Ígéretemhez híven kijövök azzal az egy elemzéssel, melyet arra az esetre ígértem, ha az oddsok az elképzelésem szerint, kedvezően alakulnak. Az általam választott esemény nem más, mint az OTP Bank Liga 18. fordulójából a Zalaegerszegi TE - Paksi SE találkozó. A tipp pedig egy határozott "több mint 2,5 gól a mérkőzésen" opció. Már az eredeti (1.73) odds is csábító volt számomra és igazából 1.60-ig láttam is volna benne értéket. Ezzel szemben az a szorzó ami most a szemem elé tárul (2.23) már a "kihagyhatatlan" szintre emeli nálam a tippet.

Két olyan csapatról beszélünk, akiknek a mérkőzésein rendre sok gól születik és az egymás elleni találkozóik sem szűkölködnek a találatokban. A hazai kék-fehérek eddig lejátszott 17 mérkőzésén hatvanszor (30:30), a vendég zöld-fehérek szintén 17 találkozóján hatvankétszer (31:31) rezdült meg a háló. Ez testvérek között is bő 3,5-es átlagot ad ki mind a két csapatra. Ha ehhez még hozzáveszem a két csapat legutóbbi egymás elleni mérkőzéseinek az eredményeit, akkor vagy lecsapok a lehetőségre, vagy elkezdek nyomozni, hogy a szorzók növekedésének mi lehet az oka. Én töretlenül hiszek a jó megérzésemben, ezért az első változatot választottam.

Mind a két csapat jól kezdte a 2021-es esztendőt. A jelenlegi 7. helyezett ZTE a Honvéd FC-nél vendégeskedett és ért el egy értékesnek mondható 2:2-es döntetlent. Boér Gábor alakulata sokszor szemre is tetszetős játékkal rukkolt elő a fővárosban, melynek végül 1 pont lett a jutalma. A fordulatokban bővelkedő találkozón győzelmi esélyeik is voltak a zalaiaknak, de ami a mi számunkra a legfontosabb, hogy bátor és eredményes támadójátékkal szórakoztatták a televízió nézőit.

Az eredményességgel a paksi oldalon sem volt gond a nyitányon, mert 2:1-re verték azt a Diósgyőrt, akin a hétközi meccsen a Ferencvárosnak sem sikerült fogást találnia. Ettől függetlenül a második félidő játékával nagyon elégedetlen volt a jelenlegi negyedik helyezett paksiak trénere, Bognár György. (Neki legyen mondva, sok ilyen nyilatkozatot szeretnék én hallani Supka Attilától, a 3 ponttal a zsebben.) A támadószekciójuk tényleg takaréklángon égett a paksiaknak, de előbb-utóbb várható, hogy a góllövőlista vezető Hahn János vezérletével ez a csapatrészük is megindul majd. Vendégként kevésbé eredményesek a Duna-partiak, de ez nem zárja ki azt, hogy gólt szerezzenek. Az eddigi látogatásaik során egyedül csak a Groupama Arénban nem sikerült gólt szerezniük, még tavaly szeptember elején.

Adott két csapat, mely alapból sok gólt lő, de ugyanakkor sokat is kap. Éppen ezért sokkal inkább bele tudok képzelni egy nyílt sisakos, kreatív, sok-sok támadáson alapuló játékot mind a két csapat taktikájába, mint annak az ellenkezőjét. Ebből pedig könnyen leeshet nekünk 3 gól.

Zalaegerszegi TE - Paksi SE: Gólok száma - Felett/alatt tipp