Tulajdonképp minden előzetes várakozást felülírva vezeti EL-csoportját a Ferencváros. A világ a feje tetejére állt, hiszen a papíron a magyar bajnok kerete éri a legkevesebbet a kvartettben. Két körrel a vége előtt, az elfoglalt pozíciók alapján nyilvánvaló, hogy a felek milyen célért küzdenek: továbbjutás az Európa Ligában lehetőleg csoportelsőként, erőnyerő ágra kerülni, egyenesen a legjobb 16 közé.

Véleményem szerint most már nem taktikázhatnak a felek. Mindkét oldalról dinamikus, gólra törő focit várok, ami záloga lehet az overnek. Szerintem nem szabad kiindulni a monacói meccs forgatókönyvéből. Dibusz parádézott, olykor szerencséje is volt (jó kapusnak az van!), és egy góllal három pontot tudott rabolni Európa legsilányabb hangulatú stadionjából az FTC. Sok érdekesség történt azóta a mieink oldalán. Meglepő hazai vereségek: Kecsó, Kavics, Iváncsa; kijózanító belgrádi pofon; és heroikus meccsen hősies győzelem a Groupamában a szerb bajnok felett. Nyomás fog nehezedni a ferencvárosi védelemre, és a legstabilabb belső védő Knoester lapok miatt hiányzik majd. Csercseszov előre vetítette a négy védős rendszert, s sajtótájékoztatóján Botka és Kovacevic felépülését és Pászka Puskás elleni jó teljesítményét taglalta. Ha belevesszük, hogy Wingo is nyilatkozott (általában a kezdők mennek sajtótájékoztatóra), akkor ki is rajzolódik a Wingo-Botka-Kovacevic-Pászka védősor. Legutóbbi három tétmeccsén (Mezőkövesd, Iváncsa, Puskás) kapott minimum két gólt a Fradi. Talán nem badarság azt gondolni, hogy a hercegségbeliek is beköszönnek majd minimum két alkalommal. Gól, gólok kellenek majd a hazai bravúrponthoz, s ehhez egyéni villanásokkal adott az esély most is, hiszen a zöld-fehér támadósorban (akár a cserepadról is) benne van a potenciál.

Most már nem hibázhat a Monaco! Szemszögükből nézve, a csoport leggyengébb ellenfele következik, és nagyon kell most a franciáknak a győzelem. Philiphe Clement mester csapatának mérkőzésein rendszerint sok gól születik. Jó hír, hogy rendszerint kapja dugókat az együttes: Lille és a Trabzon is négyet vágott nekik legutóbbi idegenbeli meccsein. Tehát Embolo, Fofana, Golovin és Ben Yedder jelenléte nem vetíti elő azt, hogy a vendégek képesek lesznek győzni Budapesten. Sőt, igazából rossz szezont fut most a Monaco, kezdve a PSV elleni BL-kieséstől a bajnokságban szerzett 21 pontig (36-ból), vagy akár a kínos Európa Liga vereségekig (FTC, Trabzon – azért 4:0-ra nem szoktak francia csapatok kikapni Törökországban…).

Mindent egybevéve, győzelmi kényszerben van a vendégcsapat, és nyilvánvalóan dominálni akar majd. Ha az erőfölény jó helyzetkihasználással párosul, akkor benne van egy sima Fradi-vereség is ebben, de fogadóként meg kell látni, hogy 0:0-nál lehetnek hatékony hazai kontrák. Azonban mindkét csapat elég erős gólokban elöl és hátul is, míg a lelátókon vélhetően adott lesz a körítés a jó nemzetközi meccshangulathoz. Mivel mindkét oldalon nagy a tét és a célok mindkét csapat számára elérhető közelségben vannak ezért szerintem kockázatot fog vállalni mindkét fél. Úgy gondolom, hogy a három gól itt simán leesik, rá kell menni!

Ferencváros - Monaco: Gólok száma - Felett/alatt tipp