WTA Finals: Rajtol a szingapúri világbajnokság!

Tenisz Caroline Wozniacki Naomi Osaka WTA Finals

Megvan a nyolcas keret és hamarosan kezdődik is a torna, amelynek utoljára ad otthont az ázsiai városállam.

Már egy héttel a verseny előtt tudtuk, hogy ki zárja elsőként az évet, hiszen Simona Halep már nem előzhető meg az idén, de a világbajnoksági mezőny utolsó két nevének megismerésére csak a moszkvai torna adott lehetőséget (Elina Svitolina, Karolina Pliskova). Mondható, hogy az idén kiegyensúlyozott volt a harc az élvonalban és emiatt véglegesedett ennyire későn a keret. Mindemellett, a nyolcas mezőnyön kívül maradt Kiki Bertens is versenybe száll, mivel Simona Halep-t háti sérülése már jó ideje zavarja, és miután visszalépett a moszkvai tornáról, ahogyan azt sejteni lehetett, a világbajnokságról is hiányozni fog.

A legesélyesebbek

A világ legjobb nyolc játékosa 2018-ban Simona Halep, Angelique Kerber, Caroline Wozniacki, Naomi Osaka, Petra Kvitova, Sloane Stephens, Elina Svitolina, Karolina Pliskova és Kiki Bertens. A bukik szerint az esélyesek sorrendje eltér a világranglista sorrendjétől, mivel a játékosok pillanatnyi játékformájának nagyobb befolyása lehet a torna kimenetelére mint az egész évi eredményességük. Így, Nami Osaka a legesélyesebb a papírforma szerint 3.50-s szorzóval. A 21 éves japán lány az idén nyerte első két tornáját, de ezek nem akármilyen tornák voltak. Indian Wells és főleg a US Open megnyerése nem hétköznapi teljesítmények voltak. New Yorki megérdemelt győzelme a furcsa körülményeinek is köszönhetően még mindig egyik fő beszédtéma a teniszvilágban, de Naomi következetesen végzi tovább a dolgát és Tokióban döntőt, Pekingben pedig elődöntőt játszott.

Naomi Osaka (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

A papírforma második legesélyesebb játékosa, nem más, mint a címvédő és az idei Ausztrál Open bajnoka, Caroline Wozniacki (5.00). A dán játékosnak, aki első Grand Slam-tornáját szerezte Ausztráliában, igazán hullámzó idénye volt. Nyerte az említett eddigi legrangosabb bajnoki címét, majd elhalványult játéka, később nyert Eastbourneban füvön, azután újra elhalványult játéka, nemrég pedig nyert Pekingben. Nem kimondottan a kemény borításra a legalkalmasabb a játékstílusa, de megnyert tornáinak túlnyomó többségét ezen a borításon nyerte az idők során, mivel jól tudott alkalmazkodni a helyzetekhez és fejlődni. Érdekes lesz követni, ha Caroline ott folytatja ahol abbahagyta Pekingben, vagy mint ahogy az idényére jellemző volt, lassan ismét hullámvölgybe kerül. Mindenesetre, a jelenlegi játékformájukra tekintve, fenntartások nélkül mondható, hogy Osakával együtt a torna két nagy esélyese.

Ők érkezhetnek a legnagyobb önbizalommal és legnyugodtabb mentális állapotban, ezért ők emelkednek is ki a játékostársaik közül első ránézésre. Kételyekre nincs okuk és ez sokat számíthat. A fiatal Osakának éppen felívelőben pályafutása, amelynek bizonyosságaként nyerte a US Opent, a nagy tapasztalattal rendelkező Wozniacki pedig megnyerte ami hiányzott eddigi teniszezői önéletrajzából (Grand Slam), feldolgozta a gondolatot, és emellett világelső is volt újra egy ideig az év folyamán. Pályafutásának élvezhető és kényelmes időszakát éli át, ami újabb szép eredményeket hozhat. Ilyenkor az esetleges vereségeket is másképp dolgozza fel az ember és másképp tanul belőlük.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A követő csoport

Petra Kvitova a negyedik az esélyesek listáján (6.00). A 2011-s világbajnok idényének legeredményesebb időszaka a szentpétervári és a birminghami torna között volt, amikor három különböző borításon öt tornát nyert (Szentpétervár - kemény, Doha - kemény, Prága - salak, Madrid - salak, Birmingham - fű). A Grand Slameken irtó gyenge eredményeket ért el, de még így is bőven elegendő pontszáma gyűlt össze a kijutásra. A 28 éves cseh játékos amikor elkapja a fonalat, akkor talán a legveszélyesebb játékos WTA-ban, de nem túl gyakran kerül verhetetlen játékformába, ami sajnálatos tény ismerve tehetségét. Valószínű, hogy a torna elején már látható lesz ha képes végigmenetelni vagy sem. A jelenlegi játékformája nem biztató, mert az ázsiai körmeneten három meccséből kettőt veszített, de neki nem kell átmeneti időszak, hogy jó eredményt érjen el.

Agelique Kerbernek 7.00-s szorzó áll győzelmi esélye mellett. Annak ellenére, hogy nyerte a Wimbledont, amely harmadik Grand Slam-győzelme, és visszakerült a top3-ba Wim Fissette útmutatásával, a szingapúri tornára már edzője nélkül érkezik, ami nem igazán segít esélyein. Amúgy sem lehet nagy az önbizalma, mert a Wimbledon után nem tudott három meccset egymás után nyerni. Azt majd a jövő idény dönti el, hogy jó választásnak bizonyul ismét(!) új edzőt keresni vagy nem. 

Karolina Pliskova és Sloane Stephens is 8.00-s szorzóval indulnak. A cseh játékos a negyeddöntők embere volt az idén, az Ausztrál Openen, Indian Wellsen, Miamiban, és a US Openen is eddig a szakaszig sikerült menetelnie. Kijutását nagyon segítette a nemrég megnyert tokiói torna által kapott pontok és a tianjini döntőjének pontjai. Ezek az eredményei és a tűrhető salakos idénye, amelynek ideje alatt nyert Stuttgartban és döntőt játszott Prágában, elegendő pontszámot biztosítottak számára, hogy részt vehessen a világbajnokságon. Amúgy, az általános közérzet az, hogy jóval gyengébbre sikerült az elvártnál ez a szezonja, de mivel az utóbbi hetekben jól játszott, és Tokióban még Osakát is verte, nem kell leírni győzelmi esélyeit.
A nagy tűzerejű, de annál ellentmondóbb játékformájú Sloane kevés versenyen remekelt, de ahol megtette, ott vagy nyert (Miami), vagy döntőt játszott (Roland Garros, Montréal). Szerencséjére rangos tornákon tette ezt. A tavalyi US Open nyertesétől is többet vártak a rajongók 2018-ban, de nem tudott többször felemelkedni az elvárások szintjére sőt, sok volt az első körös veresége is ebben az évben. Ettől még az ő estében sem kizárt, hogy újra összekapja játékát a fináléra, mivel ez is az olyan rangos tornák egyike, amelyeket Stephens kedvel.

Elina Svitolina és az első vb-s szereplésének örvendő Kiki Bertens az utolsók a bukik esélyeseinek listáján.

Kiki Bertens (Fotó: Dana Gardner / Shutterstock.com)

Az ukrán Svitolina nem volt biztos utolsó pillanatig a kijutásban, Moszkvában nem is játszott, de az ottani eredmények kedveztek neki. Pontjainak nagy részét az idény első felében szerezte, amikor három tornát nyert (Brisbane, Dubai, Róma). Azután már csak árnyéka volt önmagának és utóbbi szerepléseinek tükrében, nem úgy tűnik, hogy a vb-re változtatni tud (10.00).
Kiki Bertens is acélos ellenfélnek bizonyulhat bármelyik játékosnak. Sokak figyelmét méltatlanul kerülte el az idén a holland játékos, annak ellenére, hogy a salakos szezonnal kezdődően nagyon szép eredmények sorozatát gyűjtötte össze. Nyert Charlestonban, Cincinnatiban és nemrég Szöulban. Tapasztalata rangosabb nincs akkora mint a többi játékosnak a rangosabb tornákon, de már többször is tudott meccset nyerni az élvonal jó néhány képviselője ellen. Például, Wozniackit verte Madridban és Cincinnatiban, Karolina Pliskovát a Wimbledonon és Montréalban, Kvitovát Montréalban és Cincinnatiban, Halepet és Svitolinát ugyancsak Cincinnatiban. Jó időszakon halad át, ezért nincs kizárva a meglepetés (12.00). A folyamatosan szerzett jó eredményeinek érve alapján összehozhat egy szép szereplést.

Fogadj a világbajnokra!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.10.18. (11:30).

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 17.67 %

április

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet TV

  • Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kapcsolódó cikkek