Nálam egyértelműen ez a hét tippje, így ahogy a főoldali elemzésben is jeleztem, ennél a meccsnél a gólhatár az maga a csillagos ég is lehet akár, mert value szorzó van több helyen is.

Egy sor érvet elmondtam már nektek a Kauno Zalgiris elleni meccs előtt és most is, azonban még bőven van a tarsolyomban pár. A külső tényezők között az a legjobb, hogy mindegyik a Bodønek kedvez. A Zalgiris ugye Litvániából fog északra utazni és azért ne gondoljátok azt, hogy Bodøben még kellemes lenne az idő. Az legészakibb norvég első osztályú csapat régiójába már megérkezett a „magyar tél”. 8-10 fok várható csütörtökre és heves esőzés, viharos széllel. Ez olyan időjárás, ami teljesen standard arrafelé és a játékosoknak ez a normális. Ráadásul a stadion borítása a műfű, amelynek a viselkedését azért szokni kell ilyen időjárási körülmények között. Vagyunk már annyira későn ebben az évben, hogy a zárt kapu ellenére lesz 12. ember a Bodøben, még pedig az időjárás.

A Zalgirisről ugye azért vannak élményei azoknak, akik látták őket tavaly a Honvéd ellen. Egy még éppen csak alakuló Kispest ejtette ki őket, egy nem túlságosan káprázatos teljesítménnyel. Ez a Bodø fényévekkel előrébb jár az építkezésben és ezt jól mutatja a norvég bajnokság állása is, ahol egyelőre 13 ponttal vezetnek a címvédő Molde előtt. A Zalgiris a hétvégi meccsén is inkább a zárt védekezést és a kontrákat helyezte előtérbe a Kauno Zalgiris ellen. Ezt a taktikát öngyilkosságnak érzem a Bodø ellen, ám reálisan nézve nem tudom, mi lenne a helyes felállás erre a találkozóra. Egy az egyben is jók a hazai szélsők, illetve mivel 6 játékos támadja általában a boxot, így létszámban is meg lesz elől a hazai gárda. A kényszerítőzés, a kis területen való játék, illetve a labdavesztés utáni letámadás mind-mind a Bodø kedvenc fegyverei között van. Ezekre hogyan tud eredményesen felkészülni egy litván csapat?

Összességben, ahhoz mindennek össze kell jönnie a vendég oldalon, hogy itt legyen keresnivalójuk. Azonban sportfogadásról beszélünk és ezt a kockázati tényezőt vállalnunk kell, mivel fix tipp nincs. Viszont az elmúlt hetek alapján ennek a meccsnek sima hazai győzelemnek kellene lennie.

Bodø/Glimt - Žalgiris Vilnius: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp