Abból érdemes kiindulni, hogy az előző összecsapáson a csapatok közül melyik volt pozitív meglepetés, illetve melyik negatív. Leipzig-Freiburg: nem a Leipzig volt rossz, hanem a Freiburg volt jó. Bremen-Leverkusen: nem a Leverkusen volt jó, hanem a Werder volt pocsék. Ebből vonatkoztatva a szombati meccsre: volt egy jól játszó Freiburg, és egy nagyon gyengén játszó Werder. Ebből az jön le nekem, hogy a Werder felkötheti a gatyáját, hogyha pontot akar szerezni Freiburgban. Christian Streich edző újra számíthat Lucas Höler és Gian-Luca Waldschmidt játékára, tehát még tovább erősödik a csapat. Bár Höler helyén Sallai Roland játszott, és kifejezetten jól mozgott.

A korábbi Bundesliga 2 bajnok jó szezont fut, a nemzetközi kupa sincs elérhetetlen távolságban. A utolsó 5 meccsük eredménylajstromát nézve persze visszaesés tapasztalható, de játékban nem volt rossz ekkor sem a csapat. A szurkolók kiéhezettek egy újabb jó eredményre a Schwarzwald-Stadionban.

A Werder Bremen mintha kezdené feladni a küzdelmet, nekem olyan benyomásom volt a Bayer Leverkusen elleni meccsen, mintha a játékosok egyáltalán nem értenék meg egymást. Tanácstalan, taktika nélküli focit toltak, összevissza tologatták a lasztit, nem volt benne semmi tervszerűség. Meglepett a góljuk is, ami mondjuk egy nagyon véletlen akcióból született. A csapat tele van sérülttel: Claudio Pizarro, Omer Toprak, Niclas Fullkrug és Kevin Mohwald is maródi. A nevek valóban jók, de abból nem lehet Bundesliga bennmaradás főzni.

Olyan amatőr hibákat követett el a Werder Bremen védelme a Leverkusen ellen, hogy egyszerűen nem lehet mást tippelni, mint a Freiburg magabiztos győzelmét, hendicappel. Ilyen hibákat nem csak Havertz használ ki, hanem bármelyik csatár, amelyiknek van két lába és két keze. A Werder készülhet szerintem a másodosztályra, amit sajnálok, de kell a megtisztulás a csapatnak.

SC Freiburg - Werder Bremen: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp