Az EuroCup az európai kosárlabda kupasorozatok második legrangosabbja. Itt már egészen izgalmas párosítások is szoktak lenni, ilyen az átszerveződő Turk Telekom, illetve a Buducnost mérkőzése.

2023 okt 11. 19:05 Közvetítés: UnibetBet365
Tipp: Buducnost +6,5 ponttal
Unibet
1.70

Turk Telekom: Ennyi volt a fellendülés?

A tavalyi alapszakasz a török bajnokságban a Turk Telekom sikerével zárult. A csapat egyik pillanatról a másikra az elitben találta magát, ami egyértelműen Erdem Can munkájának köszönhető. A 42 éves szakember az NBA-ből érkezett, de korábban dolgozott már Törökországban (Zeljko Obradovic segédedzője volt), viszont ez volt az első igazán komoly megbizatása. A Turk Telekommal első évében megnyerte a török alapszakaszt az Anadolu Efes és a Fenerbahce előtt, míg az EuroCup-ban döntős volt a gárdával.

Kiemelkedően jó játékot rakott össze, keret bírta a kettős terhelést is, nem véletlen, hogy a nyáron az Ergin Atamant menesztő Anadolu Efes le is igazolta a török szakembert. Ha ez önmagában nem lenne elég, akkor Can mellett még távozott a gárda legjobbja, az EuroCup MVP-je, Jerian Grant is. Ezt még lehet fokozni, ugyanis a gárda másik két alapjátékosa, Axel Bouteille és Tyrique Jones is eligazoltak, szétesett a Turk Telekom. 

Ez az eredményeken is látszott, Bursaspor ellen hiába voltak toronymagas favoritok az első fordulóban, csak nagy nehezen tudtak nyerni a török ligában, második meccsen a Buyukcekmece otthonában kikaptak (pedig ott is favoritok voltak). A két mérkőzés közé beékelődött a Cluj-Napoca elleni találkozó, de az EuroCup első fordulójában sem tudtak bizonyítani, félidőre eldőlt az a mérkőzés is, hiába jöttek vissza egy kiváló hajrával a harmadik negyedben. 

Él a lehetőséggel a Buducnost?

Amikor egy szezon elején járunk, még minden képlékeny, még nem igazán látni, hogyan fog muzsikálni egy új keret a szezonban. A Buducnost esetében viszont egy lehetőség keletkezett, ugyanis van esély Törökországban nyerni. Azt gyorsan tegyük hozzá, sosem egyszerű Ankarában játszani, ráadásul a török csapatok kettőzött erővel szoktak küzdeni a nemzetközi kupában a hazai mérkőzéseken. Amiben itt van érték, az a vendégek magas szorzója, ebből fakadóan pedig a hendikep piac. Ha beesne a Buducnost győzelmének szorzója 2.00 alá, akkor azt jobb elengedni, viszont ilyen 2.50-2.60 környéki oddson érdemes egy nagyobb hendivel próbálkozni a vendégekre.

  • TÜRK Telekom - Budućnost Podgorica tipp

    Buducnost +6,5 ponttal
    Unibet
    1.70

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés