Bajnokok ligája döntő minden évben az egyik legjobban várt találkozó, ráadásul az idei év lebonyolítása miatt még az eddigieknél is sokkal izgalmasabb találkozónak ígérkezik, ugyanis nem hetek állnak rendelkezésre az aktuális ellenfél feltérképezésére, hanem napok.

Az elmúlt évek BL döntői a 2010/11es szezontól kezdve egy kivételével mindig sikerült betalálnia mindkét csapatnak. Az egyetlen kivétel a tavalyi angol házi döntő, ami nagyban köszönhető volt annak, hogy Kloppnak rengeteg ideje volt feltérképeznie az ellenfelet, olyannyira, hogy külön edzőtáborral készült a BL döntőre, és "rendelésre" kért felkészülési mérkőzést, ahol az aktuális ellenfélnek annyi volt a dolga, hogy a lehető legjobban próbálják leutánozni a Tottenham játékát. Ez a felkészülés most nem lesz megadatva, ugyanis nem rég járt épp le a két elődöntő.

Ilyen esetben, ha csak nem akarnak felülni a Guardiola féle szégyenvonatra, nem a másik csapat gyenge pontjait kell előtérbe helyezni, hanem a saját erényeiket kell felerősíteni, és megpróbálni ezt kihasználni. A két elődöntős mérkőzés fájóan sima lett, bár míg a Lyonnak volt esélye könnyen meglepni a Bayernt, mert minőségi helyzeteik megvoltak, addig a Lipcse lényegében momentum nélkül hozta le a PSG elleni mérkőzést annyira teli lett a gatya az Mbappe-Neymar-DiMaria triótól.

Nagyon alacsony szorzó, de én bőven látok benne értéket, mivel egyik csapat sem a védekezéséről híres, sokkal inkább a támadó szekció döntögeti a saját maga által felállított rekordokat. Bombaformában van mindkét csapat támadószekciója, már-már csodával határos dolog lenne ha a GG nem jönne le ezen a mérkőzésen, de nem látok rá sok esélyt, szóval gólokra fel s egy nagyon izgalmas BL döntőt szeretnék végre látni, a tavalyi számomra örömteli volt, de semleges nézőként sírtam volna, remélhetőleg idén nem olyan lesz.

Paris SG - Bayern München: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp