Minden a baszkok játékstílusán múlik a PSV - Sociedad meccsen? Ott folytatja Imanol Alguacil, ahol tavaly abbahagyta?

Alguacil a mérleg nyelve

Imanol Alguacil három évvel ezelőtt vette át a Sociedad felnőtt csapatának irányítását, előtte pedig öt évig dolgozott az utánpótlásnál. Ismeri a klubot, tökéletes választás volt, kis túlzással az egész életét a városban élte le. Rendkívül türelmes ember, mindenki más már rég első osztályú edző lett volna, de ő kivárta a pillanatot, mert csak a Sociedad kispadján tudta magát elképzelni. 

Ha szimplán csak az eredményeire nézünk, az jöhet le számunkra, hogy egy defenzív edzőről van szó, aki inkább a védekezéssel törődik, mintsem a támadással. Ez azonban nem így van, ugyanis sokkal közelebb érzik őt a Guardiola-féle tiki-takához, mint a busz parkoltatásához. A labdabirtoklás szempontjából a Sociedad a spanyol ligában is az élmezőnyben van. A klub vezetése és a szurkolók is imádják, összességében pedig az eredményekre sem lehet panasz. 

Imanol Alguacil (Fotó: Christian Bertrand / Shutterstock.com)

Inkább mondanám őt egy olyan edzőnek, aki túlbiztosít - ne adjuk el a labdát, legyen nálunk, ne az ellenfélnél -, így játszik viszonylag sok underes meccset Alguacil Sociedadja. Tavaly az Európa Ligában is valami hasonlót láthattunk tőlük, talán ezért is játszottak többségében kevés gólos meccset. Az első fordulóban Hollandiába látogatnak, ahol a Roger Schmidt irányította PSV lesz az ellenfelük. 

Schmidt rutinos edző, de azzal ő sem tud mit kezdeni, ha nyáron szétkapják a csapatát, kulcsjátékosok igazolnak el. A holland liga nem okoz nekik gondot, biztos dobogósok lesznek, de Európában azért ők is óvatosabbak lesznek, ebben biztos vagyok. Pontosan emiatt gondolom úgy, hogy az első meccs puhatolózás lesz, ahol egyik edző sem fog érdemben kockáztatni. 

Fogadj 25%-os élő nyereménynövelővel

Kövesd élőben az Unibet TV-n az izgalmas sporteseményeket és légy résen, mivel minden héten kijelölt meccsekre 25%-os élő nyereménynövelővel köthetsz fogadást.  

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • PSV Eindhoven - Real Sociedad Tipp

    2,5 gól alatt
    2.12 Unibet