Tudom kicsit csalók a cím, de megvan minden esélye a Hawksnak, hogy elhozzon egy meccset Clevelandből. A Cavs egy nyögvenyelős hazai sikert aratott, és ezzel 3-0-ra vezet, de még így sem könnyű a csapat helyzete. Le kéne zárniuk a negyedik meccsen a párharcot hazai pályán, de az Atlanta nem adja könnyen magát.

Fokozódnak a problémák Clevelandben

Mindenki várta, hogy két idegenbeli győzelem után, egy magabiztos hazai sikert arat a Cavs. Azonban egy nyögvenyelős meccset játszottak az Atlantával. A mérkőzés hosszabbításba torkollott, és csak Lebron klasszisának köszönhették a sikert a hazaiak. James borzalmasan kezdett (0/10 mezőnyből), de összekapta magát, és csapata élére állt. Igazi vezérként játszott, és fantasztikus teljesítményt tett le az asztalra. 37 pontot rámolt be, és emellé begyűjtött 18 lepattanót, és 13 gólpasszot osztott ki. Az Atlanta azonban nagyon megnehezítette Jamesék dolgák. A meccs végén többször is dobhattak a győzelemért, de nem jöttek kosarak. A hosszabbításban pedig újra Lebroné lett a főszerep, és megnyerte csapatának a mérkőzést. Ha ennyire jó minden Clevelandben, akkor mégis mi lehet a baj? Ugye Love sérült, ehhez jött még Irving sérülése, aki így kiülte az elmúlt találkozót, és nagy valószínűséggel a negyedik meccsen is pihen. Lebron James megsérült az Atlanta elleni harmadik meccs végjátékában. Többször sántikált, és látszott, hogy fájdalmai vannak. Az Atlanta ráadásul Korver nélkül idegenben is komolyan megszorongatta a Cavs csapatát, és csak a szerencsén múlott a Cleveland sikere. 

Gasol-Marc-Al-Horford-Memphis-Grizzlies-009

Marc Gasol (Memphis Grizzlies) és Al Horford (Atlanta Hawks). Fotó: Joshua Smith/Flickr

Lebrontól megint kiváló játék kell

A Cavs egyszemély csapat lett. Oké, hogy ott van Thompson (és a nagyon fontos támadópattanói), illetve Shumpert, Mozgov és Smith, de egyértelmű, hogy Lebronon múlik a siker. Ő hozza fel a labdát, irányítja a csapatot, és ő szabja meg a játék menetét. Ha egy kicsit is meginog James, akkor bajban van a Cleveland. Emiatt lehet keresnivalója a negyedik meccsen a Hawksnak. Nagyon James centrikus lett a Cavs játéka. Kiválóan védekezik az egykori MVP, jó passzokat ad, és van, hogy extra dobásokat is elvállal. Meddig lehet ezt még bírni? Nem tudom, hogy a sérülése mennyire komoly (gondolom annyira nem), de az biztos, hogy a többiek nem tudják ennyire befolyásolni a meccs végkimenetelét, mint Ő. 

James-LeBron-Pierce-Cleveland-Cavaliers-019

Lebron James (Cleveland Cavaliers) és Paul Pierce (Washington Wizzards). Fotó: Keith Allison/Flickr

Esély a Hawks előtt

A fent említett Lebron-függés lehet a Hawks előnye. Ők abszolút csapatjátékot játszanak, és már az elmúlt meccsen is rengeteg lehetőségük volt megnyerni a találkozót. Ha Horfordot nem küldik le idő előtt a bírók, akkor itt nincs sok esélye a Cavsnek. Vele teljesen más játékot játszott a Hawks. Teague rutintalansága kijött a végjátékban, és Millsap is sokat hibázott az utolsó percekben. Ha ők javulni tudnak, el tudja hozni a győzelmet Clevelandből a Hawks, még Korver nélkül is. Az igaz, hogy a mentális előny a Cavsnél van, de egyre több sebből vérzik a Cavs, és ezt most már ideje kihasználnia a vendég csapatnak. A legfontosabb a vendégek számára, hogy egy az egyben meg tudják állítani Lebront. Pontjainak többségét ilyen akciók után szerezte (ő és a csapata is). Teague ugyan jól támadja a gyűrűt, de sokszor választ rossz megoldást, és kulcszituációkban megremeg a keze. Ebben kéne javulnia a negyedik meccsre, ugyanis nincs ott Irving, aki megállíthatná őt. Az előző meccs nagyobbik részét small-ball szerkezetben játszotta kényszerűségből a Hawks, de most "visszakapják" Horfordot, és vele nagyon komolyan erősödik a palánk alatti szekciója az Atlantának. Ugyan Korver hármasai nagyon hiányoznak majd, de a Hawksnak még így is van esélye a sikerre. Talán több is, mint a harmadik meccsen. Egy hendikepben mindenképpen látok fantáziát, de egy vendég siker sem elképzelhetetlen.

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Marc Gasol (Memphis Grizzlies) és Al Horford (Atlanta Hawks). Fotó: Joshua Smith/Flickr