Hétvégén a 23. fordulóra kerül sor a Premier League-ben, amit magabiztosan vezet a Manchester City. Olyan nagy az előnyük, hogy például az ötödik helyezett Tottenham annyi pontra van az első helytől, mint a kiesőzónától. A szombati program nem lesz túlságosan izgalmas, de azért ránézünk néhány mérkőzésre!

Crystal Palace - Burnley

December elején megtorpant a Burnley csapata, azóta képtelen nyerni. Több helyen is a lufi kilyukadásáról írnak, de azért érdemes az ellenfélsorra egy pillantást vetni. Csupa top csapat, kivéve persze a Huddersfield elleni mérkőzést. A játék nem változott, továbbra is defenzív alapból próbálnak kontrákkal veszélyeztetni hosszú labdákkal. Listavezetők az elrontott hosszú átadásokban és a lesre futásban is. Mindezek a kontrapróbálkozásokra utalnak, amik a kisebb, zártabban védekező ellenfelekkel szemben nem ülnek annyira (lásd Huddersfield - Burnley 0:0 vagy Brighton - Burnley 0:0). A Crystal Palace hátsó régiós csapathoz méltóan gyűjtögeti a pontokat, ráadásul egy sor sérülttel. Két új név került fel a maródi listára Andros Towsend és Jeffrey Schlupp személyében. Előbbivel 4 gólpassz, kulcsátadások és keresztlabdák hiányoznak majd a pályáról. Összességében úgy tippelem, hogy egy döntetlenközeli mérkőzés várható, melyen a vendég csapat góljára hajlok leginkább 1.55-ért.

Roy-Hodgson-001

Roy Hodgson. Fotó: Vlad1988/Shutterstock.com

Watford - Southampton

Annyira sűrű a mezőny a hátsó régióban, hogy egy ilyen mérkőzés akár a kiesés szempontjából is fontos lehet. A Watfordot mindössze 5 pont választja el a kiesőzónától, ezzel persze nem azt mondom, hogy kiesési gondjai lesznek, pusztán nehezen tippelhető ez a régió a kiegyenlített erőviszonyok miatt. Meglehetősen rossz formában van a Watford, mely a Swansea-t sem tudta legyőzni december 30-án. A védelem nem teljesít jól, kapott gól nélkül már nagyon régen úsztak meg bajnokit. A pontrúgásból kapott gólok nálam mindig a rosszul szervezett védelemre utalnak, és ebben a Watford második (12 rögzített szituációból kapott gól), csak a Brighton előzi meg. Szerencséjükre egy nem túl veretes ellenfelet fogadnak. A Southampton idegenben megnehezíti az ellenfelek dolgát, elvégre mégis 11 embert felküldenek a pályára, de három ponttal távozni a vendégségből már nagyon rég sikerült, még a bajnokság elején. Azt gondolom ez most sem fog összejönni, és ülhet a dupla esély 1X 1.42-ért. Ilyen védelmek mellett a 2.5 gólnál többen is lehet ráció, elég jó oddson is adják 2.00-ért.

Tottenham - Everton

Amint megláttam ezt a párosítást, arra gondoltam, hogy ez a Liverpool - Everton újrajátszása lesz. Nyilván különbözik a Tottenham játéka a Liverpoolétól, de nagyjából hasonló elvek mentén épül fel, amire az Everton pontosan ugyanúgy reagál. Defenzíven! A kotta elég egyértelmű, a labda a Spursnél lesz többnyire, próbálja majd feltörni a labda nélkül vígan ellevő Evertont. Hatékonysági kérdések jönnek ilyenkor a képbe, például legutóbbi bajnoki meccsén a Tottenham 31-szer vette célba a 29%-os labdabirtoklású West Ham kapuját, és a végeredmény 1:1 lett. Előzetesen ezzel nem lehet számolni, ezért is favorit a Tottenham az Everton ellen 1.26-ért. Nekem a legalább két hazai gól tetszik ilyen párosítások esetén, de 1.35-ért adják csak, ami nem túl veretes. A vendégek gólja egészen jó szorzón játszható (2.05), de azt hiszem csak élőben vállalnám be, mert az Everton támadók játékkedve széles skálán mozog.

Nyerj a Bajnokok Ligája tippversennyel!

Találd el minden fordulóban a kiválasztott négy Bajnokok Ligája-mérkőzés eredményét és 15.000.000Ft üti a markod.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Watford - Southampton: AH 2 felett
    1.50 Unibet