gólok irányába megyünk el.

Mumushoz látogat a Fradi

A Paks (5.60) az idei szezonban masszív középcsapat képét mutatja - már ha mondhatunk olyat, hogy masszív közép csapat egy 12 résztvevős bajnokságban. Nem veszélyezteti őket a sem a kiesés szele, sem az európai kupaindulás joga, ugyanis az első három helyezett pontban eltávolodott a többiektől. Hogy egy ilyen szereplés milyen lehetőségeket rejthet magában sportfogadási szempontból azt mind jól tudjuk, de most inkább nem mennénk a részletekbe. Érdekes statisztika, hogy az atomvárosi meccseken az első félidei állás (4-6-2) után mindössze két alkalommal változott a meccs kimenete (5-4-3). Paksi szemszögből vesztes irányba még a harmadik fordulóban a Honvéd ellen: 0-0 szünet után egy Danilo talált be tizenegyesből, míg Szombathelyen döntetlen után szerezték meg a győzelmet. Emlékezhetünk, hogy Priskin góljával a Hali szerzett vezetést és Kecskésék csak az utolsó percben tudták megfordítani az állást. Ha ezt a tendenciát folytatják, akkor hétvégén is már szünetre kialakulhat a végeredmény.

Az FTC (1.50) egy hete visszatalált a helyes útra és magabiztosan tartotta otthon mindhárom pontot a a Kisvárda ellen (2-0). Hazai teljesítményükkel nincs is semmi baj, azonban vendégként Rebrov vezetésével már kétszer is belefutottak a késbe. Legutóbb a Várda elleni meccs előtt Szombathelyen. Bár ezen a meccsen 72%-ban birtokolták a labdát és tizenhatszor próbálkoztak lövéssel, de a Hali az egy kapura tartó lövéséből gólt szerzett és megnyerte a meccset. Idegenben idén nem szoktak gólokkal nyerni Leandroék. Az ukrán mesterrel vendégségben mindössze a Diósgyőr ellen nyertek egynél több góllal (1-4). Úgy érezzük, hogy nyer a rekord bajnok, de ebben a szorzóban nem látunk értéket. Ha figyelembe vesszük, hogy a Paks gyakran tör borsot a nagyobb csapatok orra alá (hogy utolsó találkozásukkor agusztusban Pesten is remiztek (1-1)) akkor inkább egy hazai hendit preferálunk (+1,5 AH 1.52)

Borítókép: Az új Sóstói Stadion. MTI/Bodnár Boglárka

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Vidi - Honvéd, gólok száma 2,5 alatt
    1.75 Unibet