Megint sikerült elvinni Szaúd-Arábiába az olasz szuperkupa döntőjét. Nagy örömömre a bukmékerek felülértékelik eredményei alapján a római Sasokat. Komolyan bárki azt gondolja, hogy a rendes játékidőben a Juve legyőzhető egy fináléban a Lazio által? Olasz csapatok közül talán az Inter lenne képes erre, most mégis 1.30-ért kínálják az 1x-et, eszemben sincs otthagyni!

December elején kikapott Rómában Sarri alakulata. Igen ám, de emberhátrányban tolták a Zebrák a 70. perctől, és a Ronaldo, Higuain, Dybala trio sem állt még össze a torinói vezetés fejében. Biztos vagyok benne, hogy a Zebrák be akarják tenni az újabb trófeát a vitrinbe, s érdekes, hogy végső diadalukat 1.55-ös szorzón már megkapjuk! Nem lesz Szczesny, de Buffon remek formának örvend. Minden csapatrészben a bőség zavarával küzd Sarri, aki most második trófeáját gyűjtheti be pályafutása során. Akárhogy olvasom a névsort, bivalyerős ez a Juve de Ligtől-Pjanicig a legalulértékeltebb játékos is simán kezdő lenne a Lazióban.

Kiesett az Európa ligából Inzaghi csapata bár ki tudja mennyire akarták Rómában a tavaszi szereplést a sorozatban. Egyértelműen látható cél a Sasoknál a Bl-főtábla. Nyolc mérkőzésből álló győzelmi sorozatot építettek maguknak a Serie A-ban a fővárosiak! Hasít a Lazio a tabella 3. helyén, Immobile különösen elemében van (17 gól), ékpárjával Correával hamar egymásra találtak. Mégis úgy érzem, hogy még legalább egy szintkülönbség van a két keret között, s jelzi ezt a két csapat értéke is : Juve 800 millió fölött, Lazio 350 alatt…Inzaghi 3-5-2-es felállása remekül működik az idényben, Sarri viszont vélhetőleg marad a 4-3-3-nál, mert bűn lenne nem játszatni támadóhármasát együtt! Ebben az esetben viszont kulcsszerep hárul majd a Juve szélsővédőire Cuadradóra (őt állították ki a 3:1re elbukott római bajnokin) és Alexis Sanchezre. Szerintem a pálya középső harmadában egymásnak feszülő két ötös között minőségi különbség van a Zebrák javára. Ráadásul Ronaldo és Dybala is besegíthet a védekezésbe, s egy labdaszerzés után sebességük sorsdöntő lehet.

Úgy vélem, hogy az 1x-re dobott szorzó ajándék kategória. Nem fogja elbohóckodni a döntőt a Juventus, és ha komolyan veszik, akkor a Lazio nem tudja legyőzni őket a rendes játékidőben. Nekünk ennyi elég is!

Juventus - Lazio: Dupla esély - Dupla esély tipp