Nem lehet hibázni!

Admin
1 tipp
2021 okt 21. 22:54
Szólj hozzá!

Foci Eliteserien Stabæk Molde FK

Továbbra is szoros a versenyfutás a bajnoki címért, ahol a verseny két csapatra redukálódott: Molde vagy Bodø. Ezen két klub a hétközi fordulóban csap össze, ami azt jelenti, hogy a Molde egy hét alatt ledolgozhatná a három pontos hátrányát. Ehhez viszont alapfeltétel a győzelem Stabækben is, ahol az ellenfél az életben maradásért küzd. Izgalmas összecsapás elé nézünk, annyi biztos!

Ez így nem megy!

Utóbbi időben több Stabæk (6.50) meccset is láttam és azt kell mondanom, hogy ez kevésnek tűnik az Eliteserienben maradáshoz. Múlt héten a Brann ellen idegenben kiszenvedtek egy döntetlent (1-1), azonban ezt nagyban köszönhették az ellenfélnek, amely helyzetek armadáját hagyta ki, míg a kapusuk potyázott egyet. Ez kevés. Nem véletlen, hogy előtte a Bodø szórt nekik egy 0-3-t idegenben, míg Drammenben 5-1-re kaptak ki. Az évközi edzőváltás nem nagyon vált be és jelenleg a biztos kiesés felé tartanak. A Mjøndalen utolsó helye tarthatónak tűnik, viszont a Brannt nehéz lesz megelőzni - ráadásul az is csak az osztályozót jelentene.

Említettem már múlt héten is, hogy a védelem tengelyéből Amankwah kiesett a szezon hátralévő részére és ez csökkenti a hazaiak esélyeit. Rajta kívül - éppen a Moldétól megszerzett - Mathis Bolly vállsérülést szenvedett Bergenben, így az ő játéka erősen kérdéses. Igazából sok jót nem lehet elmondani a hazai gárda játékának összképéről: hátul Amankwah hiánya miatt instabilak, míg elől nem látok bennük nagy potenciált. Bergenben ez elég volt egy pontra, viszont a Molde elgázolhatja őket a bajnoki címért folyó küzdelemben.

Közben a bajnoki rivális Brann Skienben lép pályára, ahol az Odd ellen lazán benne van a pontszerzésük! Egyelőre erős underdogként adják őket, azonban az odds esése már elkezdődött. Ott vendég pontszerzést, vagy vendég szögleteket javaslok, mint fogadási opció

Kellenek a pontok!

A Molde (1.44) kicsit magát hozta nehéz helyzetbe, mikor könnyű ellenfelek ellen elherdálta az előnyét a többiekkel szemben. Hiába játszik a Bodø a Konferencia Ligában is, nem tudják a kékek kihasználni ezt az előnyt. Innentől az ilyen meccseket meg kell nyerniük, máskülönben az sem segít rajtuk, ha szerdán verik a bajnoki riválist hazai környezetben. Az utóbbi fordulókban azért elkezdték már magukat összeszedni és gurítottak 3-3 gólt az Oddnak és a Tromsønek is. Ennyi elvárható tőlük szombaton is, mivel náluk van a szezon várható gólkirálya, Ohi, aki nem mellesleg a Stabæktől érkezett anno!

A szokásos hiányzók vannak a vendégeknél: Haraldseid egész évben nem volt bevethető, míg a Björn Sigurdarsson igazából harmadik számú csatárrá degradálódott az elmúlt időszakban. Eirik Hestad kisebb bokasérüléssel küzd, azonban az ő játékára már van esély. Ettől függetlenül nem vár egyszerű feladat a Moldéra, miután az ellenfél tényleg az életéért küzd. Intő jel lehet a kékeknek, hogy az első meccset igaz megnyerték, azonban utólag visszagondolva, a 2-1-es sikernél könnyebb győzelmet is arathattak volna a 15. helyezett ellenében a norvég nyárban. Szombaton meglátjuk, hogy az őszi meccsre ki tudott jobban feljavulni.

A Bodø/Glimt hétközben megverte a Rómát 6-1-re, ami a klub történetének legnagyobb szenzációja. Érdekes, hogy Erik Botheim úgy hintett egy mesterhármast, hogy tavaly a Stabæk színeiben képtelen volt gólt lőni a norvég bajnokságban! Most hétvégén a Strømsgodset otthonába látogatnak, ahol a sportfogadók logikusan elkezdték nyomni a hazai szorzót lefelé, mondván egy ekkora siker után nem lesznek koncentráltak a Sárgák. Bármi is lesz vasárnap a végeredmény, szerdán óriási meccs várható a Molde ellen. 

Borítókép: Sportfogadas.org

100%-os befizetési bónusz 10 000Ft-ig!

Az új Unibet játékosok akár egy 10 000 forint értékű befizetési bónuszban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Stabaek - Molde Tipp

    Molde -1.0
    1.70 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

 

100%-os befizetési bónusz 10 000Ft-ig!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 10 000 forint értékű befizetési bónuszban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Skandináv foci 2021

SPF Előzetes hozzászólt
2021 nov 25. 23:32
Eldőlhet a bajnoki cím!

Sorsdöntő összecsapás előtt a Bodø és a Molde is. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2021 nov 18. 23:11
Az Ælv Classico árnyékában

Egyre nagyobb bajban a hátsó hármas! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2021 nov 4. 23:05
Harc a túlélésért!

Két meccset is nagyító alá veszünk ezúttal. Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek