Ha őszinték akarunk lenni, akkor nehéz megmondani, miért foglalkozunk ezzel a találkozóval, ugyanis annyira evidens, hogy az a momentum, ami Wales előtt ott volt a 2024-es Eb-kijutás kapcsán, az elszállt. Ha innen megszereznék az egyenes ági kvalifikációt, az óriási bravúr lenne. 

Minek szóljon bele Törökország a csoport alakulásába?

Nem biztos, hogy a törökök leadják a Cardiffban rendezett utolsó selejtezős mérkőzést. Elsőre logikusnak tűnhetne, hiszen Törökország kijutott az Eb-re, viszont így is van tétje a meccsüknek, ugyanis, ha kikapnak, illetve Horvátország nyer, akkor Modricék nyerik a csoportot, ezzel második kalapba kerülnek, míg Törökország minden bizonnyal a harmadik kalapba. A taktikázás természetesen belefér, hiszen második kalapból valószínűleg elkerülik a belgákat és a dánokat, míg a harmadik kalapból a hollandokat és az olaszokat. 

Wales küzdeni fog!

Az tehát borítékolható, hogy Törökország nem adja könnyen magát, de Wales számára meg egyenesen létkérdés, hogy nyerjenek, hiszen, ha valami csoda folytán Horvátország nem tud nyerni Örményországgal szemben, akkor ők egy győzelemmel egyenes ágon juthatnak ki a 2024-es Európa-bajnokságra. Wales az esélyét Örményország ellen szórta el, hiszen nem tudtak nyerni Jerevánban, biztosak voltunk benne, hogy az egy kemény találkozó lesz, végül 1-1-re végeztek a felek, ami igazságosnak mondható. 

Connor Roberts - Wales 005
Connor Roberts (Fotó: Marco Iacobucci Epp / Shutterstock.com)

Törökországban júniusban 2-0-ra kikapott Wales, akkor a 70. percig nyílt volt a mérkőzés, legalábbis, ha a gólnélküli állást annak tekintjük. A törökök ugyanis 70%-ban birtokolták a labdát, több nagy helyzetet dolgoztak ki, míg Wales alig jutott el a kapuig. Nem ez volt az első eset a csoportban, amikor Wales teljesen alárendelt szerepben tetszelgett, hiszen az első fordulóban Horvátországban is végig szenvedtek, de a hajrában Luka Modric lecserélését követően megzavarodtak a horvátok, ezt használta ki Wales. 

Hazai pályán viszont ennél jóval több kell majd tőlük. Ez azonban nehéz lesz, mert ez a walesi válogatott nem arra lett kitalálva, hogy domináljon egy mérkőzést, rendre csak kontrából tudnak érvényesülni. Horvátország ellen úgy nyertek hazai pályán, hogy alig volt náluk a labda, mindössze néhány lehetőségük adódott, de azokkal tudtak élni. Törökország ellen viszont ez kevés lesz, mi alapjáraton egy feszültséggel terhelt mérkőzést várunk, ahol Wales mindent megtesz majd a továbbjutásért, mint ahogyan júniusban, úgy most is sok büntető lap lehet (akkor 5 sárga és 1 piros lap született). 

Amint frissítik a kínálatot és elérhető a büntető lapok piaca, bővítjük az írásunkat.

100%-os befizetési bónusz akár 35.000 Ft-ig

Regisztrálj még ma és igényelj egy 100%-os első befizetési bónuszt, akár 35.000 Ft-ig a Frumzi fogadóirodánál.

Frumzi regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Kieffer Moore (Fotó: ph.FAB / Shutterstock.com)