Kishitűség. Ez jut eszembe a Torino-DVSC meccs kapcsán. Mindenki leírja a párharcban a Lokit, pedig egy egészséges társadalomban, pont a lehetőséget venné észre mindenki egy ilyen esemény kapcsán. Nagyon jól csinálja Herczeg András, hogy a jelenlegi hangulatban – ami rájuk nézve bosszantó, lenéző, vagy egyesek szerint reális -, csöndben marad. Úgy érzem lesz keresnivalója a magyar csapatnak már az odavágón is, leírom miért!

Bárhogy nézzük adott egy fiatal magyar játékosokra építő vidéki klub a Debrecen. Edzőjük a legsikeresebb magyar nemzetiségű aktív tréner, aki itthon dolgozik. Anno bajnoki címekig vezette a hajdúságiakat, vele volt BL és EL-csoportkörös a DVSC. Aztán Kondás Elemér után jött a külföldi vonal és alig voltak magyarok az együttesben, s majdnem kiesett a nagy múltú egyesület. Visszahívták a mindig Debrecenben dolgozó helyi kötődésű Bandi bácsit és kis idő után az utánpótlásból ütőképes gárdát formált. Most pedig már ott tart a csapat, hogy nem csak a Fradi és a Vidi bajuszát húzza meg alkalmanként, hanem kijutott a nemzetközi porondra és karakteres meccseken ment is egy kört. Nagyon sok reményteli focista van a keretben, sokuk története meseszerű, mint annak idején a fiatal Dzsudzsák Balázs feltűnése. Itt van a csodagólos Zsóri; Varga Kevin akit folyamatosan ostromolnak külföldi, és hazai klubok; Haris Attila fiatal kora ellenére az FTC-től indulva írt le egy görbebetűt, hogy Debrecenben alapember legyen; nagy tehetség a felfedezett Kusnyír Erik; Pávkovics Bence - tesójával még Mohácson együtt dolgoztam egy évvel ezelőtt (ő egy remek tamburás!!!) -, berobbant az élvonalba. Igazából mindegyikük sztorija megérne egy hosszabb irományt, egy közös bennük: Herczeg András egy agilis, egészséges mentalítású remek csapatot csinált belőlük. A fiatalokon túl rengeteg érték van még az együttesben: Tőzsér még mindig el tud kápráztatni, Nagy kiváló a kapuban, Ferenczire, Szatmárira, Szécsire pedig mindig lehet számítani. Kedvencem, amikor 4-1-4-1-et játszik a piros-fehér gárda. A szűrő és egyben osztogató Tőzsér zseniális a poszton, forintos labdákkal futtatja a fiatalokat. Úgy vélem, hogy ez a csapat nem csak megérdemli, hogy itt legyen, hanem képes lehet meglepetésre is, szerintem egy gólra jó is lesz az első meccsen!

S ha már fényeztem a Debrecent, lessünk bele a Torino lapjaiba is. Tulajdonképpen van 5-6 olyan játékosuk, akik a piaci megítélés szerint többet érnek, mint az egész debreceni keret: Belotti a legnagyobb sztár, őt biztosan nem kell bemutatni; a cserecsatár Zaza, aki az FC Merano elleni felkészülési meccsen egy félidő alatt hat gólt szerzett; a spanyol Falque a második ék. De minden csapatrész erős, a belső védők közül Izzo, és N’Koulu értékét is egyenként 20 millára taksája a transfermarkt. Na ennyi elég is az elrettentésből és most nézzük az érveket, miért eshet kicsit pofára a Granata csütörtökön! Ölükbe pottyant a semmiből az Európa Liga, a Milan kizárása miatt, konkrétan két hete tudják, hogy indulhatnak. A torinói Olimpiai Stadion foglalt, persze nem is kérték el a Juve stadionját….(vajon miért nem?), Alexandriában lesz az első meccs! Ismerjük az olaszok hozzáállását ehhez a sorozathoz. Náluk a Bl a nemzetközi kupa, nagy kérdés mit akarnak kezdeni vele? Két hét alatt vajon belenyúlnak a felkészülési programba, vagy edzőmeccsnek veszik a Debrecen elleni meccseket? Mazzari a nyílt támadójáték híve, előfordult, hogy négy támadóval kezdett egy-egy találkozón, szerintem úgy van vele, hogy tök mindegy, hogy 3:1, vagy 6:2 lesz az eredmény, focizzanak egy jót.

A meccs fonáksága, hogy vélhetően két teljesen más hozzáállású csapat lép majd a gyepre. A mieinknek a lehetőség, a fiataloknak az egészséges becsvágy (a nem beszarni), megmutatása lesz a cél. A Bikák focizni akarnak majd egy jót! Ebbe sok minden beleférhet, lehet, hogy a Debrecen lövi az elsőt, aztán kap hatot, vagy egy 4:0-s félidő után találunk egy gólt. Érdemes rámenni!

Torino - DVSC Debreceni: Gólok száma vendég csapatnál - Felett/alatt tipp