Európa második számú kupasorozatában bajnokot avatnak. Vagy a Chelsea, vagy az Arsenal vitrinjéba került a trófea. Érdekesen alakult az európai kupák döntője, hiszen mind a BL-be, mind az EL-be angol házidöntő jött létre. Mindkét londoni csapat könnyedén vette a csoportkör küzdelmeit, magabiztosan jutottak tovább. Az egyenes kiesési szakaszban a Chelsea csapatának csak az elődöntő volt döcögős, továbbjutása eléggé neccesre sikeredett. A Frankfurt megnehezítette a dolgukat és csak a 11-esk után örülhetett az angol gárda. Ezzel szemben az Arsenal nehezen indult a play off-ra, hiszen a Bate ellen vereséget szenvedett, de simán tovább ment, a Rennes ellen egy kisebb bravúrra volt szükség, de sikerült. Aztán a Nápoly, Valencia ellen már szépen teljesített a csapat.

Érdekes előjelekkel várják a csapatok a bakui döntőt. Chelsea oldalán a Sarri dilemma adott. A média szerint ez lehet az utolsó mérkőzése a kékek kispadján, lehet igazság alapja. De egy szezon alatt sikerült a 3. helyet elérni a csapattal. Korábbi Chelsea legendát (Lampardot) emlegetik, mint lehetséges utód. Továbbá nemcsak Sarri mesternek, de a csapat sztárjátékosának Hazardnak is ez lehet az utolsó meccse. Őt a spanyol Real Madrid várja tárt karokkal. A csapat dolgát tovább nehezíti, hogy a következő két átigazolási időszaktól eltiltották. De ezek a problémák mellett, a csapat összeállításával is lesznek gondok. Hiszen a csapat legfontosabb védekező középpályása Kanté játéka erősen kérdéses. De mellette biztos nem játszik két fiatal angol tehetség Hudson Odoi és Loftus-Cheek. Loftus-Cheek legutóbbi barátságos mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést, aminek köszönhetően lemaradt az EL döntőről és még a Nemzetek Ligája döntőről is. Mellettük a védelemből is lesz egy komoly hiányzó Rüdiger személyében, aki érzékeny veszteség a csapatnak, így is kicsit bizonytalan a hátsó szekció, amit Aubameyang és Lacazette kihasználhat.

A másik londoni csapatnál is új szelek fújnak, hiszen hosszú ideig az állandóság jelképe Wenger távozott a csapattól és Emery foglalta el a megüresedett pozíciót. Első évében 5. lett a csapat és bejutott az EL-döntőbe. Sajnos a bajnokságból történő BL kvalifikáció nem jött össze, de ha a csapat megnyeri az EL trófát, akkor jövőre ismét a Bajnokok Ligájába szerepelnek. Ágyúsoknál is lesz egy komoly hiányzó, a középpálya karmesterre az örmény Mkhitaryan nem lesz bevethető. Nem sérülésről van szó, hanem Örményország és Azerbajdzsán közti politikai feszültségről. Mellette még lesz néhány sérült, akik nem játszanak pl.: Ramsey.

Kemény, taktikus csata várható, Arsenal részéről a tét is hatalmas, mert nem mindegy, hogy jövőre BL vagy EL (pénzügy). Mindent bele fog adni a csapat és Aubameyang vagy Lacazette-nek lehetősége nyílik biztos kihasználják, Rüdiger távollétében. Továbbá Emery nagy kupa specialista, biztos kitalál valamit, ami győzelmet érhet az ágyúsoknak. Ha a Chelsea győz, akkor a francia bajnokság 3. helyezettje (Lyon) nem selejtezőbe, hanem csoportkörbe kezd.

Chelsea - Arsenal: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp