PODCAST: Megfázhat a Kisvárda északon

Admin
1 tipp
2022 aug 1. 22:46
Szólj hozzá!

Foci Kisvárda FC Molde FK Konferencia Liga

Kettős győzelemmel abszolválta a Kisvárda a második selejtező kört a Konferencia Ligában és ennek köszönhetően egy rangosabb ellenféllel mérheti össze a tudását. A Molde legyalulta az Elfsborgot az előző körben és emellett vezeti az Eliteserient is a féltávnál. Leszögezhetjük, Révész Attila csapata nem kis kihívás előtt áll az elkövetkező két csütörtökön!

Csak a magabiztos győzelem jöhet szóba

Kirobbanó formában várja a Molde (1.40) a magyar ezüstérmes elleni találkozót a Konferencia Ligában. Hatmeccses győzelmi sorozatban van Erling Moe csapata és legutóbb május elején kaptak ki, vagyis 18 tétmérkőzéssel ezelőtt. Pár hete pedig úgy tűnt, hogy akár a számukra első körben is elvérezhetnek, miután a svéd Elfsborg egyáltalán nem tűnt könnyű falatnak - papíron. A magabiztos hazai győzelmet azonban egy szorosabb vendégsiker követett és az így kialakult 6-2-es összesítés elsöprő győzelemre utal. Úgy néz ki, hogy Moe csapata nagyon jó úton halad. Az Eliteserien még nagyon nincs lefutva, azonban féltávnál ott is az élen állnak és Norvégiában itt mindenki sima továbbjutással számol a Kisvárda ellen.

Kevés esélye lesz itt a Kisvárdának, azonban vannak olyan tényezők, amelyek az ő malmukra hajtják a vizet. A keret egyik legfontosabb tagja továbbra is a sérülékeny Magnus Wolff Eikrem, aki jelenleg is éppen a partvonalon kívül van. Az előrejelzések szerint a visszavágón már talán bevethető, azonban ezt az első meccs eredménye is befolyásolhatja. Rajta kívül régóta sérült már Haraldseid, Sinyan és Martin Bjornbak a védelemből, illetve a pontrúgások specialistája, azaz Ulland Andersen. Két játékost emelnék ki a Molde keretéből, akit érdemes lesz majd figyelni. Papíron három középső védővel fognak kezdeni, azonban közülük egy személy eredeti posztját tekintve jóval támadóbb szemléletű játékos lesz. A szisztéma lényege az, hogy egy labdaügyes játékos hátulról tudjon szervezni és a szárnyvédők fel tudjanak lépni a támadáshoz nyugodtan. Az utóbbi meccseken ezt a posztot Birk Risa vagy Erling Knudtzon töltötte be. Utóbbi lenne a nagyobb kuriózum, mivel a norvég játékos pár éve még a Lillestrøm befejező csatára volt. A másik - immáron konkrét - személy pedig David Datro Fofana, akit tavaly nyugat-európai csapatok elől tudott elhappolni a Molde. Kellett neki egy év mire megszokta a körülményeket, azonban idén 17 meccsen már 9 találatot jegyzett és könnyen lehet, hogy a Várda ellen is lecsap a mindössze 19 éves játékos.

Szervezett Kisvárdára van szükségünk

A fentiek alapján egyáltalán nincs könnyű helyzetben a Kisvárda (6.50) és kevés olyan indokot tudunk találni, ami segítheti őket Norvégiában. A körülmények közel sem lesznek számukra ideálisak, mivel a moldei stadion borítása műfüves, ami köztudottan nem a Magyarországon játszó játékosok kedvence. Emellett a magyar nyárból megérkeznek a norvég őszbe és bizony 12-13 fok várható esővel. Szokatlan lesz ez a vendégek számára és talán még nagyobb hátrány, mint volt Kazahsztánban az időeltolódás. Ettől függetlenül a szervezett, kontrákra berendezkedő csapatok ellen nem szeret játszani a Molde. Idén éppen a Jerv ellen szenvedtek meg (1-1), ahol a zárószorzójuk 1.16 volt a győzelemre. A mezőnyfölény azonban adott lesz a hazai oldalon és szélességben is biztos jó lesz a csapat majd a felfutó szárnyvédőknek köszönhetően. Ez nyilvánvalóan gólokban is megmutatkozhat, azonban talán még ennél is biztosabb opció a szögletek száma. A norvégok hendis (-2,5) szorzója 1.875 jelenleg, míg ha a hazaiak 6,5 korner felett zárnak, akkor elvihetjük a 2.10-es opciót is.

Kisvárda, 2022. július 28. A kisvárdai csapat ünnepli győzelmüket a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában, a Kisvárda Master Good - Kajrat Almati visszavágó mérkőzés után a kisvárdai Várkerti Stadionban 2022. július 28-án. A magy

Az egyetlen problémát az jelentheti, ha a Kisvárda gyorsan lebklokkol az elején és két gyors gólt kapna. Azonban ennél azért szervezettebb együttesnek ismertük meg őket az elmúlt években és a Kajrati sem tudott betalálni ellenük 180 perc alatt sem. Szóval okozhatnak azért fejtörést a Molde támadósorának, akik fizikálisan főleg a második félidőre fogják majd tudni esetleg felőrölni az idényt csak most kezdő Kisvárdát. Mellesleg, attól nem tartok, hogy a Molde visszaállna két gólos győzelemnél, mivel ezek a srácok nem így lettek nevelve. Senki előtt nem az fog forogni, hogy vajon mi lesz vasárnap a kristiansundi meccsen. Nekik itt két lépcsőt kell még megtenni a csoportkörig és ezt könyörtelenülni ki kell most harcolniuk, ha nem akarnak további koefficiens veszteséget.

  • Molde - Kisvarda Tipp

    Molde szögleteinek száma 6,5 over
    2.10 Bet365

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.orgSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Számlanyitási ajánlat

  • Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 útmutató
Bet365 regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org

Konferencia Liga 2022-2023 selejtezők

Sound hozzászólt
2022 aug 4. 19:29
30 perc után tök jó a Várda!!!
SPF Előzetes hozzászólt
2022 aug 2. 22:14
SPF Előzetes hozzászólt
2022 aug 1. 22:46
PODCAST: Megfázhat a Kisvárda északon

A norvég listavezető fogadja a magyar együttest. Olvasd tovább

Még több Foci