Péntek este máris egy kemény találkozóval tér vissza a francia liga. Lyon fogadja a tavalyi bajnok Monacót. Nem lesz egyszerű dolga a hercegségbelieknek, annak ellenére, hogy tavalyhoz képest gyengült a Lyon. PSG-re megint kötelező győzelem, most épp Dijonban. Nem állnak meg négy gól alatt a BL-forduló előtt?

Pénteki izgalmak

Nem túl gyakori, hogy péntek estére (ráadásul válogatott meccsek után) berakjanak egy rangadót, de a franciáknál bármi előfordulhat, ugyanis Lyonban vendégeskedik a Monaco. Jardim mester fiaitól jóval gyengébb szezont vártam, miután a fél csapatot szétszedték, de ettől is zseniális a Monaco trénere. Most azonban nagyon nehéz helyzetbe került. Ha ránézünk a mostani csapatára, szinte biztosan Falcao vagy Lemar jut eszünkbe, mint fontos játékos. Azonban akad, egy szinte láthatatlan ember, akin nagyban múlik a csapat sikeressége. Fabinho védekező középpályásként tevékenykedik, viszont, ha nincs a pályán vagy netalán rosszabb napot fog ki, akkor szinte biztos a bekapott gól, sőt még a pontszerzés is problémákat okoz. A Lyon ellen eltiltás miatt nem játszhat, így ugyan a szokásos 4-4-2-es rendszerben lép pályára a vendég csapat, de közel sem olyan erős középpályával. Joao Moutinho mellett a fiatal és eddig várakozáson alul teljesítő Tielemans juthat szerephez, aki azért nem képes azt a stabilitást hozni, mint Fabinho. Bal oldal is eléggé karcsú lesz, hiszen Lemar sérüléssel bajlódik, játéka kérdéses, Jovetic biztosan nem léphet pályára, de Diakhaby is kihagyhatja a rangadót.

Nabil Fekir Lyon 001

Nabil Fekir. Fotó: Marco Iacobucci EPP/Shutterstock.com

Ez már csak azért is fontos, mert így a Lyon jobbszéle kedvére garázdálkodhat. A Tete-Traoré páros jól megéri egymást, ráadásul a jobb oldalról aktívabb a hazaiak offenzív játéka is. A Lyon védelme viszont nem áll stabil lábakon, mivel a balhátvéd Macral sérülés miatt kihagyja a pénteki meccset, míg Marcelo a középhátvéd eltiltás végett. Ez a hátvédsor alaphelyzetben is bármikor képes gólt kapni, nem hogy még így. Viszont a Monaco védelme az előttük helyezkedő Fabinho nélkül egy átjáróház lesz. Nagyon könnyű lesz őket megbontani, szóval a mindkét csapat gólt szerez opció nem tűnik rossznak (1.40).

PSG és Guingamp szombatra

Lesznek hiányzók a fővárosiaknál, de a djoni vendégjáték egy ujjgyakorlat kell, hogy legyen. A hazaiaknak voltak jobb pillanataik is idén (Lyon elleni 3-3), de összességében az elvárt kiesőzóna közelében tanyáznak. A védelemből nem lesz eltiltás miatt a hórihorgas Yambéré, így lesz egy kis kavar, pláne mert a helyettese Varrault, aki minden csak nem fiatal, gyors és jó fejelő. Magyarán már egy kiégett középhátvédről beszélünk. Neymarék jó eséllyel meg fogják bolondítani. Mikor ő volt a középhátvéd, akkor a Marseille hármat, a Monaco négyet vert a Dijonnak. A három vagy több gólt szerez opció a vendégekre viszont eléggé alacsony szorzóval kecsegtet (1.55), pedig nagyon is reálisnak tűnik. Ha nagyobb szorzóra vadászunk, akkor érdemes a Guingamp meccse felé venni az irányt.

A Rennesből ugyanis három fontos játékos hiányzik: védelemből Bensebaini (aki a bal oldalnak adott stabilitást), középről Benjamin André (a piszkos munkát végezte) és Ismaila Sarr, aki a támadásokért volt felelős, illetve a kreativitásért. A Guingampnál eltiltás miatt nem lesz Deaux, de ezzel csak gyorsulni fog a gárda. Ennek megfelelően Kombouaré egy offenzívebb 4-4-2-es rendszerben küldi csapatát pályára. Rennes sem tartogathatja sokat a labdát, ők inkább kontrákra fognak játszani, így egy gyors és pörgős meccset várok. Hazai pályán mindig erős a Guingamp, így a hazai siker jó opció lehet, ahogyan a 2,5 over is. 

Számlanyitási ajánlat

Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os Kezdő bónuszát.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org