Serie A: Gólokra várunk

Nagy Bence
2019 márc 25. 23:16
Szólj hozzá!

Foci ac milan serie a Sampdoria

 

Sampdoria - Milan

Jött a kijózanító pofon a Milan számára a városi derbin. Krzysztof Piatek érkezése után elindult a milánói klub szekere, Lucas Paquetá is formába lendült, jöttek a győzelmek, majd egy komoly pofon a manapság formán kívül lévő Intertől. A taktikai a szokványos volt, 4-3-3-as rendszer, elől Piatek mellett Suso és Calhanoglu, középpályán Bakayoko, aki az egyik legfontosabb láncszemmé nőtte ki magát. Masszív védekezés, melyből hosszan felívelt labdákkal próbálják keresni Piateket. 

Azért nem működött ez a rendszer, mert az Inter olyan presszinget alkalmazott, hogy a Milannak a labda tartása is nehezen ment. Gattuso bepánikolt és lekapta Paquetát, váltott 4-4-2-re félidőben. Suso és Calhanoglu jobban a szélek irányába húzódtak, középen Bakoyoko és Kessié került középpontba, labdabirtoklás 60% fölé nőtt a Milan részéről. Hiába lőttek két gólt a második játékrészben, mégis kikaptak, de legalább az bebizonyosodott, hogy Gattuso képes meccs közben váltani és dobni a már unalomig ismert taktikát. 

Bakayoko Tiemoue (Fotó: Fabrizio Andrea Bertani / Shutterstock.com)

A Sampdoria viszont egy komoly sikerrel a háta mögött készülhet a mérkőzésre, mivel 5-3-ra verték idegenben a Sassuolót. Természetesen a Serie A gólvágója is villant, Quagliarella már 21 találatnál jár, bizonyítva ezzel, hogy az életkor csak egy szám (36 éves a támadó). A csapat ingadozó, viszont még így is elérhető közelségben van az Európa Ligát érő helyek egyike. Marco Giampaolo nem rossz edző, de ez a 4-3-1-2-es felállást már kiismerték az ellenfelek. Miben rejlik akkor a csapat ereje?

Az állandóságban és a helyzetek kihasználásában. Quagliarella esetében érdemes összehasonlítást eszközölni Ronaldóval. A portugál klasszis meccsenként minimum hatszor lő kapura, mégis kettővel kevesebb találatot jegyez, mint olasz kollégája, aki mindössze 3,6 alkalommal próbálkozik. Jelen esetben ez azt jelenti, hogy majd minden negyedik lövéséből gólt ér el Quagliarella. Többiek sem panaszkodhatnak, hiszen Defrel is kiváló százalékkal dolgozik a helyzetkihasználás terén. 

A Milannal Piatek érkezése lendítette előre a támadójátékok, rá bátran fel lehet ívelni a labdákat, de az is igaz, hogy a lengyel csatárnak továbbra sem megy a nagy meccseken. Alig szerzett gólt a nagy hármas ellenében (Juventus - Napoli - Inter), szerencséjére a Sampdoria nem tartozik ebbe a csoportba. Egészen elképesztő Piatek teljesítménye is (17 lövésből 6 gól, ami 35% feletti mutató), szóval a szombati mérkőzésen gólokat várunk. Csábító lehet a 2,5 gól felett, amelyre minimum duplázós szorzót kapunk. Két ilyen gólvágóval le kéne jönnie a tippnek. 

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 6.57 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet TV

  • Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

Serie A 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 24. 12:45
Serie A: Szépen búcsúznának

Mi lesz Mihajlovic és Ancelotti sorsa?  Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 21. 12:31
SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 19. 14:12
Serie A: Mindenkin átgázol az Atalanta?

Újból elveri a Juventus csapatát az Atalanta?  Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek