A Boxing Day következik az Old Traffordon, egy gyökereiben megváltozó Manchester United, a kiesőhelyen álló Huddersfield ellen bizonyíthat. Mindez egybeesik a „babaarcú gyilkos”, az egykori szupercsere premierjével hazai pályán. Gyakorlatilag minden a sok gól mellett szól, nézzük a részleteket!

Tradicionális hős, az amerikai felvásárlás előtti időkből, kegyelmet nem ismerő támadófocival: ő Ole Gunnar Solskjær, a norvég legenda. Már a székfoglalója is jól sikerült: „Mindenkinek lehetőséget akarok adni”. Aztán walesi bemutatkozó meccse remekül sült el. Cardiffban 5:1-re győzött az United, a védekező felfogás, Mourinho 4-5-1-es, meg 4-4-1-1-es felállása ment a kukába. Három csatárral nekiment ellenfelének Solskjær új manchesteri tizenegye. Önbizalomtól duzzadó, felszabadult játékosok, gálaelőadás jellemezte a meccset. Itt és most mindegy, hogy valójában edzőbuktatás történt vagy sem, a mindenkinek beszóló, mindenkivel összevesző portugál után érezhetően leomlottak a gátak, és jelenleg tökéletesen mindegy, hogy kinek volt-van igaza. A lényeg, hogy a norvég pozitív energiákat hozott szeretett klubjához, és nem száll el az első mérkőzése után. Nyilatkozataiból érdemes idézni:

"A játékosok nem húzták be a kéziféket. Arról beszéltünk a Cardiff meccs előtti megbeszélésünkön, hogy amikor már megszereztük az első gólt, próbáljuk megszerezni a másodikat. Amikor az is megvan, próbáljuk megszerezni a harmadikat. Egyszerűen ilyen a természete ennek a csapatnak, klubnak. Mindig támadni kell."

„Szerintem egyik csapat sem szeretné azt látni, hogy Lingard, Rashford, Martial és Pogba rohannak a kapujuk felé, úgyhogy miért állnánk meg?"

"A támadó filozófia átitatja a Manchester United falait. Ez a tradíció, a történelem, és mi így játszunk.”

Szóval a fentiek mögé láthatóan beáll a sereg, és mindent megtesz a sikeres folytatásért. Két hazai meccs következik a karácsonyi őrületben, a fél világ az Old Traffordon történő eseményeket lesi majd, most kell/kötelező egy látványos gólesőt hozó meccs. Keresni sem lehet sokkal jobb ellenfelet ehhez a Huddersfieldnél. Csak négy csapat kapott náluk több gólt az angol élvonalban, a 31 benyelt dugó a 19. helyen tartja a Terriereket. Legutóbbi öt meccsét elbukta Wagner mester csapata, a háromvédős rendszerben játszó kék-fehéreket könnyedén megbonthatja majd a lendületes hazai támadó szekció.

Szóval jöjjön egy karácsony délutáni show, sok-sok látványos akcióval, szórakoztató góllal – ez kell a tv nézőknek, csak ez gyógyítja meg Mourinho után a manchesteri lelkeket.

Manchester United - Huddersfield Town: Gólok száma - Felett/alatt tipp