Átmeneti megingás, vagy komolyabb a gond az OM-nél? Gyorsan elúszhat a dobogós helyezés, ha így folytatják. 

Az ígéret földje

Azt hitted, hogy az ígéret földje az Egyesült Államok? Labdarúgás szempontjából rosszul hitted, mivel Dél-Franciaországban található és nem más, mint Marseille. Az ígéret földje, amely sok esetben az is marad. Hiába a sok pénz, hiába a befolyásos vezetők az évtizedek alatt, mindössze egy erősen vitatható időszakban tudtak dominálni hazájukban, illetve Bajnokok Ligáját nyerni. Az elmúlt években sokszor írtam a csapatból, így valószínűleg kiderülhetett: kis részben szorítok nekik. 

Elfogult nem vagyok, mert látom, valami nem stimmel. Az elmúlt évtizedekben olyan sztárok fordultak meg a csapatban, mint Jean-Pierre Papin, Marius Trésor, Fabien Barthez, Eric Cantona, Didier Deschamps vagy épp Franck Ribéry. Mindezek ellenére mindössze 5 bajnoki cím az elmúlt 40 évből. Az elmúlt években is olyan mantrát mormoltak, hogy feljútnak Európa csúcsára, legjobbak lesznek. Az Európa Ligában sikerült egy döntő, de reális esélyük nem volt a győzelemre. Bajnokok Ligája? Sima kiesés. 

Lófaszjóska: Semmirekellő, haszontalan ember, alkalmatlansága miatt megbízhatatlan. 

A csapat, amelybe tolják a pénzt, mégse tudják szállítani a bajnoki címeket - lássuk be, azért a PSG mellett nem könnyű -, de akkor nem kéne elhamarkodottan ígérgetni. Leszerződtetik edzőnek André Villas-Boast, vannak jobb periódusok, aztán következik 3-4 meccs és az áramszünet. Ilyenkor összeszednek 10-12 pontos hátrányt. Most is valami ilyesmi a helyzet: 

  • Rennes elleni vereség: Gueye hibája miatt fordított az ellenfél
  • Reims döntetlen: Nagatomo érthetetlen megmozdulása okozta, hogy hátrányba kerültek
  • Dijon otthonában: Radonjic egymaga mesterhámast rúghatott volna, ehelyett kihagyta a ziccereket (0:0 lett a vége)
  • Nimes vereség: Thauvin büntetőt hibázott, Benedetto a kapu torkából (4 méterre a gólvonaltól) belerúgta a kapusba, két perc alatt két olyan gólt kaptak, amit csak a kiesés ellen menekülők szoktak

Jogos a kérdés: miért is fogadnánk a Marseille győzelmére? Őszintén: mert az aktuális ellenfél még náluk is rosszabb (Lens). A másik indok, hogy 2.00-ért ezt nem lehet kihagyni. A Marseille nem jó, de ott a potenciál a csapatban, mind a két meccsüket nyerniük kéne, hogy megmaradjanak a top4 környékén. Ennek a csapatnak óriási szégyen lenne, ha a szintén pocsék formában szereplő Lens pontot rabolna tőlük. Valószínűleg André Villas-Boas állása bánná. 

Miért küzdene ez a csapat? Elvileg a Nimes elleni vereség után tartottak egy csapatmegbeszélést, ahol felszólaltak a kapitányok (Mandanda, Thauvin, Payet és Gonzalez), elmondták, ideje változtatni (és Villas-Boas is kiosztott mindenkit). Benedetto hiába szerzett gólt, komoly kritikát kapott - elvileg egy riválist is a nyakába, hamarosan érkezhet Milik a Napolitól -, valószínűleg vagy kikerül a kezdőből, vagy elkezdi kihasználni a lehetőségeit. Meglátjuk, mire elég ez, mi bízunk a győzelmükbe. 

Borítókép: Valere Germain (Fotó: MilletNicolas / Shutterstock.com)

  • Marseille - Lens Tipp

    Marseille győzelem
    2.00 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org