Mindenki azt várta, hogy hosszú idő után három csapat végig egymást váltva az élen, fej-fej mellet fognak haladni a bajnoki cím felé és egy végletekig kiélezett bajnoki harcban lehet majd részük a PL kedvelőiknek. Na ezt Guardiola és a Man City brutál kerete teljesen másképp gondolta. Brutális formában vannak, bajnokságban az utolsó 12 meccsüket zsinórban nyerték, ők rúgták a legtöbb gólt a bajnokságban, ők kapták a legkevesebb gólt a bajnokságban, teljesen megérdemelten vezetnek 11 ponttal (8-al vesztett pontok tekintetében). Így hogy verték a Chelseat az utolsó fordulóban nincs más dolguk, mint minél tovább őrizni a megnyugtató előnyüket, ami egy Southampton-Brentford-Norwich elkövetkezendő meccsekre nézve nem tűnik egy lehetetlen opciónak.

Vendég sikerben gondolkodtam, de sajnos nem érte el a Guruba szükséges 1,30-as minimum szorzót, ezért választottam a minimum két vendéggólt, ami az idei Sotonra nézve talán még biztosabb tippnek is tűnik. 12 meccset kell a múltba visszamenni, hogy kapott gól nélküli meccsről beszélhessünk a hazai csapatnál, és a 11 gólt kapó meccsből 8-szor ráadásul nem is úszták meg egy kapott góllal.

Ilyen védekező mutatóval rendelkező csapat fogadja a bajnokság leggólerősebb csapatát, akik képesek egész meccset végig kontrol alatt tartani, és a pályán levő 11 játékusokból a kapust leszámítva 10 potenciális gólveszéllyel rendelkező játékos, ezt bizonyitja az is, hogy bár a legtöbb lőtt góllal rendelkeznek a góllövő listán egészen a 14. helyig kell visszamenjünk, hogy City játékost találjunk.

Bombaformában lévő vendég csapat, védekezést nem nagyon tudó hazai gárda, a min. 2 vendég gól sima kellene hogy legyen.

Southampton - Manchester City: Manchester City által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp