Mint az európai pontvadászatok zöme, a Serie B is lassacskán a véghajrához érkezik. A talján másodosztályban nem csak a feljutásért zajlik nagy harc, hanem a kiesés elkerüléséért is őrült versenyfutást tapasztalunk. Ráadásul ebben a bajnokságban a három utolsó automatikusan kiesik, de még a 15-16. helyezettek is osztályozó mérkőzés lejátszására kényszerülnek! Hétfőn este pedig a jelenleg piros zónában tartózkodó Foggiának mindenképpen otthon kéne tartani a három pontot!

Kisváros-kisfoci

Foggia városa már Dél-Itáliához tartozik, s körülbelül Debrecen nagyságú lélekszámmal rendelkezik. A településnek 1920 óta létezik futballklubja, mely története során többnyire az olasz alsóbb osztályokban vitézkedett. Azért rövidebb ideig megfordultak ők az élvonalban is a 90-es évek elején, viszont 1992-es kiesésük óta közelében nem voltak az első osztálynak. Ekkoriban a klubnál játszott pl. az a Giuseppe Signori korábbi olasz válogatott játékos, aki levezetésként az NB1 2005-2006-os szezonjában 10 meccs erejéig a Sopron színeiben is megfordult!  A Foggia 2016-ban jutott fel a Serie C-ből a másodosztályba, s keretértéket tekintve inkább a kevésbé tehetős együttesek közé tartozik. Debütálásuk éve jól sikerült, hiszen simán kivívták a bennmaradást. Viszont az elmúlt szezon és a mostani kőkeményen a kiesés elleni küzdelemről szól. Jelenleg a 17. helyen állnak, s a biztos bennmaradást érő 14. hely négy egységre van. A csapatot az ág is húzza egyébként, mert szövetségi döntés miatt 6 pontot büntetésként levontak a klubtól!

Igazából a Foggia (2.00) azon együttesek közé tartozik, akik hazai környezetben bárkivel képesek felvenni a harcot! A Stadio Pino Zaccheria oroszlánbarlang jellegét mutatja, hogy az idei szezonban mindössze két alkalommal maradtak otthon pont nélkül (7-8-2)! Legutóbb a közvetlen rivális Salernitana vérzett itt el (3:1). Jellemző, hogy a Foggia ezeken a mérkőzéseken felvállalja a támadófocit, amit hétfőn este is folytatni kell, ha el akar kerülni a veszélyeztetett zónából! Márpedig a Perugia ellen könnyen lehet, hogy ismételten több gólt kell szerezniük, ha mindhárom egységet magukénak szeretnének tudni!

Veretes múltú ellenfél érkezik

Az AC Perugia (3.60) csapata legszebb időszakát utoljára a 2000-es évek elején élte, amikor is konstans első osztályú csapatnak számított. Aztán pár év alatt az egyesület tönkrement, s a 2010-es évek első felében a harmadosztályban találjuk őket, ahonnan 2014-ben sikerült kikecmeregni. Azóta stabil felsőházas klubnak számítanak a Serie B-ben. Tényleg patinás múlttal rendelkező egyesülettel van dolgunk, melynek kereteiben olyan játékosok rúgták egykor a bőrt, mint a Juventus jelenlegi edzője Massimiliano Allegri, Fabrizio Ravanelli, Angelo Di Livio, Marco Materazzi, vagy éppen Rodrigo Taddei. Az idősebbek többségükre bizonyára emlékeznek. 

Allegri játékos pályafutása során több éven keresztül szolgálta a Perugia csapatát (Fotó: cristiano barni / Shutterstock.com)

A klub éledezésének jele lehet a konstans felsőházi helyezések mellett, hogy papíron a másodosztály harmadik legértékesebb keretével rendelkeznek! Ehhez képest jelenlegi 9. helyük egyértelműen csalódást keltő. Vendégségben (5-6-6) változó teljesítményt hoznak le. Gólok terén viszont érdemes megjegyezni, hogy az utóbbi fél évben egyedül a Crotone elleni bajnokin voltak képtelenek megzörgetni a hazaiak hálóját (2:0)! Ez elsősorban házi gólkirályuk Valerio Verre (33/12) és Luca Vido (30/8) termelékenységének köszönhető! Minden bizonnyal nem feltartott kezekkel érkeznek majd a Foggia otthonába, rendelkezzenek akármilyen jól mérleggel is a hazaiak!

Mire érdemes fogadni? 

A hétfő esti kínálatban fogadási szempontból az egyik legnagyobb értéket egyértelműen ez a meccs szolgáltatja. A Foggia olasz másodosztály tekintetében átlagon felül termeli a gólokat hazai publikum előtt. Tizenhét fellépésükön 30 dugót jegyeznek, amely értéket nem sok klub tud túlszárnyalni! Még inkább beszédes az adat, ha tekintetbe vesszük, hogy a Foggia összesen 42 találatot szerzett az egész pontvadászatban! A legutolsó hazai gól nélküli mérkőzésig pedig egészen január 25-ig kell visszalapoznunk a naptárban!

Annak ellenére, hogy rúgnak, bizony kapnak is! Ráadásul a Perugia esetében mostanság ritkán fordul elő, hogy ne jegyezzenek legalább egy találatot vendégként! Mindenképpen a gólos fogadás malmára hajthatja a vizet, hogy a piros-fehérek legutóbbi meccsükön 0:0-lás döntetlent játszottak a Cittadella ellenében! Adott tehát egy olyan hazai pályán erős, kiesés ellen küzdő csapat, akik valószínűsíthetően helyzetükből adódóan menni fognak előre, s adott egy Serie B tekintetében erős középcsapat, akik kifejezetten jó vendégmérleggel rendelkeznek, továbbá legutóbb gól nélküli meccset hoztak le. Ennek okán számunkra meglepetés a "mindkét csapat gólt lő" opcióra kiadott szorzó (1.80), melyben határozottan komoly értéket látunk!

A cikkben feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2018. 05. 05. 17:20 (CET)

Borítókép: Előfordult már 4-4-es döntetlen is egy korábbi Torino-Parma mérkőzésen. (Fotó: Rick Sabbadini / Flickr)

Európai kosárlabda bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Foggia - Perugia (mindkét csapat lő gólt)
    1.80 Bet365