Dél-Franciaországban derbit rendeznek a hétvégén, amely akár a dobogós helyezésekről is dönthet a szezon végén. A Derby de la Côte d'Azur csapatai között az elmúlt években lett jelentős a feszültség, ami egy filmnek köszönhető, de a hatása még most is érezhető?

febr 11. 20:45 Közvetítés: Unibet

Nice: Továbbra is kifizetődik a hatékony védekezés

Közel sem biztos, hogy lesz esélye megnyerni a bajnoki címet a Nizzának, de az biztos, hogy egész szezon során stabil teljesítményt nyújt, ennek köszönhetik a második helyet. A védekezésük kiemelkedők, még topligák szintjén is, tényleg annyira minőségi játékra képesek hátul, ami sok klub érdeklődését felkeltette a játékosaik iránt, illetve Farioli mester is a középpontba került. A Nice tudatos építkezés egyik mintapéldánya, mind a keret szempontjából, mind taktika szempontjából, ha jobban megnézzük, egész szezonban három meglepő eredményük volt, akkor idegenben nem ment a játék. 

Hazai környezetben viszont hozzák a győzelmeket, legutóbb a Metz csapatát győzték le, utána ugyan a Brest otthonában csak 0-0-ra futotta, de a kupában a Montpellier otthonában tovább tudtak jutni. A Nice képes helyzeteket kidolgozni, de Terem Moffi távollétében azért akad probléma a kihasználásával. A defenzív alakzat viszont jól zár, így ezeken a találkozókon csak egyetlen gólt kaptak, egyedül a Montpellier tudott ellenük értékelhető támadójátékot bemutatni. A Brest például hiába játszik bátran, ez semmit sem ért a Nice ellen, míg a Metz jóformában a saját térfelét sem tudta átlépni Nizzában.

Monaco: Kevesebb pihenő, gyengébb forma

Nem meggyőző egyáltalán a Monaco, ráadásul eggyel kevesebb napjuk lesz pihenni a vasárnapi mérkőzés előtt, ugyanis ők a Francia Kupában csütörtökön lépnek pályára. A bajnokság két döntetlent értek el zsinórban, egyiket a Marseille elleni derbin. A Monaco annak köszönheti, hogy az élmezőnyben van, hogy a Golovin - Ben Yedder duó repíti őket támadójátékban. A mérkőzés első gólját Ben Yedder szerezte egy kiváló lövés után, Golovin kiugratása is zseniális volt, viszont hamar megmutatkoztak a problémák, hogy nem tudnak védekezni. A Monaco ugyanis 28 gólt kapott idén, ami a 6. legtöbb a bajnokságban.

Kevés gól és agresszió?

A szintén két déli csapat, a Marseille és Monaco mérkőzése átment egy vagdosásba, két kiállítás és sok feszültség volt. Annak ellenére, hogy a Nice - Monaco duó nem szíveli egymást, legutóbbi őszi meccsük is normális mederben zajlott. A Nice akkor is a hatékony védekezésével fogta meg a hercegségbeli klubot, akiknek akkor megy igazán, ha van előttük terület. Ezt Farioliék nem fogják nekik megadni, így kevesebb találatra számítunk, látunk értéket egy 2,5 gól alatti találkozóban.

  • Nice - AS Monaco tipp

    2,5 gól alatt
    Unibet
    1.86

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés