Már a hétvége folyamán fogtam a fejem, hogy az irodák - legalábbis a bet365 - nem tűzték kínálatra az Ajka siófoki meccsét. Gyakorlatilag a tavaszi szezon egyik legjobb formájában lévő együtteséről van szó, akik mindamellett, hogy 2021-ben sorra nyerik a meccseiket, rendkívül gólerősek is!

Kis Károly együttese a szezon elején is repülőrajtot vett, s bizony az első fordulókban a dobogón, vagy közvetlenül aközelében tanyázott az Ajka. Aztán az ősz folyamán szépen visszacsúsztak a középmezőnybe, azonban a télen valamit nagyon eltalált a tréner, hiszen a szünet óta sorra szállítják a sikereket Nagy Mihályék! Jelenleg a forma alapján egyedül a Nyíregyháza muzsikál náluk jobban az egész mezőnyt tekintve. A Csákvár elleni 2:2-es idegenbeli ikszet leszámítva pedig 100%-osak 2021-ben. Lenyomták a Békéscsabát (0:3), a Haladást (1:0), a Siófokot (1:3), a Debrecent (2:1), míg a Budaörsöt pedig egyenesen kivégezték (2:7). Ami pedig különösen fontos, hogy a betegséggel küszködő gólzsák, Nagy Mihály hiányát is pótolni tudták, hiszen Rétyi, Csizmadia és Zsolnai is meglövi a maga dugóit ha kell!

Utóbbi, korábban váci kötődésű játékos nem véletlenül nyilatkozta a klub honlapján, hogy három pontért utaznak szerdán az alsó házban tanyázó Szentlőrinc otthonába! Már csak azért is elvárható lenne az újabb siker, mert a Baranya megyei együttes az Ajkával ellentétben kimondottan pocsék formát tudhat magáénak! Az elmúlt öt fordulóban mindössze egyetlen ikszet sikerült Fröhlichéknek lepakolni az asztalra a szomszédvár Pécs ellenében (0:0). Győzelmet utoljára pedig rögtön az idei első tétmeccsükön ünnepelhettek még a Szeged ellenében (2:1). Az ősz folyamán úgy tűnt, hogy necces lesz, de a szezon elején a DEAC-hoz hasonlóan lesajnált Szentlőrincnek sikerülhet kivívnia a bennmaradást, ám most ezzel az eredménytelen performansszal nagyon rezeg a léc alattuk!

Összességében az NB2 egyik bombaformában lévő, önbizalomtól duzzadó, gólgyáros együttese látogat egy kimondottan pocsék szériában lévő, alapból is rosszabb kondíciókkal rendelkező kiscsapathoz! Úgy vélem, hogy a bukik nagyon elmérték ez esetben a szorzókat, hiszen véleményük szerint igencsak döntetlenszagú mérkőzéssel van dolgunk, ahol némiképpen az Ajka felé billen a mérleg nyelve. Való igaz, tudjuk, hogy az NB2 az a mezőny, ahol bárki elkaphat bárkit, viszont amennyiben a közelmúltbeli előjelek, illetve az ehhez képest megállapított szorzókból indulunk ki, akkor reális, hogy a Veszprém megyei zöld-fehérek oldalán keressük a fogadási értéket, amit én dupla esélyben meg is találtam!

Szentlőrinc SE - FC Ajka: Dupla esély - Dupla esély tipp