Minden fronton hasít a Milan! Zlatan érkezésével a tavaszi újrakezdést követően megtáltosodott a Rossoneri és így november elejére a Serie A egyik esélyesévé lépett elő. Az Európa Ligában egy újabb győzelemmel gyakorlatilag már a továbbjutást is elérhetik az olaszok. Ellenfelük a hasonlóan agilis Lille, így egy nyílt meccset és félidei gólt várok.

Utoljára március 8-án szenvedett vereséget tétmeccsen a Milan, azóta 24 találkozón hat döntetlen mellett 18 győzelem a mérlege! A bámulatos teljesítmény mögött tudatos munka és sikeres koncepció van. Pioli és Kjær meccs előtti nyilatkozatában egyaránt kifejtette, hogy bármennyire is egyben van a csapat, még nem nyertek semmit sem! Na ez az a gondolat, amit minden leendő bajnok megfogalmaz akkor, amikor megérzi azt, hogy most sikerülhet! Rendkívül kezdeményező, aktív letámadó focit játszik a Milan játszik, s Ibrával valóban úgy tűnik, hogy győztes pályára állt az együttes. Pioli vélhetőleg rotálni fogja valamelyest a csapatot, hogy ne legyen gond a hétvégi bajnokin sem (a masszív Verona jön a San Siróba), de otthon akarja tartani a pontokat! Külön méltatták a 21 éves Brahim Diazt, aki Real Madridtól érkezve egyre több szerepet kap az AC Milanban, ő lőtte az előző körben az első gólt (24. perc) a Sparta Praha kapujába. Ha már első félidő és gól: legutóbbi öt tétmeccsén mindig megzörgette ellenfeleinek hálóját a Rossoneri az első játékrészben.

A dán Kjær korábbi lille-i időszakát emlegette a sajtótájékoztatón, s arról pályafutásának egyik legszebb korszakaként beszélt. Most is rendben vannak a franciák, hiszen utoljára februárban kaptak ki hazájuk félbeszakított bajnokságában. Azóta 14 tétmeccsen maradt veretlen a Lille, akiben minőségi ellenfelére akad a hazai csapat. Christophe Galtier a vendégek szakvezetője, bátor támadójátékot ígért Milánóban is. Véleménye szerint a fiatal, agresszív hazai csapat ellen kizárólag nagy vállalkozókedvvel veheti majd fel a versenyt együttese. Nem szenvedni akar, hanem kitörni a presszingből a Lille, s ez a hozzáállás erősíti tippemet.

Elnézve az idei Bl-mezőnyét, valójában megállapítható, hogy a Milan inkább azt a szintet képviseli, s számára az El könnyedén vehető akadály. Pioli együttese az első perctől kezdve kezdeményező attitűddel fog fellépni, s szerintem a félidőben már vezetni fog, hacsak egy ellencsapással nem tréfálja meg Ibráékat a vendégcsapat. Ne feledjük, hogy valószínűleg Tatarusanu kap ismét szerepet, így Donnarumma bravúrjaival sem számolhatunk.

AC Milan - Lille: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp