A hétfő a csajoké, ami a vízilabda eseményeket illeti. A délelőtti programban már reggel 9:30-tól elkezdődnek a helyosztók, délután pedig a még állva maradt csapatok meccseit nézhetjük meg. A magyar válogatott 20:30-as kezdettel Kanada ellen mérkőzik.

Akik ugatják a vízilabdát

A 15. helyért küzd kora reggel (kinek mi a kora) a kazah és a dél-afrikai női vízilabda-válogatott. Kazahsztán győzelme nem lehet kérdés, legalábbis, ha minden a papírforma szerint alakul. Dél-Afrika válogatottjának tagjai a győzelem ízét nem igazán ismerik, míg a kazahok azért világliga meccseken kétszer is verték Kínát a közelmúltban. De legyünk őszinték, himi-humi találkozó ez, lehet itt bármi. Nekem a bet365-nél 55.000 Ft-ot engedne maximum a döntetlenre, amiből hipp-hopp fél milla lenne nagyságrendileg, ha ikszelne a két együttes. Márpedig valamikor a repjegyre valót is meg kell keresni.

A 13. hely a cél Brazília és Japán válogatottjának. Érdekes meccs, mivel Brazília már túl van a hazai olimpián, Japán viszont még előtte áll. Hiába nyerte a két együttes utolsó 3 találkozóját a dél-amerikai együttes, Japán meg fogja nyerni ezt a mérkőzést. Japántól a franciák elleni 9-8-as zakó derült égből villámcsapás volt, de az ázsiai csapat nem szomorkodott sokat, 17-8-al elintézte Kazahsztánt. A japán stílus nem fog ízleni a braziloknak. A bet365 a Japán-sikerre 1.50-es oddsot kínál, szerintem felcserélte az oddsmester a tizedesvessző utáni két számjegyet. Ez persze erős túlzás, de az nem, hogy Japán megveri a brazil csapatot, és ezt kár tovább ragozni.

Noi-vizilabda-illusztracio-010

Illusztráció. Fotó: Natursports/Shutterstock.com

Hollandia a kakukktojás

Hííí, azért az nem gyenge, hogy a hollandok maximum a 9. helyen végezhetnek. A 3. csoportmeccsen a 10-8-as győzelmünk miatt csak a 2. helyen zártak a narancs-sapkások, aztán játszhattak egy ki-ki meccset a rájátszásban Oroszországgal. Az igencsak frankó összecsapás volt, ami nem indult jól a hollandoknak. Willems kezdett a kapuban, de 4 lövésből 4-et engedett be. Ahogy hokiban szokás, jött is a kapuscsere. Laura Aartsnak azért volt mákja és védése is, de Prokofeváék mindig találtak gólt, amikor kellett. Végül 11-10-re Oroszország győzött, hiába óvták meg a meccset a hollandok, ezt a találkozót a medencében kellett volna megnyerni. Azt kár ecsetelni, hogy a holland csajok mennyire motiváltak. Éremért jöttek, aztán egy 9. hellyel távoznak. Ha a hollandok védekeznek is, akkor a 19.5 over nem jön. Ha olyan meccset játszanak, mint tette USA, akkor az új-zélandi gólok nélkül is lejön az over. Lutri. Kihagyom.

Kína volt már erősebb, de Franciaországot azért verni fogja ezen a helyosztón. A 4.5-ös hendi nagyjából reális, nem is érdekel. Viszont a 18.5 gólos határ valószínűleg alulról lesz nyalogatva. Ugye a Japán-Franciaország mérkőzés 8-9-el ért véget, de Kína a védekezésből többet tud még mutatni, mint a japók. Nagyjából 6-7 francia gól várható, Kína olyan 10 körül zár majd. Akárhogy nézem, itt maximum 17 gól születik, de inkább 14-16 gól az, amit várok.

Akik még versenyben vannak az érmekért

Olaszország és Oroszország találkozója 14:50-kor kezdődik. Rióban kétszer is találkoztak, mindkét meccset az olaszok nyerték, méghozzá simán. Egyébként a két együttes utolsó 12 mérkőzéséből 11-et az olaszok nyertek, ami nem gyenge mérleg. Általában az olasz csapat dominálja az oroszt. A jó értelemben vett köcsögség (vagy nevezzük rafkónak) inkább az olaszokban van meg. Bár nekem nagyon hiányzik Casanova, azért az oroszoknál Timofeeva jelenléte igazi kárpótlás.

Garibotti és Bianconi vezérletével valószínűleg az olaszok nyernek. Azért, mert a taljánok nem fognak négy gólt kapni az első négy kaput találó lövésből, és azért, mert jobb színészek. Ehhez a sporthoz az sem árt.

Az USA-győzelem 1.10-et fizet Ausztrália ellen, ami nagyjából reális, mert az amerikai csapat amikor nyerni akar, akkor nyer. Viszont a 17.5-ös gólhatár már érdekes, mert ez a két együttes egymás ellen nem szokott gólgazdag meccseket játszani. Már amikor igazán számít. A legutóbbi vb-n például 8-6-ra nyert USA, ott sem potyogtak a gólok. Ugye a világliga-találkozók elvileg tétmeccsek, idén gyakorlatilag a vb-re való felkészülést szolgálták. Itt viszont komoly a tét, szorosra húzza a védekezést mindkét együttes. Nem lesz gálameccs, női szinten frankón fizikális vízilabdát látunk majd. Sokat ki fog venni a két együttesből, hogy védekezésben maximumon kell teljesíteni. Nem várok sok gólt, sőt egy brutálisan gólszegény 12-13 gólos találkozón sem lepődnék meg. Az pedig senkit se rémítsem meg, hogy két hete a Vodafone Kupán 14-7-es meccset játszottak ők ketten, ez egy sokkal gólszegényebb találkozó lesz.

*Érdekesség, hogy USA ezen a vb-n mindhárom meccsén nagyon keményen odacsapott az első negyedben. Nem is a Dél-Afrika elleni 6-0 és az Új-Zéland elleni 6-2 volt meglepő, hanem a spanyolok elleni 6-1-es első negyed. Ausztráliának észnél kell lenni, mert, ha USA megint egyből rááll a gázpedálra, onnan nincs visszaút. Inkább csúnya, mint szép meccset várok, mindenképp kevés góllal.

Bronte Halligan Ausztrália vízilabda 001

Az ausztrál csajok hasonló őrizetre számíthatnak USA ellen is.  MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Magyarország - Kanada

Legutóbb világliga meccsen júniusban 9-9-es rendes játékidő után 11-10-re kikaptunk büntetőkkel Kanada ellen. Na ja, csak idén nem az a torna volt a prioritás számunkra, ráadásul a szuperdöntő első mérkőzése volt a világ másik végén. A 18.5-ös határ a gólok szempontjából egészen jól ki lett fundálva, nem is lehet mit kezdeni vele. Sajnos a 3.5-ös hendivel sem, mert mi annak szorítunk, hogy minél jobban kenjük el Kanadát, aztán vagy sikerül, vagy nem. Mindenféle tét nélkül azt mondom, 4 gólnál kisebb lesz a differencia, de ne legyen igazam. Nem mernék komolyabb tippelésbe bocsátkozni, de félek tőle, Kanada azért megizzasztja a csajokat, és minket is.

A nap utolsó mérkőzésén pedig a spanyol és görög együttes csap össze. Számunkra sem érdektelen meccs, hisz ha átlépünk Kanadán, e találkozó győztesével vívjuk az elődöntőt. A spanyol és a görög együttes meccsei ritkán gólszegények, Rióban például egy 25 gólt hozó találkozón a görögök 14-11-re tudtak diadalmaskodni. Az olimpiai találkozójuk előtt pedig három olyan világliga mérkőzést is játszottak egymással, ahol minimum 20 gól született. Még véletlenül sem mernék győztesre tippelni, mert bár nagyot nem tévednék, de tévednék. Sokkal inkább maradnék az over mellett, már csak azért is, mert a bet365 17.5-ös határt húzott. Egy 'gólszegény' 9-9-el is jön az over, de én amondó vagyok, itt mindkét együttes eljut 10-ig. A 17.5 gól fölött opció 1.83-ért egy végtelenül korrekt ajánlat a bet365-től. Ráadásul ez egy esti meccs lesz. Délutáni találkozó esetében két mediterrán ország csapatánál még felmerülhetne a sziesztázás, de így, hogy a nap utolsó meccsét vívják, legalább 20 gólt termelnek majd közösen.

Borítókép: A francia Louise Guillet (b) és Keszthelyi Rita. MTI Fotó: Czagány Balázs

Európai kosárlabda korai kifizetés ajánlat

Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 18 pontos előnyt szerez. Többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 • Vizes VB 2017 Tipp

  Brazília - Japán (Japán nyer)
  1.50 Bet365
 • Vizes VB 2017 Tipp

  Kína-Franciaország (18.5 gól alatt)
  1.83 Bet365
 • Vizes VB 2017 Tipp

  USA-Ausztrália (17.5 gól alatt)
  1.83 Bet365
 • Vizes VB 2017 Tipp

  Görögország - Spanyolország (17.5 gól fölött)
  1.83 Bet365