"Behozta a lemaradását" az Európa liga is a Bajnokok ligájához képest, és a mai nappal már itt is megkezdődnek a negyeddöntős párosítások. Egyik ilyen mérkőzés a Manchester United - FC Copenhagen találkozó lesz, amelyiknek a bukik szerint a "hazai" pályán játszó angol gárda az esélyese.

Érdekes, és egyben nagyon izgalmas próba lehet ez a lebonyolítási rendszer, amivel az UEFA próbálkozik, ugyanis azzal hogy nem oda-visszavágón dől el a továbbjutó kiléte, hanem semleges pályán, egy mérkőzés alatt, a kis, úgymond meglepetés csapatok jöhetnek jól ki az idei kiírásban. Jóval nagyobb koncentrációt igénylő párharcok lesznek, ugyanis egy apró hiba is végzetes lehet, hiszen nem lesz esély egy második mérkőzésen történő javításra.

Természetesen a manchesteri gárda nagyon jó formája, illetve az újraindítás óta tökéletesen elkapott kezdő 11-et várom ma is Solksjeartól, Bruno Fernandessel és Pogbával középen. Mivel ez egy úgymond mini torna lesz, nagyon értékes lehet a formaidőzítés, valamint az aktív pihenés, ami alatt azt értem, hogy biztos előny tudatában, nem rámennek a 3.-4. gólra, hanem okosan, "letekert" motorokkal, már a következő meccsre tartalékolnak, ami egyáltalán nem lenne hülyeség, tekintve, hogy a Manchester az elmúlt 2 hónapban, szinte ugyanazt a kezdő tizenegyet küldte a pályára.

A dán csapatnak nem szabad fejjel a falnak rohannia, mert ennek az Unitednek a kontrái halálpontosak és életveszélyesek. Szerintem nekik a 0-0 is egy kitűnő eredmény lenne, kiharcolva a hosszabbítást bármi megtörténhet, vagy esetleg egy-egy gyors megindulás, vagy távoli lövéssel meglephető ez a nem túl acélos MU védősor, illetve a mostanában igen sokat lepkéző De Gea.

Óvatos játékot várok a vendég csapattól, illetve egy nem épp száz százalékon pörgő manchesteri csapatot, s bár az angol csapat továbbjutását várom, nem hinném hogy szükség lenne nekik (illetve nekem is), hogy több mint két gólt tegyenek közé.

Manchester United - FC Copenhagen: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp