Közel hatvanezer ember előtt akar ma továbbjutni az Európa Ligában a Celtic. Kedvező a Dániában elért eredmény, hiszen az 1:1 azt jelenti, hogy úgy indul a visszavágó, hogy a skótok ülnek a nyeregben. Meglepődtem a 1,5 over szorzóján, ami viszont bizonyos irodákban elkezdett esni is, úgyhogy gyorsan beajánlom a Guruba!

Nézzük a számokat! A futó, 2019/20-as szezonban 23 hazai meccset játszott hazai pályán a Celtic és mind a 23 alkalommal leszállította a 1,5 overt! Igen ám, de az utóbbi hetekben a koppenhágaiak sorra hozzák az underes meccseket, és ez okozhatja, a bukik magas szorzóbeállítását. Az odavágós 1:1-eknek van egy különös lélektana. A hazai csapat továbbjutóként állhat bele a kilencven percbe, de ott a gondolat, ha kapunk egyet (ezt láthatjuk, hogy bárkivel bármikor megesik), rohannunk kell a hosszabbításért. Azonban, ha megszerezi a vezetést a Celtic, akkor sem dőlhet hátra, mert ha a dánok találnak egy gólt, akkor megint csak a hosszabbításban/büntetőknél dőlhet el minden. Faramuci, de a skót szempontból a 2:0 lenne a megnyugtató állás úgy kábé a második félidő elejére, s akkor tényleg ünnepelhetne a glasgowi publikum. Másként látják a meccset a Kobenhavn focistái. Nekik elég lenne a 0:1 is. Gondolhatnánk, hogy nekik a sürgősebb, nekimennek elejétől a hazai védelemnek, de ez mégsem olyan egyszerű! Ha korán szereznek egy találatot, akkor egész meccsen védeniük kell nagy nyomás alatt az eredményt. Ideális a kivárás lenne részükről, megölni a focit vagy egy órán keresztül, s a 70. perc körül bevinni a kegyelemdöfést, majd megvédeni a 0:1-et.

Bármi lesz a forgatókönyv azt látni/tudni kell, hogy a futó szezonban, még egyszer sem fordult elő olyan, hogy hazai pályán ne lőtt volna gólt a Celtic! Sőt igazából a 23 tétmeccsének gólstatisztikája brutális: 71 gólt szereztek a lóherések, átlagban három fölött termeltek! Neil Lennon csapata 12 pont előnnyel vezeti hazája bajnokságát, rendre támadólag lép fel 3-5-2-es hadrendben. Nem egy gólvágó áll a hazaiak rendelkezésére: Edouard Odsonne 20 találatnál jár, de ketten is elérték már a tízet Christie (11), Forrest (10). Tömött lelátók előtt nehezen tudom elképzelni, hogy ne jusson tovább a skót gárda, sőt úgy gondolom, hogy magabiztos győzelmet arat majd.

Solbakkenék vergődnek, mint néger a jégen. Valószínűleg nem védik meg a dán bajnoki címüket, s a 4-4-2-es hadrendű focijukról a Kondás Elemér által vezetett Debrecen jut eszembe. Sebezhető védelem, kiszámítható támadásvezetés, esetleges helyzetkialakítás talált gólok. Az odavágón a hajrában 11-est is hibázott a dán csapat, és 2:1 helyett 1:1-es „hátrányban” van.

Tovább fog jutni a Celtic, de nem fogja a véletlenre bízni. Tippem 2:0, vagy 3:1. Mindenesetre a harminc százalék feletti profit ezen a meccsen szerintem ajándék, főleg ezért a tippért!

Celtic - FC Copenhagen: Gólok száma - Felett/alatt tipp