Új reményekkel, új selejtező sorozat indul! Cél a 2020-as részben hazai rendezésű EB! Tele vannak az újságok bizakodással, pozitív kicsengésű nyilatkozatokkal. Közben a realitás megint egy kicsit háttérbe szorul, s időről-időre mindenki elhiszi, hogy versenyképes a magyar labdarúgás. A bukmékerek visszafogottan mutatják a valós esélyeket: Szlovák győzelem 1.70.

Tippem – az 1,5 over -, a magyar védelem összeállítására alapoz! Nyilván elöl Szalai, amit csak tud, összefut majd és letámad. Kérdéses azonban, hogy Varga, Dzsudszák, Kleinheisler vagy Kalmár vele tart-e, egységesek leszünk-e, és valóban eredményesek? Ha nem, bajban leszünk, mert a középpályás szűrés a hónapok óta nem játszó Nagy Ádámon nyugszik. Játékhiányban van Dzsudzsi és Kleinheisler is, s úgy érzem, hogy most Rossi válogatási alapelvet rúgta fel! Persze rendelkezésre áll Pátkai, Kovács vagy Szoboszlai, de nem hiszem, hogy ők fogják megszűrni a szlovák támadásokat. Márpedig ha a pálya közepén könnyűnek találtatunk, akkor máris a kapunk közvetlen közelébe érhetnek a Szlovákok, Orbán mellett Langra, vagy Viniciusra jöhetnek lendületből Hamsikék. Baráth szinte biztosan kihagyja a meccset, Kádár épp csak visszakerült a kijevi kezdőbe – rögtön megtapasztalhatta, milyen, amikor a sokszor lesajnált Chelsea sztárjai ellen kell helytállni. Szóval úgy érzem, hogy nem vagyunk készek a harcra. Mivel a 15.000 szövetségi kapitány országa vagyunk fel is vetem, hogy a Nagy Ádámra hasonlító, remek formát mutató Sigér miért maradt ki, illetve kellene egy Gera kaliberű tapasztalt/ésszel játszó öreg a csapatba – ilyenből csak egyet tudok, ő Tőzsér Dániel! Szerintem egyből jobban néznénk ki, a jelenlegi helyzetben viszont aggódom: kitömnek bennünket (3:0, vagy 4:0 oda).

Egészen más helyzetben van északi szomszédunk. Adottak a sztárok Duda, Hamsik, Lobotka, Mak. A pozsonyi stadion „állapota” miatt Nagyszombatra kellett vinni a meccset – ez is előny! Hapal eddig két meccsem ült a szlovák kispadon, Ukrajnát 4:1-re verték a bemutatkozása alkalmából, illetve a cseh trénerrel Csehországban 1:0-s vereséggel esett ki a válogatott a Nemzetek Ligájának „C” osztályába. Alapban majd négyszer értékesebbre taksálja a transfermarkt ellenfelünk keretét a mienknél. Megállapíthatjuk, hogy minőségi „alapanyaggal” készül Hapal a selejtezőkre, aki azért szomorú, mert csak az Inter alapemberét Skriniart tudja a Newcastle kapusa (Dubravka) elé állítani, s nincs már Skrtel.

Összefoglalva úgy érzem, hogy egy döntetlen (1:1), álomszerű lenne számunkra. Ne gondoljuk, hogy csak nekünk lenne fontos a jó rajt. Egy nagyobb gólarányú hazai siker, kedvező pozícióba rakná a szlovák válogatottat. Mi próbálunk az észtek és a finnek legyőzéséből erőt és elszántságot meríteni, de valódi minőségi játékban lévő játékosainkat egy kezünkön össze tudjuk számolni. Elképzelhetetlennek tartom, hogy kapott gól nélkül lehozzuk ezt a meccset, s az első dugó után vinni fog a szívünk minket előre. Vagy jön a többi, vagy összejön a csoda, s egyenlítünk! Bárhogy is lesz, a tipp biztonságban van.

Szlovákia - Magyarország: Gólok száma - Felett/alatt tipp