Egyre kilátástalanabb helyzetbe sodródik a Werder. A meccsek csak fogynak, és az osztályozós hely is öt pontra van. A könnyen adott gólok továbbra is megpecsételik a csapat sorsát, és ez nem túl jó előjel a Freiburg ellen, mert Sallaiék számára az Európa liga szereplés elérése sem lehetetlen.

Terjedelmes interjúban foglalkozik fekete-fehérek honlapja Alexander Schwolow Lipcse elleni teljesítményével. Öt éve védi a freiburgi kaput, a még mindig csak 27 éves portás, aki még a bundes kettőben került a Fekete-erdő mellé. Schwolit rendesen belőtték a múlt héten, de a bravúrjai miatt sokáig nyerésre állt Streicht mester csapata, amely végül 1:1-el zárt. Érthetően most megnőtt az étvágy, hiszen a vesszőfutását élő brémaiak ellen könnyen győzhet a hazai csapat, s ezzel csatát nyithat a hatodik helyért (csupán két pontra van tőlük). Fizikálisan megvan az együttes és a 3-4-3-as taktikai hadrend fekszik a keretnek. Ha kell a szélső támadók visszahúzódnak a szélső középpályások helyére, s így akár 5-4-1-es felállás lehet, amelyből gyorsan képes visszarendeződni a gárda. Ez az okos egymást folyamatosan segítő mentalítás szerintem a Freiburg titka, tőlük ne várjunk presszinget a Werder ellen sem, inkább az okos támadásépítést.

Játékosállományát figyelembe véve nagyon alul teljesítenek a zöld-fehérek. A Gebre Selassie, Moisander, Eggestein, Rashica fémjelezte csapatnak a középmezőnyben lenne a helye, most viszont biztos kiesőnek tűnnek. A Leverkusen elleni 1:4 borzasztóan nézett ki, az volt az érzésem, hogy jól megúszta a Werder, mert akár 7-8 gólt is benyelhetett volna. Szóval leírom: esélyük sem volt a mérkőzésen a pontszerzésre. Nincs meg a védelem, az egyéni hibákon csúsznak el a meccsek folyamatosan, s úgy gondolom, hogy ez nem a képességek hiánya, hanem főként taktikai baki. Miért kell ennek a csapatnak három csatárral felállni? Miért van a középpálya és a védők közt akkora terület? Miért hagyják az egy-egy, elleni, kettő-kettő elleni párharcok kialakulását a saját védőharmadukban úgy, hogy nincs biztosító ember? ..és mindezek következménye aztán az egyéni hiba, és a könnyen ajándékozott gól.

Sajnálom a vendégeket, de nem tudok egyetlen érvet sem találni mellettük. Nem tudom elképzelni, hogyan lehetne szervezettebb, okosabb a csapat, ha ezeket az alaphibákat két hónap alatt sem tudta megoldani a szakmai stáb: videó elemzések, kis csoportos edzések, pozíciós mozgások begyakorlása csapatrészenként. Nagyon motivált most a Freiburg, aki csapatként sokkal előrébb jár ellenfelénél, nem tudom elképzelni, hogy pont nélkül marad ezen az összecsapáson.

SC Freiburg - Werder Bremen: Dupla esély - Dupla esély tipp