Cirka egy hét alatt mindent bebukhat a Liverpool. Nem akármilyen meccsel zárul a Spíler1 szombat esti programja. A vörösök korábbi menedzsere Rafa Benítez most a Szarkákat vezeti. Klopp együttesének mumusává vált Newcastle, legutóbb 2013-ban tudta legyőzni aktuális ellenfelét a ’Pool!

Már csak két forduló van hátra az angol labdarúgó bajnokságból. A hazai pályájától egy pazar rangadóval búcsúznak a fekete-fehérek. Évek óta megfigyeltem, hogy ilyenkor a topligák minden csapata egy ünnepi produkcióval akarja megköszönni az egész évadot szurkolóinak. A spanyol tréner személye megint csak egy biztosíték arra, hogy nem adja le könnyen a pontokat a Newcastle, ebből csinálhatunk szerintem profitot! Legutóbb a szentek ellen három belső védővel (ötvédős rendszer, vagy ha akarom 3-6-1!), állt fel Benítez. Nagy kedvencem a csapatból Richie, aki a bal szélen eszelős mennyiségű munkát végez, a Southampton ellen gólpasszt jegyzett, a mesterhármast szerző Perezt szolgálta ki a 3:1-es diadal alkalmával. A kapuban Dubravka mindig képes a bravúrokra, és a leszűkített terület sok csapatnak nem ízlik. Megjegyzem a Manchester City is kikapott a Sports Direct Arénában 2:1-re, még januárban! Száz százalékot várok a hazai csapattól, s szerintem nem fogok csalódni bennük!

Barcelonában nehezen emészthető 3:0-s vereséget szenvedett Jürgen Klopp legénysége. A nagyon jó fej német mester viccesen mondta, hogy spanyolországi produkciójánál szerinte nem tud jobban játszani csapata. Tényleg ment előre becsülettel a ’Pool, még csak kritikát sem lehet megfogalmazni vele szemben: a mezőnyfölény megvolt; a támadásépítés működött; volt egy szerencsétlen kapufa 3:0-nál…; Suarez és Messi lőtt egy szenzációs gólt, utóbbi még egy szerencséset is. Kétgólos hátrányban már csak futottak az eredmény után az angolok, Keita sérülése pedig nem jön rendbe szombatra! Jövő kedden jön a visszavágó, de előtte még el kell menni Newcastleba, ahol egy kőkemény ellenfél vár rájuk, s a győzelmi kényszer: ha hibáznak bajnok lehet vasárnap a City... Fogalmam sincs, hogy miként lehet egy ilyen vereség után összeszedni egy csapatot, szerintem most nem tudnak majd győzni a vörösök!

Igazán szép a feldobott szorzó, a bukmékerek biztosra veszik a vendégsikert! Tippem megjátszása igazán élőben lehet hatásos. Az első tíz-tizenöt perc után látni lehet, hogy valóban beleállnak a meccsbe a Szarkák, és szenved a Liverpool, az összetömörült védelemmel, illetve működnek-e a hazai kontrák? Fogadótársaim, aki bátor, s úgy látja, az nyomja az 1x-et élőben, s ha nem bírjátok idegrendszerrel a hajrát, akkor a 80. perc után lessétek a Cash Out-ot, hogy jó kis profittal tudjatok kiszállni a meccsből. HAJRÁ!

Newcastle United - Liverpool: Dupla esély - Dupla esély tipp