Remekül teljesített ebben az idényben a magyar játékos, ezért aztán nem meglepő, hogy felmerülnek átigazolási hírek vele kapcsolatban. Jelenleg azonban pihenés következik Szoboszlainak, aztán a háromfős döntőbizottság leül és eldönti mi legyen a Newcastle United érdeklődésével!

Kupagyőzelem, nyaralás majd esetleg átigazolás

Nem aggódik a magyar középpályás elvesztése miatt Marco Rose, az RB Leipzig labdarúgócsapatának vezetőedzője. Úgy gondolja, maradni fog Szoboszlai, mert belátja, hogy fejlődését mekkora mértékben segíti a német klub és a csapatnál végzett háttérmunka. Nem véletlenül lett ennyire jelentős téma az átigazolás, hogy még a csapat edzőjét is erről kérdezik.

Szoboszlai a német bajnokságban 6-szor volt eredményes, emellett adott 8 gólpasszt, és a teljes lipcsei keretet nézve, a legtöbb kulcs átadás is az ő nevéhez fűződik. Betalált a Bajnokok Ligájában, rangadókon is jól teljesít, tehát kijelenthető hogy európai szinten is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, nem padozni megy, akárhova is fog igazolni.

Korábban fejtegettük, hogy Szoboszlai kupagyőzelemmel búcsúzhat a Leipzigtől, amire a játékos elmondása szerint, csak később fogunk választ kapni. "Először jöhet Berlin és a kupadöntő, aztán a nyaralás, aztán majd meglátjuk" - nyilatkozta korábban Szoboszlai, ebben a sorrendben épp a pihenésnél járhat.

Szoboszlai Dominik - Leipzig 002
Szoboszlai Dominik (Fotó: Vitalii Vitleo/Shutterstock.com)

Newcastle érdeklődése a legjelentősebb

Sok klub felmerült az elmúlt egy-két évben, Real Sociedad vagy épp Chelsea, de most a leginkább a Newcastle csapatáról van szó a médiában. A pénzügyi háttere a Szarkáknak jelentős, gyakorlatilag kifogyhatatlan forrás, de ennek jeleit még nem mutatták azért teljesen az átigazolási piacon. Szoboszlait egészen komoly fizetéssel csábítják állítólag, egész pontosan évente bruttó 10 millió fontot (4,3 milliárd forintot) kereshetne Angliában.

Jelenlegi klubjában sem alacsony a fizetés, nemrég arról írtunk, hogy Szoboszlai 4,2 millió eurós fizetésnek örülhet, átváltva 1,6 milliárd forintnak. Az egyik legjobbja a Leipzignek, szóval érthető a magas összeg, egyébként még egész hosszú szerződés köti a csapathoz. 2026-ig élő kontraktusa van, de ahogy az lenni szokott, a szerződésében szerepel egy kivásárlási záradék, mely 70 millió euró.

Egy korábbi interjú alapján hárman döntenek a játékos sorsáról, egyrészt maga Szoboszlai Dominik, másrészt édesapja, és harmadrészt a menedzser Esterházy Mátyás. "A legfontosabb, hogy ha Dominik élete végéig a Lipcsében focizik, akkor sem dőlünk a kardunkba, akkor erre volt hivatott" - mondta édesapja egy reggeli rádióműsorban.

Szoboszlai átigazolására fogadás

Remek szezon, magabiztos teljesítmény, szépen épülő karrier. Igazából passzolna a sorba a Newcastle, melyre az Unibetnél fogadni is lehet 2.40-es szorzón. Az aktuális értéke a Transfermarkt szerint 40 millió euró, ezzel a Newcastle negyedik legértékesebb focistája lenne. Legvalószínűbb forgatókönyv a maradás a bukméker szerint, tehát a Leipzignél folytatja ősszel is. Nem semmi, hogy egy magyar játékos kapcsán olyan csapatokra lehet következő állomásként fogadni, az AC Milan vagy épp Liverpool.

Szoboszlai klubcsapata 2023. augusztus 31-én:

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 9. 8:14 UTC.

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Szoboszlai Dominik és Sallai Roland a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt