Magyarország válogatottja a sikeres Európa-bajnokság, a franciák és a németek ellen elért bravúros pontszerzések után az EB -én végül döntőző nagyágyú, Anglia ellen próbálta újra véghez vinni a "lehetetlent". Mindez egy félidőn keresztül remekül sikerült is, Rossi taktikája remekül ült, ám a második felvonásra jöttek az egyéni hibák, ezzel együtt a szufla is fogyott, végül egy demoralizáló 0-4 lett a vége. Ám most nem szabad lógó orral búslakodni, mert tényleg él a sablonos mondás, menni kell tovább! Nem az angolok ellen kell elérni a megcélzott második helyet, ehhez pont a következő albánok elleni ütközeten lehet közelebb kerülni.

Az albánok is kaptak egy jókora arculcsapást. Pont a Varsóban az egyetlen albán találatot jegyző Cikalleshi nyilatkozta, hogy most kell dobbantaniuk, jó passzban vannak és, ha akarnak valamit, akkor most elkaphatják a lengyeleket. Nos hát a nagy akarásnak nyögés lett a vége.

Nagy kérdés, tehát, hogy a két csalódott együttes közül a miénk vagy az albánok lesznek akik jobban kezelik a jelenlegi helyzetet.

Emlékezhetünk a korábbi albánok elleni ütközetekre még a Koeman érából. Akkor is brusztolós, küzdős meccsekre került sor, ebben a helyzetben pedig szintén erre a forgatókönyvre számíthatunk, ahol egy lepottyant találat dönthet a pontok sorsáról.

Az angolok ellen kihibáztuk magunkat, arra számítok, hogy Rossi alaposan összekapja a fiúkat, egyúttal megszervezi a védekezésünket, ami jó alap lesz a sikerre. Elől pedig nagyon kell majd a szív, hogy azt az egy várt találatot majd Szalai Ádám és a többiek besodorják a tiranai kapuba, mint azt tette 2009 -ben a jó öreg Torghelle Sanyi. Kevés gólos meccset, az idegek harcát és minimális magyar sikert vizionálnék.

Albánia - Magyarország: Albánia által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp