Fogalmam sincs, hogy mit esznek ezek a rigai akadémisták…egy biztos, hogy amerre járnak, mindenütt felvállalják a bátor támadófocit. Már akkor is leesett az álam, amikor a Puskást 5:0-al leverték, aztán Belgiumban, a Gent együttesét is meglepték (2:2). A rigai visszavágón nem tudok másra gondolni, mint az overre!

Lemajic a hazaiak szerb középcsatára, a felcsútiaknak két meccsen háromszor is beköszönt, és Gentben is övé volt az első találat. A brazil Santana remek zsugákkal tömi, így ketten bármikor összehozhatnak egy gólt. Az RFS egy légiósoktól hemzsegő csapat, az első találkozón is csak két lett játékos kapott helyet Viktors Morozs kezdőjében. A Puskás elleni páros meccsen, úgy éreztem, hogy a gárda védelme nagyon gyenge lábakon áll. Sok nagyon suta, esetleges megmozdulást láttam, nyugodt labdakihozatalt alig, ezért is nagy kritika, hogy Hornyák csapata egyszer sem tudott betalálni 180 perc alatt. Most a 2:2-vel a régi szabályok szerint előnyben lenne a rigai kiscsapat, így viszont, egálról folytatódhat az adok-kapok. A továbbjutás kérdése, teljesen nyílt.

Rendesen meglepte ellenfelét az RFS, hiszen a szünetben 0:2-vel égett a Gent az odavágón! Alapban a belga bajnokság egy overes liga, a Gent is egy gól gazdag összecsapásokat játszó alakulat. Jellemző, hogy az EL-, és a Konferencia Liga-indulásért vívott négycsapatos rájátszásban (6 mérkőzés), 26 találat esett mérkőzésein, ami bőven 4-es feletti átlag. Látni kell, hogy a belga mezőnyben a Gent nem az utánpótlásra helyezi a fő hangsúlyt, kezdőjében a legjobb labdarúgó korban lévő játékosok kapnak szerepet (zömében 24-30 évesek játszanak). Erővel és taktikai felkészültséggel tehát nincs gond a vendégoldalon sem, a nemzetközi foci „második vonalas” szereplői építik a karrierjüket a belgáknál. Szerintem nagy blama lenne, ha a lettek ki tudnák ejteni a gentieket, így viszont egy nyílt, lüktető meccs alakulhat ki.

Milyen lehet a forgatókönyv? Abban biztos vagyok, hogy a belgákat dühíti, hogy az első mérkőzésen nem tudtak előnyt kiharcolni. Mutatja erejüket, hogy 0:2-ről vissza tudtak jönni a párharcba (a Puskásban nem volt ennyi kraft), s szerintem most is támadólag lépnek majd fel. Az odavágón 31 kapura lövésből tízszer találták el a „ketrecet”. A játék képe szerintem vendég dominanciát hoz majd. Azonban ne írjuk le a hazaiakat se, mert a semmiből is képesek gólokat szerezni, így aztán automatikus gondolat a 2,5 over (folytatódik a belgiumi meccs), nem hiszem, hogy a találkozó bármelyik pontján feladja a támadófocit bármelyik fél.

RFS - AA Gent: Gólok száma - Felett/alatt tipp