Lassan befejeződik az alapszakasz, így egyre több az izgalmas találkozó. Még mindig eléggé nyílt a küzdelem a rájátszásba való kerülésért, így pont olyan csapatokat szemeltünk ki, akiknek még komoly téttel bír a mérkőzésük. 

Boston Celtics - Washington Wizards

Ezen a mérkőzésen cél a keleti második hely megszerzése. Nagy csatára van kilátás és nem nagyon lesz itt finomkodás. A Boston az All-Star szünet óta jól védekezik, de Isaiah Thomas sérülése és a hiánya miatt keletkezett űr rányomhatja bélyegét a hazaiak játékára. Ha nem tud pályára lépni, akkor bizony jó esélye lehet a mostanság gyengébbik oldalát mutató vendégeknek. Wall és Morris kisebb sérüléssel bajlódnak, viszont, egy esetleges győzelem esetén nagyon megközelítenék a Bostont. A Wizards védekezése hagy kívánni valót maga után, viszont Thomas nélkül a Boston támadójátéka eléggé súlytalan, látható volt ez a 76ers ellen is. Ráadásul, ha ez nem lenne elég, akkor back-to-back vereségből érkezik a Boston, ami szintén nem kedvez nekik. Gyorsan játszik a Wizards, illetve mindkét csapat ponterős, így kinéz egy szép 200 pont feletti mérkőzés. Wall játéka feljavulhat Thomas távollétében, viszont a Gortat-Horford csatán is nagyon sok múlhat a palánk alatt. Nagyon sok függ Thomas játékától, ami nem túl jó a hazaiakra nézve. Ha tud is játszani, szerintem akkor sem lesz 100%-os állapotban az irányító, így viszont egy szorosabb mérkőzésre számítok, ahol még akár egy vendég győzelem sem lehetetlen. 

Indiana Pacers - Utah Jazz

Az Indiana back-to-back mérkőzésen próbál bizonyítani a Utah ellen. Legutóbb Kanadában kaptak ki a Toronto ellen, viszont ebből a vereségből nem szabad kiindulni. Hazai pályán mindig jobbik formáját hozza a Pacers, amire most szükség is van. A védekezést nagyon rendbe kell szedniük, hiszen meg kell állítani a Utah perimétersorát, élükön Gordon Haywarddal. Paul George erre alkalmas lehet, ahogyan a hazai környezetben remeklő Jeff Teague is.

George-Paul-Indiana-Pacers-001

Paul George (Indiana Pacers). Fotó: Mark Runyon/Flickr

 

A Jazz védekezésével akadnak azért problémák, illetve támadóoldalon sem volt túl meggyőző a csapat az elmúlt két vereség alkalmával. Idegenben azért közel sem olyan jó a Utah, mint ahogyan azt az oddsok mutatják. Ugyan eggyel több napjuk volt pihenni, de ettől függetlenül otthon még mindig a Pacers a favorit. Az egyik legfontosabb faktor az lesz, hogy az Indiana pontosan dobjon, mert Gobert a palánk alatt nagyon meggyőző teljesítményt nyújt az elmúlt időszakban. Joe Johnsonnal kiválóak, viszont a Pacers rendelkezik egy jó tűzerővel periméterről, amivel megtörheti a vendégek játékát. 

Houston Rockets - Denver Nuggets

A Denver kiváló formában van az elmúlt időszakot nézve. Összeállt mind a védekezés, mind a támadás, Jokic és a fiatal Gary Harris is elkapta a fonalat. Viszont a legutóbbi meccsen a Houston ellen szétesett a csapat. Tiszta helyzetek nem mentek be, ahogyan a büntetőkkel is hadilábon álltak. Most visszavághatnak a Rocketsnak idegenben, mert abban biztos vagyok, hogy kétszer ilyen rossz napot nem fog ki a Nuggets. A Houstonnál Harden továbbra is kiváló formában játszik (MVP?!), a csapat pedig biztosította helyét a rájátszásban. Kicsit ki is engedhetnek, hiszen a harmadik hely szinte biztos, másodikért pedig még nagyot kéne küzdeni. Rájátszás szempontjából szerintem Hardennek is jól jönne pár visszafogott meccs, ahol nem kell széthajtania magát. A Denvernek ezzel ellentétben minden sikerre szüksége van, ha playoffba akarnak kerülni. Nagy a tumultus az utolsó rájátszást érő nyolcadik helyért, és szerintem a hátralévő meccseiken az utolsó másodpercig fog küzdeni a Denver. Nagyon fontos lesz, hogy a Nuggets magasembere Jokic milyen napot fog ki, hiszen mind támadó, mind védőoldalon nagy hatással van a csapatára. Legutóbbi meccs nagy részét korai faultok miatt kellett kiülnie, ez meg is látszott a csapaton. Szorosabb meccsre számítok, ahol meglephetik a Houstont. 

Pénzvisszatérítés büntetők esetén

Fogadj az Unibeten a Premier League mérkőzéseire és ha vesztes lesz szelvényed, de a meccsen büntetőt ítéltek, téted visszatérítik maximum 30 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Indiana - Utah: Indiana nyer
    2.20 Bet365
  • Houston - Denver: Denver +8,5 ponttal
    1.98 Unibet