Hétfő esti szórakozásnak tökéletesen megfelel egy német harmadosztályú mérkőzés. Az 1. FC Kaiserslautern - SG Sonnenhof Großaspach találkozón érdemes lehet a hazai csapat esélyeivel foglalkoznunk, mert az igaz, hogy csak a liga 11. helyén állnak a hazaiak jelenleg, de egy esetleges győzelemmel akár 4-5 helyet is léphetnének előre. Az egykoron szebb napokat látott, az idény elején beragadt Vörös Ördögöknek egy kiváló tavaszi szerepléssel még akár a feljutást jelentő helyek egyikét is sikerülhet elérniük. Ehhez elengedhetetlen a mai találkozó megnyerése.

A Boris Schommers trenírozta hazaiak pazar formában zárták a tavalyi esztendőt, lehetőséget adva maguknak arra, hogy a feljutási álmaikat életben tarthassák. A felkészülésük is jól sikerült a Vörösöknek, mert gólokban gazdag mérkőzéseken magabiztos győzelmeket arattak. Elég csak az MTK elleni 5:0-t megemlíteni és máris lejön, hogy egy motivált, mindenáron győzni akaró csapatot láthat ma a Fritz-Walter-Stadion népes szurkolótábora. Hogy népes lesz az már biztosnak tekinthető, mert az 1.FCK honlapja szerint eddig több mint 15.000 tikett már gazdára talált. Szintén a honlap információra hagyatkozva kijelenthetjük, hogy minden meghatározó játékosuk a szakvezetés rendelkezésére áll, így a legerősebb kezdőjükkel vehetik majd fel a mai küzdelmet.

Ez utóbbi információ nem sok jót jelent az Aspach városából érkező vendégeknek. Mike Sadlo csapata a liga utolsó előtti helyén szerénykedik, a 20 meccsen lőtt 21 és 40 kapott góljával. Ez utóbbi mutató több mint elgondolkodtató, főleg annak tükrében, hogy mai ellenfelük ugyanennyi meccsen 36 gólt lőtt. Visszatérve az 1.FCK honlapjának a mérkőzésre vonatkozó felvezetéséhez megtudhatjuk, hogy a vendégeknél elég sok a sérült, közöttük egy-két alapember játéka is kérdéses. Mike Saldó a mérkőzés előtti nyilatkozatában csak annyit tudott kinyögni, hogy az esélytelenek nyugalmával lépnek ma pályára, hogy esetlegesen meglepetést okozzanak.

A felzárkózás lehetősége, a hazai fanatikus publikum, az egymás elleni eredményeik és a nagyobb játékerő mind-mind a Vörös Ördögök mellett szólnak.

1. FC Kaiserslautern - SG Sonnenhof Großaspach: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp